Tahir ORHAN


MERVE BOLUĞUR’UN HACCI

-----------------------


Haccı yazınca hacca gittiğini sanmayın efendim. Bu şuh hatun, boğazına haç takıyormuş ve “O da Allah’ın bir dini” demiş.

Bu yazdıklarımız, medyada gördüklerimizdir. Malumunuz üzere, iletişim yazıları yazıyoruz daha doğrusu kitle iletişim araçlarındaki yanlışlara parmak basıyoruz.

Bir internet sitesinde “Merve Boluğur’un haccı” yazısın görünce doğrusu hacca gittiğini düşünmüştüm. Gidebilir tabii ama öyle değilmiş. Boğazına taktığı haç şeklindeki kolye imiş. İtiraf edeyim ki, o fotoğrafı ilk gördüğümde haçı fark edememişim. Bu, diri göğüslerinden gözümüzü alamamızdan da kaynaklanmış olabilir. Yazıda “Hacı sembolik olarak seviyorum. O da Allah’ın bir dini ayrıca. Ayrımcı değilim; Müslümanım” ibarelerini görünce fotoğrafa tekrar baktığımda, göğüslerin arasına gizlenmiş haçı görebildim. Merve ve o soruyu kaleme alan kim ise o ve gazeteci kardeşimiz haç ile hac’ı henüz öğrenememiş demek. Haç, Hıristiyanlığın kutsal sembolüdür ve yüzyıllarca İslam’a karşı kullanılmıştır. Haçlı Seferleri’ne, boşuna Haçlı seferi denilmemiştir. Birincisi de sonuncusu da İslam’a karşı yapılmıştır ve Batı halen yeni bir Haçlı Seferi hayali içindedir.  Bunu Merve bilmiyor olabilir. Çünkü o daha çok genç ama gazetecinin bunu bilmesi gerekir. Ayrıca, sevgili Merve “o da Allah’ın bir dini” doğrudur ama o haçı boynuna takarsan hem İslam’a hem de hilale karşı suç işlersin. Haç takmak, senin en doğal hakkındır ama onu takıp Müslüman’ım demek yakışık almaz. Zira hiçbir Hıristiyan, göğsüne hilâl takmaz.

Yukarıda zikrettiğimiz konulara istinaden, Müslüman’ım diyen birisi aynı zamanda “sembolik olarak seviyorum” diyerek boynuna haç takmamalıdır.

Umarım çok ayrımcı bir yazı olmamıştır. Yoksa kadın severler beni tefe koyar.

Bu yazıları, haç ile hacc’ı ayırmasını bilsinler, Kurban Bayramı’nın her yıl Hac mevsimine denk düştüğünü hatırlayıp her seferinde çam devirmesinler diye, gazeteci arkadaşlarımız için yazıyoruz. Anlayanlara tabii…

Muhabbetle efendim!