Zihni AĞIRMAN


M.REŞİT AKÇAY VE TRABZONSPOR


29 Aralık 2016 günkü yazımda Trabzonspor için bir seferberliğin başlanılması gerektiğini yazmıştım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın döviz için başlatılması gereken seferberliğin bir benzerinin de Trabzonspor için başlatılması gerektiğini savunmuştum.

Önceki gün Osmanlıspor´u başarıdan başarıya koşturan futbolun hem pratik hem de teorik derslerini alan ve futbolu bilimsel oynatan Mustafa Reşit Akçay´ın röportajını okudum.

Fanatik Gazetesi´nde verdiği mülakatında Trabzonspor için bir kurtuluş savaşının başlatılması gerektiğini savunuyor.

Çünkü aklın yolu birdir.

Akçay ne diyor röportajında

?Trabzon´un bir kurtuluş savaşına ihtiyacı var. Aynı tavır ve davranışları yapıp başka bir sonuç beklemek nokta noktadır... Yoksa Trabzonspor´un elde ettiği gelirlerle birlikte her 3 yılda bir şampiyon olma şansı yüzde yüzdür. Ben 58 yaşındayım. 1985´te bu işe başlarken araştırırdım sabahlara kadar. Kendime söz verdim. Bırakana kadar kendime eziyeti asla bırakmayacağım. Bela bir sözdü bu. Ama mutluyum, iyi ki bu sözü vermişim. Futbol son 3 yılda bana araba verdi, ev verdi, çocuklarımı okuttum. Hesaplattırdım; emekli olunca 2 bin 500 TL maaş alacakmışım. Ben Trabzon´da 2 bin 500 TL´yi nerede bitireceğim. Seviyorum orayı. Halkı ne kadar uyumsuz olsa da Trabzon´dan başka yere gitmem. Trabzon halkı beni sever. Ama Trabzon´un başına geçtiğinde iş değişir. Çünkü Trabzon´u senden daha çok severler. Çünkü Trabzon halkı, Trabzon nüfusuna değil, Trabzonspor nüfusuna kayıtlı. Fırıncıya git pide iste, yiyene kadar sana Trabzonspor anlatırlar. Bu şehir kendi sevdiğine zarar vermeye başladı. Sabır bizde yoktur. Beynin altında bulunan ve stresle sabrı kontrol eden mekanizma bizde çalışmaz. Trabzonspor´u sevmek yok edişe doğru gidiyor. Yoksa Trabzonspor´un elde ettiği gelirlerle birlikte her 3 yılda bir şampiyon olma şansı yüzde yüzdür.?

Mevcut düzende 10 yılda bir yakaladığımız şampiyonluk şansına iki yıl arayla ulaşılabileceğini ifade ediyor Mustafa Hoca.

Trabzonspor 1983-84 sezonunda sonra şampiyonluğu 1995-96 sezonunda yakalamış Vanspor faciası ve Ali Şen´in ayak oyunlarıyla elimizden alınmıştı.

Ardından 10 yıl geçtikten sonra 2004-2005 sezonunda şampiyonluk şansını yakaladık. 2010-2011 sezonunda şampiyon olduk.

Şikeciler, siyasilerin de gücünü arkasına alınca Trabzonspor´un şampiyonluğu iki kere daha çalınmış oldu.

Futbol Federasyonunun ve siyasetçilerin, Trabzonspor´a 3 şampiyonluk borcu var.

Futbol bilimcisi ve sihirbazı Mustafa Akçay röportajının devamında şöyle diyor,

?Trabzonspor´un her yıl 100 milyon TL geliri var. Bugün 700 milyon TL borcu olduğu söyleniyor. Akıl alır gibi değil. Bana göre eksik olan akla saygı, uzmana saygıdır. Ben bütün antrenör eğitimlerini aldım. En az 15 seminere katıldım. 5-6 tane kurs aldım. En azı 3 ay. Avrupa´da maçlara çıkmış olmama rağmen bugün Trabzon´dan herhangi birisiyle futbol tartışmasına girdiğiniz zaman sizin bu öğrendiklerinizin hiçbir değerinin olmadığı konuşmalar yaşayabilirsiniz. Bu, sevgiden kaynaklı. Öyle anlarda öyle sözcüklerle muhatap olursunuz ki kendinizi sıradan bir antrenör gibi hissedersiniz. Nasıl düzeleceğine toplum karar verecek. Ya da cesur yöneticilerin yanındaki sağduyulu teknik direktörlerle bu olabilir. Trabzon´un bir kurtuluş savaşına ihtiyacı var. Aynı tavır ve davranışları yapıp başka bir sonuç beklemek nokta noktadır...?

Adam kitabın ortasından okuyor.

Doğru söylüyor.

Ama doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar, biz de aynısını yapmadık mı? Evet, Trabzonspor´un bir kurtuluş savaşına ihtiyacı vardır.

Trabzonspor için bir seferberliğe ihtiyaç vardır.

Trabzonspor´un tüm dinamikleri sadece Trabzonspor´un menfaatlerini düşünerek kenetlenmeli.

Taraftar stada çekilmeli.

Bunun için de flaş transferlere ihtiyaç var.

Trabzonspor´u karanlık günlere sürüklemek istemiyorsanız bunu yapmak zorundasınız.