Zihni AĞIRMAN


TRABZONSPOR VE ALBAYRAK AİLESİ

--------------


Bir Trabzon kadar ve daha da fazlası Trabzon dışında insanımız var.

Kimisi çocuk yaşta çalışmak için Türkiye’nin dört bir yanına gitmiş, kimisi liseden sonra üniversite tahsili için ver elini büyük şehirler demiş.

İş dünyasında zirveye çıkanların olduğu gibi farklı alanlarda siyasette, edebiyatta, tarihte, sporda Türkiye’ye mal olmuş marka isimlerin doğum yerleri de bu kutsal topraklardır.

O isimlerden birisini zaman zaman bu sütunda kaleme alır, değerlendiririz.

Tarihçi yazar Sadık Albayrak Trabzon’dan yıllar önce ayrılmasına rağmen ne kentin kimliğinden, kültüründen ne de Trabzonspor’dan ayrı kaldı.

Yeni Şafak Gazetesi’nde yıllarca başyazarlık yaptığı günlerde çocukları Serhat ve Berat Albayrak’ın elinden tutarak onları Trabzonspor’un maçlarına getirip tribünde yanlarına oturttu.

Onları sadece maç izlemeye değil Trabzonspor aidiyetini de almaları için yanından ayırmadı.

Yıllar geçti Trabzonspor’u yazılarıyla birlikte her zaman gündemde tuttu, uğradığı haksızlıkları da Sadık abi kendince yorumlayarak tepkisini koydu.

Belli bir süre sonra çocukları hem iş dünyasında hem de siyasette çok etkin konuma geldiler.

Serhat Albayrak Turkuvaz Medya’nın tepe yöneticisi olurken Berat Albayrak da hem Enerji Bakanlığı hem de Hazine ve Maliye bakanlığı yaptı.

Özellikle son 5 yıldır Albayrak kardeşler Trabzonspor’a büyük destek sağladılar.

Yaygın medyadan canı yanan Trabzonspor taraftarlarının yüreğine Fotomaç gazetesinin manşetleri su serpti.

A Spor’un yayınlarındaki Trabzonsporlu futbolcuların süresi sınırı konulmadan programda kalmaları kamuoyu oluşturma adına son derece önemliydi.

Siz Serhat Albayrak’ı ekranlarda göremezsiniz ama inanılmaz bir koordinatör ve müthiş bir bilge isimdir.

Berat Albayrak’ın Trabzonspor sevgisini ve oğlunun fanatikliğini biliyoruz. Trabzonspor’un şampiyonlar liginde Livepool ile oynadığı maça evladını küçük bir çocukken İstanbul’dan götüren Berat Albayrak o sahiplenmesini her zaman daha da yukarıya taşıdı.

Türkiye’de kulüplerin ayakta kalması ve iyi kadrolar kurması ancak ve ancak güçlü sponsorlarla oluyor.

Güçlü sponsorların desteklediği takımlar da başarıya ulaşabiliyor.

Ahmet Ağaoğlu’nu Trabzonspor Başkanlığında Albayrak ailesinin büyük dahli vardır. Ağaoğlu’nu kulüp başkanlığına getirirken ona sınırsız destek vermekle kalmadı, arkadan da güçlü kadrolar oluşturması için Albayrak ailesi desteğini devam ettirdi.

Türkiye’deki bütün siyasi partiler dahil, tüm basın, üç büyükler ve irili ufaklı kulüpler Trabzonspor’a ayrılacak tanınıyor diye az mı üzerlerine geldiler.

Hükümetin desteğini veriyor diye itham mı etmediler?

Suçlamadılar mı?

Az çekmedi

Buradan bu sezon Trabzonspor’un fırtına gibi esmesine gelmek istiyorum.

Veya ikinci yarı takıma katkı yapan ve zirvede 15 puan farkla şampiyonluğa koşmasında etkisi olan Eden Visca’nın transferinin perde arkasını irdeleyelim.

Berat Albayrak’ın Visca transferinde hem maddi hem de manevi katkısı büyüktür. Kolay değildir, şampiyonluğu kovalayan bir takımın en iyi oyuncusunu almak. Sadece almakla kalınmıyor hem o takımı rakiplerinin arasından çıkarmış oluyorsunuz hem de kendi takımınıza güç katıyorsunuz.

Yani turbo motorunu söküp kendi aracınıza takıyorsunuz gibi oluyor.

Hem Ahmet Ağaoğlu’nun performansı hem de As Başkanı Ertuğrul Doğan’ın özel çabaları, önemli maddi katkısı birleştiğinde ortaya şampiyon takım çıkıyor işte.

Trabzonspor bu sezonu şampiyon bitirerek işi tamamlamayacak. Özellikle Şampiyonlar Ligi’ne ön elemeden kalmak ve arkasından da kadroyu güçlendirmek için Sayın Berat Albayrak’ın desteklerine ihtiyaç vardır. O da bu desteği vermeye devam edecektir.

Çünkü Trabzonspor’un başında kulübün menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan bir başkan bir asbaşkan ve çok değerli yönetim kurulu üyeleri vardır. Ve ne istediğini bilen Trabzonluların beklentilerine yakın duran bir teknik direktör var.

Hep beraber şampiyonluğu kutlamak bu camianın hakkıdır.

O nedenle Trabzonspor her şeyin üzerinde olmakla birlikte değerlerini hiçbir zaman unutmamalı, onore etmeli ve şampiyonluğu da onlarla kutlamalı.

Trabzonspor’un tribünlerinden yansıyan kaşkol görüntülerinden etkilenip farklı yorumlara girmemek lazım. Trabzonspor’un bizim olduğu gibi Trabzonspor’a destek veren bütün partilerde bu ülkenin siyasi partileridir. Bir partinin kadın kollarının kaşkolunu Bordo-Mavi yapması ve onu tribünde açması Trabzonspora siyaseti sokmaz.

Zaten oraları aştık.

Trabzonspor’un şampiyonluğunu da bütün siyasi partiler kabul ettiği gibi istiyor da.

Trabzonspor siyaset üstü bir değerdir.