Zihni AĞIRMAN


SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ


Trabzon şehrinin iki katı Trabzonlu, Dünya´ya Avrupa´ya ve Türkiye´nin değişik şehirlerine yayıldılar.

Ağırlıklı olarak okumak ve ticaret yapmak isteyenlerin gittiği merkez İstanbul oldu.

Yıllar sonra Trabzon´un ve Türkiye´nin gurur duyduğu bir tarihçi yazar olan Sadık Albayrak´ın istikametinde de taşı toprağı altın İstanbul´du.

Albayrak, İslam kültürüyle yoğrulmuş bu şehirde okudu yazdı ve duayen olarak zirveye çıktı.

Memleketini, Trabzon´u asla unutmadı.

Evlatları Berat Albayrak ile birlikte Serhat Albayrak´a da önce İstanbul´da sonra da yurt dışında en iyi eğitimi aldırarak iş dünyasına hazırladı.

Onlar da durmadan çalıştılar, kendilerini geliştirdiler. Süreç içerisinde çok önemli makamlara geldiler.

Üstat Sadık Albayrak İslam tarihi ile ilgili olarak önemli eserlere imza atmış bir isim.

Çocuklarını aynı hassasiyetle birlikte yetiştiren o oldu.

İnsan ne olursa olsun bir şekilde doğduğu kentin hassasiyetlerini üzerinde taşır.

Sadık abi de Trabzonspor´un şampiyonluk yıllarında tribünlere çıkmış, basın tribününden Trabzonspor´u yazmış önemli bir değer.

Trabzonsporluluk aidiyetini yaşarken bunu çocuklarına hatta torunlarına da yansıtan bir değer olmuş.

Sadece bugün değil 10 yıl önce oğlunun kolundan tutup Avni Aker´e Liverpol maçına getirdiği Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´tı.

Aynı şekilde Turkuaz Medya Grubunun CEO´su olan oğlu Serhat Albayrak da çok güçlü bir Trabzonsporlu ve babasının yolunda giden Trabzonspor´u her zeminde koruyup kollayan bir işadamı.

Sözü dünden bugüne getireceğiz.

Farkındaysanız Ahmet Ağaoğlu´nun başkanlığıyla birlikte Trabzonspor´da bir yükseliş dönemi başladı.

Bu yükselişin en önemli sebebi ekonomik darboğazın ortadan kalkmasıyla olmuştur.

Ağaoğlu´ndan önce kulüpte personel dâhil üç-dört ayda bir maaş almakta iken şu an itibariyle futbolculara teknik kadroya ve personele tek kuruş borcu bulunmamaktadır.

Alacaklarını kuruşu kuruşuna kadar almaktadır.

İşte bu ekonomik değişimin mimari Bakan Albayrak´tır.

Trabzonspor´a onlarca sponsor bulmuş, Trabzonspor´un İstanbul´daki varlıklarını kulübün menfaati doğrultusunda değerlendirmiş isim olarak çok güçlü bir Trabzonsporlu.

Diğer taraftan Trabzonspor´un her şampiyonluğa kalktığında önü medya tarafından kesilen Serhat Albayrak başında bulunduğu gazeteler ve televizyonlarla birlikte cesurca Trabzonspor´un yanında yer almıştır.

Desteklemiştir ve haksızlığa uğramasına asla göz yummamıştır.

Bugün Ünal Karaman üzerinden Bakan Berat Albayrak ve sosyal medyada da Serhat Albayrak´ın hedef yapılmak istenmesinin sebebi budur.

Yıllarca devletten her türlü desteği alanlar, korunup kollananlar bugün hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğunda Trabzonsporlu bir değerin oturmasından son derece rahatsızlar.

Kulüplerin transfer harcamalarındaki limit aşımının yüzde 30´dan yüzde 40´a çıkarılmasına tepki gösterip iptal ettiren Trabzonspor üzerinden Berat Albayrak´a saldırmak, futbola siyaseti bulaştırmak istemelerinin sebebi budur.

Ayrıca son birkaç aydır Trabzonspor´un örtülü ödenekten desteklendiğini iddia eden gazeteci bozuntularının haberleri sosyal medyada da maalesef itibar görmüş lakin örtülü ödeneğin hazine ve maliye bakanının elinde olmayıp tamamen Cumhurbaşkanının kullanım yetkisinde olduğunu bilemeyecek kadar da cahiller.

Şimdi Karaman´ın ayrılmasının üzerinden işi daha da ileriye taşıyıp Trabzonspor´a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´yla birlikte Berat Albayrak kavgası olduğunu iddia eden Oda TV internet sitesinin de amacı Trabzonspor´u siyasetin içine sokup yıpratmak ve diğer taraftan da Türkiye´nin en güçlü iki bakanına zarar vermektir.

O bakanlar ki birisi ülkenin iç huzurunu sağlamakta diğeri ise iki yıldır her türlü saldırıya rağmen ekonomiyi ayakta tutarak büyümeyi artıran, ithalatı kısıp ihracatın artırılması konusunda her türlü çabayı harcayan ve küçük esnafa Kobilere büyük patronlara vermiş olduğu destekle birlikte ekonomiyi yıkmak isteyenlerin önüne set çeken Berat Albayrak.

Şuna üzülüyorum sosyal medyaya baktığımızda Trabzon´dan da bu tür iç karışıklıklara, fitnelere, fesatlık yapanlara maalesef prim verenler var.

Son bir kaç gündür erken açıklama yapanlar bugün düzeltmeye başladılar, gerçekleri gördüler.

Çünkü asıl hedefi bir iki takviye ile birlikte şampiyonluğa gidecek olan Trabzonspor´un önünün kesilmek istendiğini anladılar.

Özetlersek Trabzonspor bataktaki bir kulüptü.

Transfer yasağı olan, Avrupa kupalarına katılamama riski olan bir kulüptü.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın iradesiyle dört büyük kulübün borçlarını yapılandırmasında Hazine ve Maliye Bakanı olarak Trabzonsporlu Berat Albayrak dört dörtlük bir çalışma yaptı.

Bu çalışma dört kulüp arasında Yusuf Yazıcı´nın satışıyla birlikte de 100 milyon liranın üzerinde kaynak sağlayan Trabzonspor´u ciddi manada rahatlatıp üç büyük takıma rakip yapmıştır.

Yine Berat Albayrak´ın himayelerinde VİP, loca satışları, kombine satışları, forma satışları ve reklam gelirleriyle birlikte Trabzonspor borcunu aşağıya çeken kurumsallaşmasını tamamlaya yönelik süratle yol alan bir kulüp oldu.

Ünal karaman üzerinden Berat Albayrak´a vurmak isteyenlerin hedeflerinden biri de Albayrak´ı hem borç yapılandırmasında hem de Trabzonspor´a sağladığı ciddi katkıların etkisi vardır.

Bugün Türkiye´de üç büyük olarak gösterilen ancak sıralama ilk üçe bile giremeyen Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ekonomik olarak hala doyasıya nefes alamamıştır.

Ama Trabzonspor bu konuda yüzde 80´e varan bir gelişmeyle önünü açmış ve gelecek yıllarda umutla bakmaya başlamıştır.

Mesele budur.

Trol saldırılarının sebebi budur.

Teşekkürler Berat Albayrak

Teşekkürler Serhat Albayrak

Sonuna kadar yanınızdayız.