Zihni AĞIRMAN


TRABZONSPOR VE GELECEĞİ

-----------------------


Takım yenince her şey düzeliyor, yoluna giriyor.

Sıkıntı yok, stres yok

Üç puanı alınca da cami imanının dediği gibi cemaat artıyor, bakkal esnafının söylediği gibi de ekmek satışı artıyor.

Trabzonspor bu şehirle o kadar özdeşleşmiştir.

Et ve tırnak gibidir.

Hem Başkan Ahmet Ağaoğlu hem de yöneticiler bunun bilincindeler.

KTÜ Sahil Tesislerinde muhteşem bir organizasyon düzenlendi.

Basın toplantısı bitmeden salona baktığımda Trabzon basınından ama siyaset yazan, ama spor yazan ama eleştiren ama öven herkes oradaydı.

Birkaç istisna hariç

Çok da önemli değil

Ahmet Ağaoğlu iki yardımcısı Mehmet Yiğit Alp ve Ertuğrul Doğan, Genel Sekreter Ömer Sağır ve Genel Sayman Emin Kahraman ile iki buçuk yıllık icraatlarının hesabını tek tek, rakamlarla detaylı bir şekilde verdi.

Üzerinde durmak istediğim öncelikle UEFA cezası

İstifa eden Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu’nunBen olsaydım ceza almazdık” açıklamasına da cevap verdi Başkan Ağaoğlu

UEFA kriterlerinin kendi yönetiminden önce nasıl alt-üst edildiğini tek tek anlattı ve Önder Bülbüloğlu’na da içinde bulunduğu yönetime haksızlık yaptığını söyledi.

Trabzonspor’un UEFA Kupasına katılamama cezası 2016-2017 ve 2018 sezonlarında Finansal Flair Playy kriterlerine uyulmamasından kaynaklandığını söyledi.

Kendi yönetimleri döneminle alakalı hiçbir ihlalin olmadığını ifade etti.

Mevcut yönetim geçen yıl yola çıkarken şampiyonluk sözü vermemişti. Yusuf Yazıcı’dan 100 milyon liranın üzerinde bir kaynağın kazanılıp, devamında da şampiyonluğun ayak oyunlarıyla elden alınması yönetimin başarısızlığı değil, başarısıdır.

Her türlü mücadeleyi verdiler.

Ve buna rağmen önlerini kesmek isteyenlere karşı pes etmediler.

Ziraat Türkiye Kupasını kazanıp ayrıca Katar’da oynanacak Süper Kupa’nın da yolunu açtılar.

Toplantı devam ederken zaman zaman Mehmet Yiğit Alp zaman zaman da Ertuğrul Doğan’a söz verdi başkan.

Ertuğrul Doğan Trabzonspor’un borç batağından kurtarıldığını ve artıya geçtiğini, yapılandırmanın da büyük bir başarı olduğunu aktardı.

Trabzonspor ekonomik olarak düzlüğe çıkıp doğru yola girdi.

Kulübün geleceği ipotek altına alınmasından kurtarıldı.

Küçük rakamlara kiralanan bir Shorlöt’un Trabzonspor’un kasasına 11 milyon Euro bırakarak gitmesi de başlı başına bir başarıdır.

11 milyon Euro yaklaşık 100 trilyon liraya tekabül ediyor ki bunun üzerinde 3-4 milyon kattığınızda bütün takımın yıllık maaş ihtiyacını karşılarsınız demektir.

Bunlar Trabzonspor yönetiminin ince eleyip sık dokuduğunun göstergeleridir.

Zorluklar yok mu? Var tabi

Ödenecek olan taksitler var, faizler var, vergiler var bunların yanında yüzde 40 oranında düşen forma satışı var, sıfırlayan hasılat geliri var bu zorluklara karşı da Trabzonspor yönetiminin gelir argümanını kullandığını teknolojiden, Trabzonspor kulübünün kasasına ciddi rakamlar sokmak için hazırlıkları olduğunu da orada, masada öğrendik.

Yazımın başında söyledim.

Trabzonspor kazandığında her yer güllük gülistanlıktır, kararlıklar aydınlığa döner.

Malatya maçından sonra da böyle oldu.

Acilen takımın stoper bölgesine bir takviye, orta sahada da hava hâkimiyeti olan topu iyi çevirebilecek bir maestro ile birlikte yine şampiyonluğa oynayabilecek bir konumuza geleceğimizden şüphem yok.

Zaten Başkan Ahmet Ağaoğlu her zaman şunu söylemiştir. Her koşulda Trabzonspor şampiyonluğu kovalayan zirveye oynayan bir takım olacaktır.

Onun için Malatya galibiyetini ölçü almadan acilen takviyeler yapılmalı.

Bir oyuncuyu transfer etmek kolay ama onu takıma kazandırmak zamanla haftalar alabiliyor, o nedenle yönetim elini çabuk bir tutmalı.

10 milyon euroluk bir oyuncunun maliyeti 16 milyon eurodur. Kolay değil tabi.

Güzel bir buluşma oldu

Yazımı bitirirken özellikle basın mesleği içinden çıkmış Genel Müdür Yardımcısı sevgili Ulaş Özdemir’i ve takım arkadaşlarını tebrik ediyorum

Kuşkusuz onlar büyük bir ekip

Medya, iletişim ve halkla ilişkiler.

İyi organize oldular, başkan ve yönetimin basınla hasbihal olmasını zemin hazırlardılar.  Zaten daha önce yaptıkları tanıtım filmleri ve diğer çalışmalarla da hep takdir edildiler.

Bundan sonra da iki haftada bir veya her ay bir sefer bu tür organizasyonun yapılmasının planlanması Trabzonspor’un başarısına katkı sağlayacaktır.

Tebrik ediyorum.

İliğimize kadar giren, içimizde yaşattığımız Trabzonspor’umuza hep birlikte sahip çıkmalıyız.

Emin olun Trabzonspor doğru yönetiliyor.