Zihni AĞIRMAN


BAŞKANLIK KONUTU İHTİYACI NEDEN VAR?

-----------------------


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Trabzon’a geldiği günden itibaren şehrin her ilçesini, her meydanını, her sokağını adım adım arşınlayarak hizmetlerine başlayıp devan ediyor.

Bu hizmetlere başlamadan ekibini kurdu.

Ve sağlıklı hizmet için de kimi zaman Atatürk Alanı’ndaki Başkanlık makamını kullandı, kimi zamanda sonradan tadilata başlanan Atapark Varlıbaş’taki yeni belediye binasını.

Hizmetin kaliteli verilebilmesi için mekânlar önemlidir.

Kaldı ki aylardır, yıllardır, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkentte Külliye yapmasını ve yine İstanbul’da çürümeye yüz tutmuş köşkleri revizyondan geçirerek çalışma ofisi haline getirmesini haksız yere eleştirenleri çok gördük.

Sayın Cumhurbaşkanımızın çok güzel cevapları oldu.

En önemlisi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yakışan mekânlardır bunlar alıp götürmeyeceğiz” dedi.

Trabzon Belediyesinin tarihine baktığımız zaman 1800 yılının sonlarını görürüz.

Şehir değişmiş, gelişmiş modern hizmetler almış ama ne yazık ki bir Başkanlık Konutuna kavuşamamış.

Eski Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gelmiş Köşk’teki mekânında oturmuş, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Yalıncak’ta kiraya gitmek zorunda kalmış.

Ve artık Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ile Türkiye’deki birçok belediye başkanının Başkanlık Konutu gibi bir çalışma mekanının zorunluluğu hasıl olmuş.

Böyle bir konutun neden gerekli olduğunu sizlerle çok net cümlelerle paylaşmaya çalışayım.

Bunu ifade etmeden önce şunu da yazmak istedim.

Geldiği günden beri ve özellikle son yaptığımız söyleşiden de sonra şunu gördük ki Trabzon’un hizmetine odaklanmış, farklı bir siyasi planı olmayan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var.

Bu başkana sahip çıkmak, motive etmek, şehrin önünün açılması ve bekleyen sorunların çözüm noktasındaki projelerin tamamlanması açısından çok ama çok önemlidir.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı 7/24 saat esasına göre hizmet veren bir kurumdur. Mesai mefhumu yoktur.

Hele hele belediye başkanının hiç yoktur.

O nedenle yapılacak olan Başkanlık Konutu’nun da aynı zamanda çalışma ofisleriyle birlikte, misafir kabul odalarıyla birlikte 24 saat hizmete göre hazırlanmalıdır.

Bir beyin fırtınası yaptım.

Trabzon’un neden başkanlık konutuna ihtiyacı var ve sonrasında da alt alta şu maddeler bilgisayarıma ve köşe yazıma döküldü.

1.Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı çok yoğun çalışma gerektiren bir görevdir. Bu yüzden mesai sonrası ve hafta sonları da çoğu kere ilgili belediye yöneticileriyle bir araya gelip çalışma yapıyor. Gerektiğinde kriz masaları oluşturuluyor. Başkanlık konutu resmi konut olarak, mesai saatleri dışında da yapılan bu çalışmaların yürütüldüğü bir yer olacak.

2. Başkana görevi gereği şehir dışından çok sayıda resmi ve özel misafirler geliyor. Bunların araçları, şoförleri ve korumaları ciddi bir kalabalık oluşturuyor. Kirada durulan yerdeki diğer konut sahipleri de çoğu kere bu durumdan rahatsız oluyor. Müstakil bir alan olmadığı için misafirlerin yanında gelen şoför ve korumalar için uygun alanlar bulunamıyor. Önemli bir sorun teşkil ediyor.

3. Seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı, seçilmeden önce Trabzon’da oturuyor olsa bile başkanlık görevinin gereği daha büyük ve nitelikli bir konuta ihtiyaç duyuluyor. Bu da görevin hemen başında taşınma, eşya alma vb. uğraşıları ayrı bir zaman kaybı ve sorunu getiriyor.

4. Birçok Büyükşehir Belediyesinde Başkanlık Konutu var. Trabzon gibi üst düzey misafirleri çok olan bir şehirde gelenlerin ağırlanabileceği bir konut şehrin prestiji açısından da son derece elzemdir.

Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum. Trabzon’un bir Başkanlık Konutu’na ihtiyacı vardır.

Çalışma ortamının düzenliliği her zaman verimliliği artıracaktır.