Zihni AĞIRMAN


​​​​​​​​İYİ Kİ VARSINIZ EREN VE FERHAT

--------------


Aslında onları anlatmaya gerek yok

Onların hakkında o kadar çok şey biliyoruz ki evimizden biri kardeşimiz oldular.

Eren Bülbül ve Ferhat Gedik.

Biri Trabzon Maçkalı, diğeri Hatay İskenderunlu

Kaderleri aynı noktada kesişti.

Trabzon’un Maçka ilçesinde. 

Eren Bülbül, 1 Ocak 2002 tarihinde Köprüyanı mahallesinde derme çatma baraka denilebilecek evde altın sarısı saçlar ve mavi gözlü bir bebek olarak dünyaya geldi. Ayşe ve Hasan Bülbül çiftinin 12 çocuğundan biridir Eren. Henüz küçük yaşta iken babasını kalp krizinden kaybedince ailesinin geçimine katkıda bulunmak amacıyla bağ, bahçe ve yük taşıma gibi gündelik işlerde çalıştı.

Küçük yaşına rağmen ailesine destek oldu.
Yaşı küçük ama yüreği kocaman çocuk.

Futbola tutkuluydu Eren aynı zamanda Trabzonspor sevdalısıydı.

Yaşamı boyunca karşılaştığı tüm zorlukları göğüsleyen Eren Bülbül’ü, şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile kesiştiren neden ise terör örgütünün Karadeniz yapılanma çabasıydı.

İzin vermediler hainlere, canları pahasına da olsa.

Ayşe ana çocukları yaylada günlük işlerle ilgilendiği bir dönemde köydeki barakayı andıran evlerine dönünce kibrit kutusu kadar yuvalarının yağmalandığını görüp şaşkına dönmüş.

Ve ilk işareti o zaman almıştı Bülbül ailesinin cefakâr anası Ayşe ana.

Hakkâri’de görev yaptığı 2 yıl soyunca bölge halkıyla iyi ilişkiler kuran ve yavrularının dağa çıkarılmasını engelleyen hatta dağdaki bir genci ailesine kavuşturarak, sonradan doğan bebeğine Ferhat (Gedik) ismi verilen kahraman Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in, Karadeniz’de terör örgütü yapılanması içerisinde olan hainleri bertaraf etmek için Gümüşhane’ye tayin edildi.

Ve Eren Bülbül ile Ferhat Gedik’in kesiştiği nokta oldu Maçka’nın Köprüyanı köyü. Cep telefonlarını birbirine vererek kurulmuştu aralarındaki bağ.

Evlerindeki erzakları ikinci kez çalmaya gelen o hainleri komutanım dediği Ferhat Gedik’e ihbar edince 11 Ağustos 2017 günü Cuma namazından sonra şehit olacakları yere gitti kahramanlarıyla birlikte.

Adeta başlarının üzerinden birkaç kez geçtikleri o hainlerin kurşunlarına hedef oldu iki kahraman Türk Evladı.

Eren Bülbül ve Ferhat Gedik komutanı anlatan TRT yapımı “Kesişme noktası iyi ki varsın Eren” filmin galasına katıldım.

Ayşe Bülbül ve Hatice Gedik annelerimizle birlikte filmi izledik yaklaşık bin kişi.

Herkesin izlemesini tavsiye ederim.

Duygu yüklüydü.

Meğer hemen yanı başımızda neler yaşanmış ki hiçbirimizin haberi olmadan.

… Ve 15 yaşındaki Eren Bülbül Maçka Yaylasında kaybolan bir Japon turiste rehberlik yapıp arkadaşlarına kavuştururken nerden bilebilirdi Japonya’dan terör örgütüne gelecek bir mermiyle şehit olacağını.

Ankara’da evini tutup ailesinin yanına gitmesine üç gün kala şahadet şerbetini içen Astsubay Ferhat Gedik’in 41 yaşında 41 kurşunla şehit olurken bile Eren Bülbül’e sarılıp onu korumaya çalışması insanın içini acıttı.

İzleyince salondaki bine yakın izleyicinin tüylerinin diken diken olduğu filmin evlatlarımızı şehit eden o hainlerin avlandığını gösteren sahneyle bitmesini isterdik elbet.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adını verdiği 20 ayrı Eren Bülbül operasyonlarında o hainlerin nasıl etkisiz hale getirildiğini izlemek isterdik.

Bakan Soylu’nun "Eren Bülbül, şimdi rahat rahat ismini anabiliriz. O kalleşler cehennemde, sen cennettesin. Kahraman jandarmamızı kutluyorum” açıklaması acımızı bir nebze olsun dindirdi yaramıza merhem oldu.

Siz kabrinizde rahat uyuyun

Sevgili Eren Bülbül ve Ferhat Gedik bu millet hiçbir zaman sizleri unutmayacaktır.

Ferhat komutan senin ailen ve iki çocuğun Türk Milletine emanettir.

Senin adın Somali Moğadişu’daki yetimhanede yaşayacak, senin adın Deliklitaş’taki tünelde yaşayacak, senin adın THY uçağında yaşayacak, senin adın Bursa’daki çocuk parkında yaşayacak, senin adın Sivas’taki Raybüs tren istasyonu durağında yaşayacak, senin adın çok sevdiğin Trabzonspor tribününde yaşayacak ve her şeyden daha önemlisi Türk insanının kalbinde yaşayacak Eren Bülbül.

En kısa sürede her ikinizin de mezarında Fatiha okumayı Allah nasip eder inşallah.