Zihni AĞIRMAN


BAŞARAN ERGÜN KARDEŞLERLE BAŞARDI


2009 seçimleri öncesiydi 5 bin kişilik istihdam edileceği vadedilen ancak Yeniçam yani Çamburnu tersanesi belki o kadar kişiyi istihdam etmiyor ama gurur verici işler yapıyor.

Trabzon´da işsizliğe sona erecek dendi.

Aradan geçen süre içerisinde maalesef öyle olmadığını gördük.

Tersane için bütün alt yapı hazırlanmış ancak işadamlarının ilgi göstermemesi ve yöneticilerin de ilgisizliği yüzünden Yeniçam Tersanesi istenilen kapasiteye ulaşamadı.

Birkaç firma haricinde diğer gemi sektörü teşvik edilemedi.

Belki artan maliyetler veya denizcilikteki konumu gereği bekleneni veremedi.

Veremedi vermesine ama orada yapılan işlerle hatta sanatla gurur duyduk.

Trabzon ve Türkiye´nin öncü balıkçı firmalarından Ergün Kardeşler Balıkçılık´ın en büyük kaptanı Mahmut Yılmaz´ın ve oğulları Ergün, Hayrettin, Hüseyin, Yavuz ve Recep Yılmaz sahibi olduğu Karadeniz´in en büyük gemisi Margo Hüseyin denize indirildi.

Margo Hüseyin, Mahmut Yılmaz´ın babası Ergün Kardeşlerin dedesi.

Yani o da bir denizci.

Dededen toruna balıkçılık sektöründe markalaşmış bir kurum.

Başaran Gemi Tersanesi´nde üretimi yapılan ve 2017 yılının dördüncü yeni gemisi olan Margo Hüseyin 50 metre uzunluğunda 17 metre genişliğinde ve 960 grostonluk balıkçı gemisi Karadeniz´in en büyük gemisi olma unvanına sahip

Sürmene Yeniçam Tersanesi´ndeki tarihi güne AK Partili ve işadamı Yasin Aydın, AK Parti Ortahisar yönetim kurulu üyesi Tufan Uzlu ile şahitlik yaptık.

Gerçekten gurur duyduk.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ve çok sayıda bürokrasinin katıldığı Başaran Gemi Tersanesi´nin açılışı ve Ergün Kardeşler Balıkçılık firmasına ait Margo Hüseyin gemisinin denize kızakla indirilmesi töreni de görkemliydi.

Yavuz ve Hüseyin Kardeşler Afrika´nın batısında Moritanya´nın Atlas Okyanusu açıklarında balıkta olduğundan törene katılamadı ama bu mutlu günü canlı olarak izlediler.

İnternette canlı yayında Trabzon´dan Afrika´ya el salladık onlara.

Bu ülkenin ekonomisine katkı sağlamak için okyanuslarda dev dalgalarla mücadele ediyorlar.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz açılış töreninde Ergün Kardeşler ve Başaran Gemicilik temsilcilerini tebrik ederken kutladı.

Vali Yavuz Margo Hüseyin Gemisi´nin Türk ekonomisine sağlayacağı katkılara değinirken bu tür üretimlerin bölgeye ve ülkeye katkısına değindi.

Vali Yavuz, idarecilerden iş adamlarına ve çalışanlara kadar herkesin gönlünün, heyecanının ve hevesinin bir olduğunu dile getirirken şöyle dedi; "Tek hedefimiz dünyada adaleti ve barışı hakim kılmak. Biz Türk milleti olarak tarih boyunca hep bunu başardık. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği üzere, dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olacağız. Bu hedefe emin adımlarla ilerliyoruz. İşte onun en güzel yansımalarından birisi budur. Dünyaya deklare ettik, biz ekonomimizle güçlü olacağız? dedi.

Ve ardından Karadeniz Bölgesi´nin en büyük balıkçı teknesi denize kızakla indirildi.

Gemiyi denize indikten sonra gezme fırsatı bulduk.

Muhteşem bir eser.

Her santiminde emek var.

Başaran Gemi Tersanesi, Ergün Kardeşler Balıkçılık Firması´yla en büyük gemiyi yapma başarısını gösterdi.

Hem Başaran Gemiyi hem de Ergün Kardeşler Balıkçılık firması sahiplerini kutluyorum.

Morgo Hüseyin gemisi yelkenleri suya indirirken haydi rastgele diyoruz.

Allah kazasız belasız kullanmayı nasip eylesin.