Hilal YILDIRIMHAN


Hayır Dolu Bayramlar Olsun

---------------------------


Bayramlar toplumsal olarak pozitif duygular içeren tatlı heyecanların yaşandığı, içerisinde inanç değerinin barındığı, çocukların ayrıca mutlu olduğu, mutlu edildiği, Yetişkinlerinse o en saf ve temiz günleri hatırlayarak çocukluklarına gittiği o kokuyu hissettiği özel günler.

Değerli arkadaşımız Özlem Güneş hocamızın çizerliğindeki bu kare bayramın en tatlı halini anlatıyor. Bu çizimi bizimle paylaşan Altın Çocuk Dergisine ayrıca teşekkür ederiz.

Kurban bayramı çocuklara paylaşma değerini kazandırmak için güzel bir fırsat. Tüm paylaşımları yaparken çocukları dahil etmek onların eliyle yaptırarak öğretmek yerinde olacaktır. Bir çoğumuz hatırlarız. Kurban bayramında annemizin elimize tutuşturduğu tabak tabak etleri şu şu komşuya şu bu komşuya diye götürmemizi istediğini. Çocuklara paylaşma değerini kazandırmanın aslında bir yoluydu bu. Günümüzde şehirleşmenin artması ve mahalle kültüründen uzaklaşılmasıyla pek kalmasa da benzer yöntemler tercih edilmelidir.

Kurban bayramını et bayramından çıkarılarak gerçek anlamda paylaşma bayramına dönüşmesi dileğiyle, ülkemin ve tüm İslam aleminin mübarek kurban bayramını tebrik ederim.

Dileriz bayramın hürmetine gelişen dostluk, kardeşlik, akrabalık bağlarının daha da güçlenmesine vesile olacak duygular kalıcı olsun.

 Selam ve saygılarımla.