Mustafa MUTLU


Bölgemizde Turizm ve Memnuniyet

Turizm Beldesi Uzungöl ve 2017 Yılı Turizm Sezonu


Kışı geride bırakmak üzereyiz, yağışı bol bereketli bir kış mevsimi geçirdik. Tarım için,su havzaları doluluk oranları bakımından ve içme suyu ihtiyacını karşılaması bakımından bereketli bir kış oldu. Şimdi bahar mevsimi, tabiatın suyu bitkiye dönüştürecek zamanlar, yazın ise sebze ve meyve bolluğu beklemekteyiz. Çok şükür nimeti bol, güzellikleri sonsuz bir vatanda yaşamaktayız. Allah her türlü felaketten, düşmanlıklardan bizi ve vatanımızı korusun.

İkibin onaltı yılı bir çok yönü ile olumsuzluklarla geçti, Allahtan şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa ve milletimize de sabır vermesini dilerim; bir daha böyle kötülüklerin yaşanmamasını arzu ederim.

Mart ayını geride bırakmak üzereyiz, Nisan ayının gelmesi ile turizm sezonu hazırlıkları da başlamaktadır. Yeni bir heyecan ile turizm yeni sezona başlayacak, bölgemiz ve özellikle de Turizm Beldesi Karadeniz´in incisi Uzungöl misafirlerini ağarlayacaktır. Elbette bütün olumsuzlukların yaşanmaması ve huzurlu, bol kazançlı ve karşılıklı memnuniyetli bir sezon dilerim. Çünkü hizmet sektöründe memnuniyet olmazsa olmazıdır; ziyaretçi için ve turizm hizmet sektörü için.

Bu yıl iyi bir turizm sezonu için; altyapı, ulaşım, enerji, konaklama, yeme-içme vb. alanlarda eksikliklerimizi tamamlayabildik mi? Hizmet sektörü olan turizm eğitimli insanlar tarafından sunulması kaçınılmaz bir husus olduğu konusunda hepimiz aynı fikirdeyiz. Ancak uygulamada bazı aksaklıklar gözlenmektedir, bu aksaklıkların giderilmesi için gereken ehemmiyet gösterilmiş mi? Yıllardır Uzungöl ´de arsası hazır olmasına rağmen bir Turizm Meslek Yüksek Okulu yapılamamıştır. Tartışmalarla yıllar geçiyor, potansiyel artıyor ama kapasite artırımı ve kalifiye çalışanlar hakkında işe yarayacak adımlar atılamamaktadır. Şikayetlerin giderilmesi, memnuniyet seviyesinin yüzdesinin artırılması bakımından yapılması gerekenlerin yapılmaması birikimlerimize zarar verebileceğini unutmamamız gerekir.

Kronikleşmiş rahatsızlıklar devam etmektedir. İmar sorunu, otopark, ulaşım gibi sorunların giderilemediği bir turizm sektörü için gelecek konusunda ne kadar konuşabiliriz.

Her yönüyle güzellikleri barındıran bölgemizde turizm çeşitliliğini artırmak, yaylalarımızın turizme kazandırılması ve misafirlerin daha hoş vakit geçirmelerine katkı sağlamak önemli bir husus olduğunu hepimizin dikkatlerini yöneltmesi gerektiğini tekrar hatırlatmak isterim.

Huzur, güven ve barış içinde kazançlı bir sezon geçirmemiz dileklerimle.

Mustafa Mutlu

Mart 2017

ALİ KEMAL AYDIN
11.02.2018 03:19:14
Sevgili Kardeşim öncelikle güzel bakıp güzel görmeye çalışabildiğin için tebrik ederim. Yalnız bir Trabzonlu olarak bölgemizde Karadeniz dâhilinde yaşananları kendimize uygun görmediğimi ifade edebilirim. Bu ifadem her manada her konuda geçerli olduğu düşüncesindeyim. Örnek: TİCARET + SİYASET + GENEL Yaşam dâhilinde maddi ve manevi olarak kontrolsüz süreçler yaşandığı ve yaşatıldığına şahit olmuş bir kişilik olarak hicap ve üzüntü duyduğumu ifade edebilirim. BİZ lere yakışan beyanlarımızla bütünleşip DOĞRULUK da GÜZELLİK de rehber olabilmektir. MEVLAM Bu Doğruluk ve Güzellik duygu ve düşüncesini beyanıyla bütünleşen İNSAN lara Tatmayı nasip eylesin. SİZ ler varsanız BİZ ler varız. SELAMLAR ? SEVGİLER??