Murat AKYÜZ


OKUYORUZ, BAŞARILIYIZ, SOSYAL HAYATIN NERESİNDEYİZ

-----------------------


Çaykara gençliğinin çitası yüksek, rekabet çok iyi, kendilerini derslere motive edecek mükemmel eğitimci hocalarımız var. Türkiye’de eğitimde çaykarayı marka yapan Ahmet Çamuralı gibi mükemmel bir idarecisi var. Her yıl üstüne koyarak Trabzon’da kendinden söz ettiren başarıyı her yıl üstüne koyarak gençlerimizi çocuklarımızı üniversitelere yerleştiren hocalarımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Üniversitelere yerleştirilen ve akabinde mezun olan çocuklarımızın sosyal hayatın içinde olmalarını sağlayacak temelde ne gibi eğitim ve geliştirme programları yapıyoruz. Başarıya götüren yol çok zordur. Çocuklarımıza verilen bu eğitim sonunda gerçek hayatla buluştuklarında bir sürprizle karşılamamaları için ne yapmalıyız?

-Alanında başarılı akademisyenleri, iş adamlarını, bürokratlarını veya dalında başarılı herkesi davet edip konferanslar, paneller düzenleyip çocuklarımızın dünyaya bakışını değiştirmek tek başarının test çözüp üniversiteyi kazanmak olmadığı hayatın her kademesinde başarı odaklı fikirler üretip hayatın her alanında olabilmeyi ve o doğrultuda kendimizi yetiştirmeye gayret etmemiz gerekir.

-Hayal dünyalarını diri tutabilecek gerçek başarı yollarını öğretip o yolların sıkıntılı, meşakkatli olduğunu anlatıp ama sonunda sizleri yaşama bağlayacak çok güzel geleceklerin olduğunu iyi anlatabilmek gerekir.

 -Sporda, sanatta her alanda melekelerinin ne yönde olduğunu analiz edip o yönde kendilerini geliştirip o yönde eğitim alabilmelerini sağlamak neslimizin daha verimli olabilmelerini sağlamış oluruz.

 - Dünya yeni bir eksene doğru kayıyor teknoloji gelişiyor buna ayak uydurabilecek bu alana kaydırabilecek gençlerimiz olmalı, vizyonumuzu ve misyonumuzu geliştirmemiz için bol bol başarıya giden yolu iyi anlatmak ve tatbiki yapan başarılı insanlarımızın öğretilerini onlara anlatmamız gerekir.

- Çocuklarımızın yeni idollere ve hikâyelere ihtiyacı var. Bunlar bizim yöremizde ve çevremizde çok var. Bunları irdeleyip ortaya çıkarmamız gerekir. Bu konuda başarılı kişileri, hikâyelerini anlatabilme fırsatı verirsek bu insanlarımızı onore etmiş oluruz ve gelecekte çocuklarımızın başarıya giden yolda önemli şeyler öğrenmiş olurlar.

- Proje üretme konusunda o kadar kolaylıklar var ki bunları iyi anlatmak ve yapılan projelerin uygulanabilir olmalarını sağlayacak veriler ortaya atmak bizlerin gelecekte daha sağlıklı ve bilinçli bir nesil ortaya çıkmasına vesile oluruz. Bu tip uygulamaların içine girmek ve uygulanabilir projeler üretmek eğitim veren hocalarımız işi değil, bölgede faaliyet gösteren derneklerimizin, okul aile birliklerimizin yapması gerekir.

Finansal desteklerinin de iş adamlarımızın yapması gerekir. Sosyal hayatın içinde olmayan başarılı bir öğrencinin geleceğinde başarıdan bahsetmek olanaksızdır. Elde ettiği başarının meyvelerinin toplumda karşılığı yoksa bir anlam ifade etmez. Bugünden tezi yok toplumun tüm dinamitlerini harekete geçirmemiz gerekir. Yeni neslin başarılarından söz edebiliriz ama katkılarından ne kadar söz edebileceğimiz tartışılır.