Zihni AĞIRMAN


HOCA DA BÖYLE DİYORSA DURUM CİDDİ

-------------------------------------


Adı saklı kalsın İlahiyat mezunu  35 yıllık İmam Hatip arkadaşımla kısa bir sohbetimiz oldu.

Öyle bir insan ki haktan, hukuktan, adalette asla taviz vermeyen, kul hakkından korkan dini bütün bir insandır.

Dershane yıllarımızda sokakta başı öne eğik yürüyen, yüzünü kaldırmadan sağa sola bakmayan İslam’ı bana göre dört dörtlük yaşayan bir arkadaşım.

Hiç boş zamanı yoktur.

Öğretmen olmasına rağmen sadece okula gidip dersini vermekle kalmıyor, camilerde, kur-an kurslarında çocuklara hem kur-anı kerim-i öğretiyor hem de dini bilgilerle donatıyor.

Yani ders bitti paydos demiyor, at kendini sokağa veya gezmeye de demiyor Allah yolunda hizmet vermeye devam ediyor.

Öğretmenlik maaşından başka hiçbir geliri olmamasına rağmen verdiği ekstra hizmetten asla hiçbir talebi de olmuyor her şeyi Allah rızası için yapıyor.

Allah ondan razı olsun. Bu gibi insanların da sayısını artırsın inşallah.

Zaman zaman ziyaretime gelir, fazla kalmaz hal hatır sorar bir çay içer kalkar gider.

Dünkü ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısına rastladı.

“Zihnim ne yapacağız, bu adam ne yapıyor” dedi.

Nasıl hocam dedim.

“Zihnim Türkiye öyle bir duruma gelmiş ki, öyle bir pahalılık yaşanıyor ki bırak insanların belinin bükülmesini, belini kırdı adeta. Nefesleri kesildi. Evlilikler her geçen gün azalıyor. Bir düğün 150 bin liradan aşağı olmuyor. Evlilikler neredeyse bitti. Aksine her yıl 170 bin ile 200 bir aile boşanıyor. Zina artıyor. Aile temeli yıkılıyor. Bizi ayakta tutan ailedir. O temel de yıkılırsa Allah muhafaza sonumuzu düşünemiyorum. Gidişatımız hiç iyi değil, Allah sonumuzu hayırlı eylesin” dedi.

Amin hocam amin dedim.

Hocamın artık Recep Tayyip Erdoğan’ın değişme zamanı geldiği demesine daha ciddi baktım. Hocam bu söylediğine ciddi misin dedim.

 “Bak Zihni kardeşim. AK Parti’nin bu ülkeye çok güzel hizmetleri oldu, doğru. Ama ne yaptı yol yaptı, 50’nin üzerinde stadyum yaptı. Her bir stadyumun bedeli 1 milyar dolardan aşağı değildir. O parayla üç fabrika kurulur. 50 stadyumla kaç fabrika kurulur düşünsene. İşsizlik biter üreten toplum oluruz. Türkiye tüketen değil, üreten ülke olur. Bu iş sadece yolla, stadyumla olmuyor. Tencereler kaynamaz oldu. Tencere iktidar götürür Zihnim.”

Doğru söylüyorsun hocam peki, ne düşünüyorsun, 20 yıldır AK Partiye oy veriyorsun, anladığım kadarıyla önümüzdeki seçimde düşünmüyorsun bile.

“Evet aynen öyle, düşünmüyorum. Bu 6’lı gruptan birinin çıkarılıp görevin ona verilmesi gerektir diye düşünüyorum. Ya da Tayyip bey etrafındakileri boşaltması lazım. Belli ki ona doğruyu söylemiyorlar. Yanıltıyorlar Cumhurbaşkanımızı. Sarmışlar etrafını, önünü kapatmışlar, yardımcı da olmuyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum ama çevresini temizlemesi lazım. Yoksa duvara toslamaya doğru gidiyoruz. Herkes bir çıkış yolu arıyor. Kimse ay sonunu getiremiyor” dedi.

Dedim ki kendi kendine, evet, AK Parti’den hiç şaşmayan verdiği hizmeti Allah rızası için yapan 35 yıllık arkadaşım Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi hocam böyle düşünüyorsa AK Parti’nin işi gerçekten zor dedim.

Herkes bir şeyler söylüyor, eleştiriyor, anketler üzerinden gidiyor, mevcut yönetimi eleştiriyor amenna haklı yönleri çoktur ama değerli hocamın söylediklerini dinleyince işin ne kadar daha ciddi olduğunu gördüm.

Hocam dedim sende böyle düşünüyorsan vay memleketin haline, demek ki durum gerçekten ciddi.

Maalesef ciddi dedi hocam.

2023 seçimleri hem AK Parti hem de muhalefet için gerçekten çok ciddi ve zor geçecek.

Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın yarışına sahne olacak olan 2023 seçimleri her iki taraf için de kırılma noktası olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakı’nın adayı bu belli, ancak Millet ittifakının adayının kim olacağı üç isim üzerinde tartışılırken Kılıçdaroğlu’nun işin peşini bırakmayacağı kesin.

Çünkü 5 yıl sonra Kılıçdaroğlu 80 yaşına girmiş olacak ki sonrası için hiçbir şansının kalmayacağını o da biliyor.

Ne Cumhurbaşkanlığı için ne de CHP Genel Başkanlığı için.

Elbette Tayyip Erdoğan’ın da bu süreçte ciddi hamleler ve değişimler yapması görülen lüzum üzerinedir.