Zihni AĞIRMAN


DÜNYA TRABZON’U TANIDI

-------------------------------------


38 yıl sonra gelen resmi şampiyonluk öylesine duygular yaşattı ki dünyanın dört bir yanından Trabzonsporlular fışkırdı.

Amerika’nın en ünlü meydanlarından, İngiltere’nin başkenti Londra’ya, oradan Almanya’nın bütün şehirlerine, Fransa’nın Eyfel kulesinden İstanbul Taksim Meydanına, 3 bin kişinin yürüdüğü Antalya sahiline, Van’a, kornaların art arda çaldığı Erzurum’a, Bursa, Kocaeli ve Sakarya’ya kısacası Türkiye’nin 81 ilin tamamında Trabzonspor’un şampiyonluk coşkusu bütün dünyaya yayıldı.

Ama o bütün dünyada Trabzon Atatürk Alanı’ndaki 100 bin kişinin toplandığı ışık denizine hayran kaldı. Trabzon Büyük Şehir Belediyesinin günlerdir hazırlığını yaptığı büyük coşku 2-2 biten Antalyaspor maçından sonra öyle bir noktaya evirildi ki Demet Akalın’ın şarkısı ve ışık gösterileriyle bezenen o görüntü dün öğleden sonra itibariyle 10 milyon 400 bin görüntülemeye ulaştı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve ekibinin görkemli kutlama gösterisi Türkiye ve dünyadaki Trabzonsporluları gururlandırdı. Tebrik ederim.

Dünya böyle bir kutlama görmedi.

Mutluluğa kurşun sıkma sloganıyla birlikte aylardır devam eden şampiyonluk hazırlığı ağırlıklı gençlerin katılımıyla birlikte Trabzon meydanında sevgi seline dönüştü.

Bu etkinlik, şunu da gösterdi

Trabzonspor iyi yönetildiğinde Trabzonspor’un yarattığı sinerji ve sevda iyi organize edildiğinde şehrin bütün dinamikleri harekete geçiyor şehir dışından gelenler de bir gün kalacaksa bir hafta süreyle konaklıyor ve mutluluğa ortak oluyor, keyfini çıkarıyor. Cebindeki parasını harcıyor ve esnafa da rahat bir nefes aldırıyor.

Trabzonspor’un şampiyonluğundan sonra Trabzon’un her sokağına yansıyan sevinç özellikle Büyükşehir Belediyesinin uzun zamandan beri gençliğe yönelik etkinliklerinin de ne kadar doğru olduğunu gösterdi.

Sadece Atatürk Alanı değil, Millet Bahçesinde, Ortahisar Belediyesiyle ortaklaşa yapılan konserde de yaklaşık olarak 40 bin kişinin dev ekrandan maçı izlemesi şehrin batı yakasının orada toplanması çok önemli ve anlamlıydı.

Hangi görevde olursanız olun, bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan da sürekli söylüyor, gelecek yıllarda siyasetin belirleyici gençler olacaktır.

Sadece siyasetin değil eğitimi öncü, sanayisi milli, bilimsel araştırmaları güçlü bir Türkiye için gençlik olmazsa olmazımızdır.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu gençliğe yatırımını geçmişte olduğu gibi bundan sonra da sürdürecektir.

Trabzonspor, her Trabzonlunun en üst kimliğidir. Sadece Türkiye’de değil dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kutlama, böyle bir ruh, böyle bir adanmışlık, doğruluğun haklı gururunu göremezsiniz.

Mutluluğa kurşun sıkma uyarılarıyla tüm dünyaya ders olacak nitelikte ibretlik kutlamalar yapıldığı bu şehirde işte Trabzon budur dedirtti.

100 bin kişinin toplandığı alanda ne bir tartışmanın ne bir kavganın, ne bir adli olayın yaşanmadığı muhteşem kutlamaları gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu organizasyonu dünyanın hiçbir yerinde de görülmemiştir, eşi benzeri yoktur.

Bu kadar insanla bu kadar saat aynı yerde toplanıp hiçbir tatsızlığın yaşanmaması da tüm dünyaya bir örnektir. Dünyanın hiçbir yerinde kimsenin bu kadar güzel organizasyon yapamayacağını söylersek abartı sayılmaz.

20 milyon takipçisi olan başta UEFA ve FİFA olmak üzere Amerika’nın önde gelen gazetesi The Sun, İspanya’nın Sportbible, B/R Footbal, 37 ülkede yayın yapan İngiltere’nin spor kanalı ESPN, İspanyolların ünlü medya kuruluşu gazetesi BARCA’nın şampiyonluk kutlamalarını gündem yapması Trabzon turizmine önemli bir dönüşümle katkı sağlayacak.

Dünya bize hayran kaldı desek abartı olmaz.

Şimdiyle kadar yapılmış en güzel şampiyonluk kutlaması sanırım. Tebrikler Trabzon şehri, tebrikler Trabzonspor

Dünyanın en iyi etkinliği şeklinde yüzlerce paylaşımlar yapıldı.

Trabzonspor’un yarattığı sinerji ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti Trabzon için fevkalade olacaktır. Özellikle Büyükşehir Belediyesinin Maraş Caddesi ki 15 Haziran’da açılacak, Ganita sahili şehrin havasını değiştirecek, Kızlar Manastırı, Sümela manastırı, Yalıncak’taki plaj ise yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacak.

Bu yaz, Trabzon’un dört bir yanı turistlerle kaynayacak ve pandemiden sonra yeniden hayata dönmüş olacak.

Trabzon’la, Trabzonspor’la, Trabzonluyla ancak bu kadar gurur duyulur.

Tebrikler Trabzonspor

Tebrikler Trabzon

Tebrikler Murat Zorluoğlu