Zihni AĞIRMAN


TRABZON BAKAN´SIZ OLMAZ!


TBMM´de 600 milletvekilinin yemin etmesiyle yeni döneme başladık.

Allah hayırlı eylesin.

26. dönem milletvekillerinin ve 65. Hükümetin görev süresi bitmiş oldu.

27 dönem milletvekilleri resmen görevi başlarken yeni dönemde mecliste bulunan bakanlar kurulu sıraları da kaldırılmış oldu.

Ancak milletvekili sayısının 600´e çıkarılmasıyla yaşanan oturma yoğunluğunu bu sıralarla giderildi, milletvekilinin oturmasına izin verildi.

Yeni meclisin açılış törenini kuvvet komutanlarının yanı sıra misafirler de izlerken siyasi parti liderleri de eksiksiz katıldı. Deniz Baykal tekerlekli sandalyeyle yemin etti, parti kulislerinde de büyük hareketlilikler yaşandı.

Muharrem İnce mecliste olmadığından Kemal Kılıçdaroğlu rahattı (!)

En azından şimdilik.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın´ın, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile tokalaşıp tokalaşmayacağı herkesin merakla beklediği bir durumdu.

İkisi de kendilerine yakışanı yaptı. 

AK Parti´de grup başkan vekili ve parti yönetimi belirlendikten sonra Binali Yıldırım ile Devlet Bahçeli´nin bir araya gelmesi yeni dönemde de birlikte çalışmaya devam edeceklerinin sinyalini verdi.

Binali Yıldırım meclis başkanı.

Devlet Bahçeli de yeni sürece dahil olabilir.

Yeni dönem için artık bütün gözler bu akşam saat 21.00´de Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıklayacağı Bakanlar kuruluna çevrildi.

Yeni kabinede kimler yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ?Bakanlar meclisten de olabilir, neden olmasın? açıklaması mevcut bakanlara rahat bir nefes aldırırken bugün açıklayacağı kabinede mevcut bakanların olabileceğinin sinyalini verdi.

Onu bunu bilmeyiz.

Trabzon bakansız olmaz.

Bu şehir bakansız kaldığı dönemde sudan çıkmış balığa nasıl döndüğümüzü hepimiz biliyoruz.

Erdoğan Bayraktar´ın istifasıyla 8 aylık dönemin bu şehrin nasıl zorlandığını dün gibi hatırlıyoruz.

Trabzon her dönem kabinede temsil edilmiştir, bu dönemde de edilmeli. 

Bu şehir, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak´ın yeni kabinede yer almasını bekliyor.

Olmalı,

Aksini asla düşünmüyoruz.

Erdoğan Bayraktar´ın da oluşturulan 9 kuruldan birinin başına getirilmesi de Trabzonluların arzuladığı bir durumdur.

Trabzon´un sorunlarına sahip çıkma ve çözme noktasında milletvekillerimizin güçlü eli olacağı Soylu ve Albayrak´ın yeni dönemde mutlaka kabinede yer almaları zaruridir.

Aksi halde ne yatırım adası, ne şehir hastanesi, ne Zigana tüneli, ne ikinci havalimanı, ne üniversite bitmez, yeni hatırımlar gelmez ve Trabzon yine ağlayan şehir durumuna gelir.

Elbette milletvekilleri yatırımların takipçisi olacak ancak Soylu ve Aybayrak gibi güçlü bir ele ihtiyaçları var.

Bakan gücüyle bu sorunların çözülebileceğini hepimiz biliyorum. 

2 cumhurbaşkanlığı yardımcılığı önümüzdeki süreçte 5´e de çıkarılma durumu var. Trabzon ihmal edilmemeli.

16 Bakanın her birinin birer de yardımcısı olacak.

Muhtemelen bazı firmaların ceo´su da yeni kabinede görev alacak.

Yeni kabine 13 Temmuz günü Hacıbayram´da kılacağı Cuma namazı ve yapacağı duadan sonra ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Vatanımıza, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Yeni meclisin Türkiye´nin aydınlık geleceği için birlik ve beraberlik içerisinde hayırlı işlere imza atmasını Yüce Allah´tan diliyorum.

Gerek bakanlığı ve gerekse milletvekilliği dönemlerinde memlekete büyük katkıları olan eski bakanlarımız Eyüp Aşık´a, Koray Aydın´a, Faruk Özak´a, Erdoğan Bayraktar´a, Süleyman Soylu´ya, Berat Albayrak´a Trabzon´a ve ülkeye verdikleri hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Hayırlı bir hafta diliyorum

ALİ KEMAL AYDIN
11.07.2018 02:23:31
Öncelikle sevgili arkadaşlarım VATAN ım MİLLET im ÜLKEM in artı ve eksi özellikleri ve güzellikleri ile BİZİM dir hepimizindir Doğrulukta ve Güzellikte yaşamları ve söylemleriyle bütünleşen tüm değerlerimiz BİZİM dir. Aynı şekilde Doğrulukla ve Güzellikle yaşamlarıyla ve söylemleriyle bütünleşmeyen duygu ve düşünceye samimiyetin sesiyle ifade etmeye çalışıyorum. Saygım ve sevgim yoktur. Çünkü her şey gelir gider. Örnek: Makam ve mevkiler dâhilinde. Kalıcı olan kişilerin kimliklerin yaşam süreçlerinde yapmış oldukları ve yapmaya çalıştıkları ( icraatlar eserler ) her manada her konuda geçerli olmak kaydıyla olduğu düşüncesindeyim. Hadiselere genel manada siyaset üstü bakılması gerektiği düşüncesindeyim. Geçmiş süreçler dâhilinde yaşamları ve yaptıklarıyla TRABZON luluklarıyla örnek aldığım değerlerimiz. 1 ? ADNAN KAHVECİ 2 ?RECEP YAZICI OĞLU 3 ? ALATTİN KURT. SİZ varsanız BİZ varız. SELAMLAR ? SEVGİLER?.