Zihni AĞIRMAN


CUMHURBAŞKANININ TRABZONSPOR HASSASİYETİ


Her ne kadar her türlü yardım ve desteklerle, VAR´ın katkılarıyla 2018-2019 Spor Toto Süper Lig´in şampiyonu Galatasaray olmuşsa da gönüllerin şampiyonu Trabzonspor olmuştur.

5-1´lik Malatya mağlubiyetiyle Onur Recep Kıvrak ve Burak Yılmaz gibi iki yıldız oyuncunun kovulmasıyla yeni bir milat başlatan Trabzonspor kendi değerleriyle, öz evlatlarıyla, öze dönüşle yakaladığı başarı okullarda ders okutulacak cinsten.

Zorunluluktan olsa da altyapı ve öze dönüş projesiyle Avrupa´nın gündemine oturduk.

En çok konuşulan takımı olduk.

Her maça Avrupa Kulüpleri´nden bir gözlemci geldi.

Kaşarlanmış futbolcuların kadro dışı bırakılmasıyla ve hatalı transferlerle aldığımız bazı futbolcuların para üstü verilerek gönderilmesiyle forma şansı yakalayan Yusuf Yazıcı, Abdulkadir Ömür, Uğurcan Çakır, Abdulkadir Parmak, Hüseyin Türkmen, Arda Akbulut, Murat Cem Akpınar gibi evlatlarımızla Trabzonspor sezonun en başarılı takımı olmuştur.

Sahada fırtınalar koparan gece iftar davulu çalan Trabzonsporluluk ruhu budur.

Trabzonspor´un efsane futbolcularının mahalle aralarında gençlerle futbol oynadığı ve efsaneleştiği ruhla eşdeğerdir.

Başta Başkan Ahmet Ağaoğlu´na ve yönetimine, Ünal Karaman ile teknik kadroya ve asıl bu yükü sırtlayan tüm futbolcuları kutluyor, tebrik ediyorum.

Şampiyonluğunun çalındığı 2010-2011 sezonunda seremoniye abilerinin ellerini tutup sahaya çıkardığı o çocuklar bugün Trabzonspor´u başarıya taşıyan kahramanlar oldu.

Başımızı dik tuttuğunuz ve eğdirmediğiniz için teşekkür ediyorum.

Kendi değerleriyle Avrupa Kupası maçlarına hak kazanan Trabzonspor´un UEFA´dan ceza almasını ağzı sulanarak bekleyenler vardı.

Ama o beklenti kursaklarında kaldı.

Geçen sezondan sadece 50 milyon liralık bir farkla Finansal Fair Play anlaşmasına uymadığı gerekçesiyle UEFA disiplin kuruluna sevk edilerek Avrupa Kupaları´na katılamama riski bulunan Trabzonspor için bu tehlike, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın devreye girmesiyle ortadan kalkmış oldu.

Erdoğan Avrupa´da yaptığı görüşmelerle Trabzonspor´un kupalara katılmasını sağladı.

Binlerce kez teşekkür ederiz.

Minnettarız.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkür ederek şükranlarını sundu.

Bence ziyaret edip forma hediye ederek teşekkür etmeli.

Ağaoğlu şöyle dedi 

" Fair-play anlaşmasına uymadığımız için Disiplin Kurulu´na sevk edildik. Bunun cezası da ´1 ya da 2 yıl Avrupa kupalarından men edilme´ cezasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın devreye girmesi ile çözüme ulaştı. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu sorunun ortadan kalkmasında göstermiş oldukları çabadan dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Çok çabuk karar verilmesi gerekiyordu, Sayın Cumhurbaşkanımız devreye girmesi ile bu sorunu sıkıntısız şekilde atlattık. Allah´a şükürler olsun. Tabii bu Trabzonspor´un sorunları bitti anlamına gelmesin. Her zaman sıkıntılarla karşılaşan bin kulübüz. Hazirandaki kura çekimini göz önüne aldığımızda 2-3 hafta içinde disiplin kurulunun kararı vermesini bekliyoruz. Hem bizim için hem Fenerbahçe için karar verecekler."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´da, Trabzonspor adına, Trabzonsporlular adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Trabzonspor´u önemli bir tehlikenin eşiğinden döndürdükleri için.

Trabzonspor´un Avrupa Kupaları´na katılmasını sağladıkları için.

Milyonlarca taraftara bu sevinci yaşattıkları için.

Şimdi siz bu çocukları Avrupa´da görün.

Dünyanın vitrinine çıkıyor.

Değerlerini ikiye belki de üçe katlayacaklar.

Kazanan Trabzonspor olacaktır.

Sağolun Sayın Cumhurbaşkanım.