Zihni AĞIRMAN


TRABZON’UN SİLUETİ DEĞİŞİYOR

--------------


Trabzon’un değişip dönüştüğünü sürekli olarak bu sütunda gündeme getiriyorum.

Hem Büyükşehir Belediyesi hem Ortahisar Belediyesi hem de bakan ve milletvekillerinin bu şehir için yaptıklarını ve yapamadıklarını bütün açıklığıyla yazıyoruz.

Geçekten son dönemde Trabzon’da yapılanlar tek tek devreye girmeye başladığında biz de şehri yıllardır yaşayan, soluyan gazeteciler olarak mutluluk duyuyoruz.

Dün Büyükşehir Belediyesi’nden gelen mesaj üzerine sabah yayın yönetmenimiz Yusuf Turgut’la birlikte Trabzon Millet Bahçesine geçtik.

Aslında biz dört gün önce kararlaştırmıştık ama Büyükşehir Belediyesi’nin programı tam da denk düşmüş.

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ile birlikte millet bahçesinde bir buçuk saat dolaştık, sabah sporumuzu yaptık ardından da Kır Kahvesinde çayımızı içtik, böreğimizi yedik

Gerçekten tarihi tribünü ile önündeki yürüyüş alanıyla, su havuzuyla, kütüphanesiyle, kafeteryalarıyla, kay kas pisti ve buz paten pistiyle ve her şeyden önemlisi yeşil çayırıyla muhteşem bir alan

Eğer gitmediyseniz çoluğunuzu çocuğunuzu alın oraya koşun ve doyasıya keyfini yaşayın.

Millet Bahçesinde girişte değerli bir vatandaşımız Büyükşehir belediye başkanına Sayın Murat Zoruloğlu’na sordu

“Burada maç oynanacak mı? Oynanmasını da istiyoruz. Bize söz verildi” dedi.

Zoruloğlu’nun cevabı netti.

“Burada futbol müsabakası yapılmayacak ancak belki gösteri maçı oynanabilecek, tribünün önündeki yeşil alanda her türlü sosyal ve sportif etkinlik gerçekleştirilecek” dedi.

Türkiye’nin tek spor temalı Millet Bahçesi Trabzon’a hayırlı uğurlu olsun.

Buradan bir de önerimiz var. Kahvaltı yaptığımız Avni Aker büfesinin değil de tüm millet bahçesinin adının Avni Aker Millet Bahçesi olması o bölgeden Avni Aker ruhunun da kaybolmamasına neden olacaktır.

Sevgili okurlar

yükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesinin ellerindeki projeler bittiğinde Trabzon çok daha muhteşem bir hal alacak.

Bu vesile ile TOKİ Başkanı Ömer Bulut’u hem Millet Bahçesi hem de Çömlekçi yatırımları için tebrik ediyorum.

Millet Bahçesi’ni Trabzon Büyükşehir Belediyesinin teslim aldığını da eklemek istiyorum. Hayırlı olsun.

KIZLAR MANASTIRI

Şimdi Cuma akşamı Trabzon yeni bir turizm destinasyonu daha kazanacak.

Kızlar Manastırı

Yıllardın gündemde olan ancak bir türlü hizmete giremeyen ve 4 yıldan beri restorasyonu devam eden Kızlar Manastır’ı piyano gösterisi ile birlikte hizmete girecek. Sayın Zorluoğlu hizmetlerini yaparken her kesimi kucaklamaya da gayret gösteriyor.

Örneğin Ganita’nın Dalyan’ın eski haline dönüştürülmesi konusundaki çalışmalar takdire şayandır.

Sosyal demokratların, milliyetçi muhafazakârların daha doğrusu her kesimin beğenisini kazanacak hamleler yapıyor.

Mesafe alındı. Belki gelecek yaz Ganita’dan yosun kokuları gelecek. Pazarkapı Camisi’nin etrafındaki çalışmalar da bütün hızıyla sürüyor.

Avrasya Pazarı inşaat halinde.

Caminin doğusunda TULAŞ AŞ’nin turuncu binası tamamlandı ve hizmete alınacak. Şehrin doğu, batı ve güney istikametinden gelen araçların toplanacağı birbiriyle geçiş halinde olacağı alan, dört minareli Camiyle birlikte etrafı ve Bordo Mavi Meydan da tamamlandığında Trabzon çok daha farklı, çok daha rahat, çok daha özgün yaşam alanlarına kavuşmuş olacak.

Kır kahvesindeki sohbetimizde Sayın Zorluoğlu askeriyenin kullanımında olan Kalepark’ın Trabzon’un genel sosyal yaşamına kazandırmak için girişimlerinin devam ettiğini belirtti. Yani Trabzon’un bir parkı olarak halka açılacak. Hukuki işlemler tamamlanmış durumdadır.

100 YILLIK ALT YAPI

Yazımın son bölümünü biraz Trabzonluları sıkan alt yapı yatırımlarına getirmek istiyorum. Önceki gün Trabzon’un Meydan bölgesini baştan aşağı dolaştım, ara sokakları da. Ve o günün akşamında da TİSKİ Genel Müdürü Sayın Ali Tekadaş ile birlikte dar kapsamlı bir sohbetimiz oldu.

Çok büyük mesafe alındı. Su, telekomünikasyon, elektrik, doğalgaz ve kanalizasyon çalışmalarının birlikte ve aynı anda yürütüldüğü proje Trabzon’un son 50 yılında eşine rastlanmayan ve 50 yıl daha ihtiyaç duyulmayacak kalitede ve kıvamda yapılıyor.

Ayağınız da çamura basmıyor, hiçbir aksaklığa da fırsat tanınmıyor.

Meydan bölgesinden çıkmak için gece gündüz mücadele veriliyor. Ve müteahhit firmaları da her yönüyle kaliteli işçilik, seri işçilik arkada eksik bırakmama konusunda uyarıldıklarını da belirtmek isterim.

Cumhuriyet Caddesinin asfaltı serildi. Şimdi Gazipaşa caddesine geçildi. Orası da tamamlandığında muhtemelen araç trafiğine kapatılacak olan Kahraman Maraş Caddesiyle birlikte Meydan bölgesi, yeni ışıklandırmalarla muhteşem bir görüntüye kavuşacak.

Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve emeği geçenleri tebrik ediyorum.

ŞEHRİN UFKU AÇILIYOR

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’ın da katıldığı dünkü Trabzon Millet Bahçesindeki görüntüyle birlikte şehrin önünü daha da açacak, yaşam kalitesini artıracak ve yerel yönetimler de halkın takdirini kazanacaktır.

Millet Bahçesi tamamlandı. Çömlekçi geri dönüşüm devam ediyor. Ganita başlı başına muhteşem bir proje. Gülcemal projesiyle birlikte Beşirliye kadar sahil yeşeriyor. Kızlar Manastırı açılıyor. Balık hali hizmete girdi. Kadınlar pazarı geliyor, Yalıncak Plajı açılıyor, Pazarkapı cami projesiyle şehrin silueti ortaya çıkıyor. Yatırımlar bittikçe Trabzon bir başka hal alıyor. Şehrin ufku iyice açılıyor.