Zihni AĞIRMAN


MHP, NEDEN AKP´NİN YANINDA


?Güya AK Parti´ye bastonluk yapıyormuşuz. Güya göze kapalı AK Parti´nin arkasında duruyor, hiç sesini çıkarmıyor hatta avukatlığına soyunuyormuşuz. Bu iftiraları atan bre densizler, siz fetonun kurşun askerliğine talip olurken bir şey olmuyor da biz Türkiye´ye müdafaa etmemiz mi gözünüze batıyor.  Allah bizi doğrudan ayırmasın. Her daim milletin avukatı yapsın. Hıyanetin kuryeliğinden, fetonun zillet ve zelil elemanlarından olmaktan korusun ve kollasın. Ne yapacaktık, Türkiye´ye terörün kanlı baskınına uğrarken, devleti yönetenlerle demokraside iktidara gelip de yönetimi elinde bulunduranlarla kavga mı edecektik. Sudan sebeplerle birbirimize mi girecektik. Nedir istenen. Pensilvanya´dan sufle alanlarla son dönemlerin moda tabiriyle fabrika ayarlarına anında dönenler bize neyi ima etmeye çalışıyor. Bu tahammülsüzlük, bu gayri milli ve yerli olmayan bakışın maksat ve mantığı nedir. Hiç kimse haddini aşmasın. Yediğimiz aşı da biliriz atacağımız taşı da. Duracağımız yeri de biz belirleriz, söyleyeceğimiz sözü de biz seçeriz. Türk milleti kan ağlarken, yarının ne getireceğini ne götüreceğini hiç kimse tahmin edemezken, üstelik tüm terör örgütleri üzerimize üzerimize gelirken, bizim siyasi tartışma ve çekişmenin içinde olmamız kendimizi inkâr, milletimize haksızlık ederiz. CHP eleştiriyor, muhalefet ediyor iyi de bundan bize ne? Ağıt mı yakalım, yalvar yakar aman etmeyin, tutmayın diye kapısına yüz mü sürelim. Şu bilinsin ki herkes fıtrat ve fikrine uygun davranacaktır?

4 Ekim 2016 grup toplantısında böyle konuşmuştu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.

Yani 7 Haziran seçimlerinden sonra.

AK Parti´nin tek başına iktidar olamadığı, MHP´nin oylarının düştüğü ve 1 Kasım´da seçin kararının alındığı tarihten önce.

Bahçeli´nin MHP´si koalisyon hükümetine ortak olmayı reddettiği, yani iktidar olmayı elinin tersiyle geri ittiği bir dönemde ne yapmak istiyor tartışmaları gündeme gelmişti.

1 Kasım seçimlerinin ardından yüzde 49,5 oyla AK Parti´nin tek başına iktidar olduğu ve MHP´nin de üçüncü parti olarak çıktığı seçimlerden sonra da MHP neden AK Parti´nin yanında suçlamaları devam etti.

Hatta Devlet Bahçeli´nin MHP´sinden bölünerek Meral Akşener´in genel başkanlığındaki İyi Parti doğmuş.

Her ne kadar beklenilen çıkışı yapamamışsa da Bahçeli´nin gerçek ülkücü olarak bahsettiği Koray Aydın´ı da partiden koparmayı başarmıştır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin 9 Eylül 2017 tarihinde yaptığı ?Hükümetin de devletin de yanındayız? açıklamasında yine aynı güçler MHP´yi AK Parti´nin yanında olmakla suçlamıştı.

Bahçeli´nin cevabı yine sert olmuştu,

?Malazgirt´te yendiklerimiz, Çanakkale´de tepelediklerimiz, Sakarya´da ezdiklerimiz, İzmir´den denize döndüklerimiz, terör örgütleri yoluyla yapamadıklarını yapabileceklerini sanıyorlar.  Irak´taki referandum ile Kürdistan´ın provası yapılacaktır. Almanya´nın ikiyüzlü ve temeli olmayan yaklaşımı utanmazlıktır. Bir olmazsak bizi ayıracaklar. Aynı gemideyiz. Konu vatandır, konu devlettir, konu millettir. Türkiye çok sayıda düşmanla mücadele etmektedir. Bu mücadelede hükümetin de devletin de elbette ki yanındayız, destekçisiyiz. Terörle mücadelede ülkemizin ve milletimizin yanında duruyor ve sadece elimizi değil gövdemizi de taşın altına koyuyoruz.  Türk İslam nabzının attığı her yer için varız?

Devlet Bahçeli işte böyle bir devlet adamıdır.

Devlet Bahçeli, siyasi gelecek uğruna vatanını satmayandır.

Devlet Bahçeli neden hükümetin, devletinin yanındadır.

Devlet Bahçeli, başkaları tarafından kullanılamayan, ülke ve devlet menfaatlerini her şeyin üzerinde tutandır.

Devlet Bahçeli, dâhili ve harici bedhahların karşısında duran adamdır.

Devlet Bahçeli, ne siyasi rantı, ne de şahsi menfaatini devletin menfaatlerinin üzerinde tutmayandır.

Devlet Bahçeli, devlet gibi dimdik ayakta durandır.

Devlet Bahçeli, söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen adamdır.

Devlet Bahçeli, Türkiye´yi uçurumun kenarından döndüren adamdır.

Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan´ın adamı değil, devletin adamıdır.

Devlet Bahçeli, AK Parti´yi kurtaran adam değil, ülkeyi kaostan kurtaran adamdır.

Devlet Bahçeli, adam gibi adamdır.

Şimdi anladınız mı Devlet Bahçeli´nin neden hükümetin-devletin yanında olduğunu.

Neden bastonluk yaptığını.