Zihni AĞIRMAN


KILIÇDAROĞLU NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

--------------


Türkiye’de Ana Muhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki siyasi atışmalar hiç bitmedi.

Başından beri Recep Bey ile başlayan Bay Kemal ile devam eden atışma ve sataşmalar zaman zaman kendini gergin ve sert üsluba kadar da ulaşmıyor değil.

Şunu öncelikle belirtmemde yarar var ki 2023 seçimleri AK Parti ve yani Cumhur İttifakı’nın en zor muhalefet için Millet İttifakı için en kolay seçime sahne olacağı benziyor.

Çünkü bu kadar pahalılığın yaşandığı, enflasyonun yükseldiği bir ülkede “Boş tencere iktidar götürür” duruma yaklaşılan bir dönemde muhalefet için şans, iktidar için de zor bir süreçtir.

Muhalefet için son şans dersken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için de son şans diyebiliriz.

Çünkü 2023 seçimlerine girse de girmese de onun için son şans.

Olur, da seçime girip kazanır ise siyasetin içinde kalmaya devam eder, yoksa mevcut koltuğundan da olacak.

Bu bilinçle hareket eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son zamanlarda yaptığı açıklamalar toplum nazarında geri tepti.

Ters etki yaptı.

ABD ziyaretinden sonra 8 saat ortalıktan kaybolmasını “Benzincide hamburger yedim” şeklinde açıklaması toplumla alay etmiş şeklinde yorumlanırken artı değil eksi puan aldı.

Arkasında durduk durmadık yerde, ülkede şu an için bir başörtüsü problemi yokken Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirmesi de şaşkınlıkla karşılandı. Başörtüsünü Anayasa değişikliğine getirelim tekliğine Recep Tayyip Erdoğan’ınİstersen referanduma gidelim” restiyle karşılaştı.

Başörtüsünden de elde etmek istediği siyasi kazancı maalesef yine olumsuzla karşılanırken ikinci eksi puanını aldı. 

Ve bütün bunların hepsinden de ötesi “İktidar çarı açığı uyuşturucu paralarıyla finanse etmeye çalışıyor” şeklindeki çıkışı daha sert tepkilere sebebiyet verdi.

Askeri, polisi, Özel harekâtı tüm güvenlik güçlerini zan altında bırakırken bir eksi puan daha aldı. Bu ne talihsiz bir açıklamadır koca bir ülkeyi zan altında bırakmak uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlamak.

Akıl sır erdirmek mümkün değil.

Bir ülkenin muhalefet parti lideri ki iktidara namzet bir genel başkanın kendi ülkesini uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlamak yenilip yutulur cinsten değil.

Böyle bir gaf nasıl yapabilir ki?

Böyle bir hatayı nasıl yapabilir.

Ve son olarak İngiltere ziyaretinden

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere ziyareti sırasında attığı tweetinde, Londra’dan Türkiye’ye para getireceğini belirterek “Temiz paranın girdiği sokaktan, kirli para hemen kaçar. Ben bu parayı bulup getireceğim. Bunun için Londra’dayım. Burada görüşeceğim bazı yatırım bankaları ve girişim sermayesi fonları dünyada 5 trilyon dolar parayı yönetiyor. Halkımdan ricam, sabırla Kasım sonunu bekleyin” ifadelerini kullanmasıdır.

Akıl tutulması gibi

Şaka gibi

İngiltere’den sonra geçeceği Almanya’da neleri söyleyeceğini merak ediyorum.

Yok, yok Kılıçdaroğlu bu değil.

Mutlaka ona birileri yanlış yaptırıyor.

Kesinlikle bu düşünceler onun değil, birilerinin ona söyletmesidir.

Bile bile hata yaptırıyorlar.

Ey Kılıçdaroğlu hazır iktidar olma şansını yakalamışken ki bu senin için de son şansın olduğunu düşünmüşken böyle hatalar neden yaparsın anlamış değilim.

Eğer bunları birileri sana söyletiyorsa inan senin dostun değildir, derhal yanından uzaklaştır.

Ne yapmaya çalıştığını kimse anlamıyor.

Ayağına kadar gelen iktidar fırsatını tepmek mi?