Zihni AĞIRMAN


TTSO’DA YENİ DÖNEM

--------------


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası şehrin en büyük meslek kuruluşudur.

Her ne kadar adına Sivil Toplum Kuruluşu (STK) dense de gerçekte bir meslek kuruluşu topluluğudur.

Şehrin önde gelen kuruluşlarındandır.

Ticari bir amaç gütmez, sadece meslek gruplarının ticari faaliyetlerine yön verir, şehrin önemli sözcüsü olması hasebiyle de kent için projeler üretir, hükümete sunar.

Yurt içi ve yurt dışındaki ticari faaliyetlere aracılık eder, fuarlar düzenler

Güçlü bir kuruluştur, tuttuğunu koparır.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası da şehrin kalkınması için günümüze kadar önemli projelere imza atmış, tarihi geçmişi boyunca da önemli projeleri faaliyete sokmuştur.

Tüm şirketlerin bir çatı altında toplandığı önemli bir güçtür.

Öngörüsü olandır, öncüdür

Yıllar boyunca Meclis Başkanlığını yapan merhum Ali Osman Ulusoy’un ismini yad etmekten geçmek haksızlık olur.

Yıllarca odanın meclis başkanlık görevini yürütmüş, kendisiyle birlikte yürüyen Şadan Eren’in de bu şehre katkısı asla yadsınamaz.

Ulusoy’dan sonra Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığına gelen Şadan Eren aynı jenerasyonun devamıyla yönetim kurulu başkanlığına Suat Hacısalihoğlu geçti.

Birlikte uyum içerisinde hareket ettiler.

13 yıl TTSO Başkanlığını en güzel şekilde temsil ederken, nezaketli bir yönetim sergiledi Hacısalihoğlu.

Seçim çalışmaları sırasında anlattıklarını duyunca yapılan projelerin kamuoyuyla paylaşılamaması veya yeteri kadar duyurulmaması belki de seçimi kaybetmesinin en önemli faktörlerinden biri olmuştur.

Yapılan projeleri kamuoyuyla aktarılmasında çok geç kalınmış.

Uzun yıllar birlikte yürüdüğü yol arkadaşı Şadan Eren ile yollarını ayırmasıyla da seçimi bu kadar farklı kaybetmesine neden oldu.

Bir önceki seçimde aday olan ancak kazanamayan Trabzon Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erkut Çelebi bu kez işi daha sıkı tuttu.

İyi bir Organize Sanayi Bölgesi başkanlığı geçirdi.

Bir ara sohbetimizde “Bu sefer de oldu oldu olmazsa Trabzon’u terk edeceğim” açıklamasıyla Trabzon’da kalması ağır basmış, birlikte yürüdüğü arkadaşları da işe sıkı sıkıya sarılmış.

Ulaşmadıkları, gitmedikleri üye kalmadı.

Kızdığı zamanki iyi bildiğimiz kızgınlığını ve öfkesini sanırım yanında duran ve bu konuda kendisini törpüleyen Selçuk İskender olmuştur.

79 Meclis üyesinin seçildiği 31 meslek grubunun 19’unu 50 meclis üyesiyle alan Erkut Çelebi ile 12 meslek grubuyla 29 meclis üyesini kazanan Suat Hacısalihoğlu’nun yönetim ve meclis başkanlığı seçimleri de anlamı büyük bir günde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapacaklar.

Hayırlı uğurlu olsun.

Erkut Çelebi genç, dinamik, heyecanlı, tuttuğunu koparan bir başkan olarak Trabzon’a önemli hizmetleri olacağına inanıyorum.

Demokratik bir ortamda geçem seçimlerin ardından görevi devralmasından hemen sonra zaman kaybetmeden Trabzon’un çözüm bekleyen sorunlarını ele almalı ve öncelikli olarak kapısının önündeki Yatırım Adasından başlaması gerektiğine inanıyorum.

Trabzon’un hafif raylı sisteminden, tren yoluna kadar, güney çevre yolundan kanuni bulvarına, yatırım adasıyla yeni organize sanayi bölgelerinin kurulmasına kadar şehrin her yönüyle kalkınmasına elinin taşın altında koymakla kalmayıp tüm vücuduyla şehri sırtlayacağına inanıyorum.

Suat başkanın başlattığı projelere devam edilmesinin yanında yeni projelerle şehrin önünün açılması en büyük temennimizdir.

Eğer Trabzon’dan Ankara’yı proje yağmuruna tutarsak karşılık bulacağına inanıyorum.

Türkiye yeni bir seçimin eşiğinde olduğu bu günlerde Ankara’dan ne istersek koparabileceğimiz mantığıyla hareket edilmesi gerektiğine inanıyorum.

Çiçeği burnunda yeni başkan tüm yönetimiyle dosyalarla birlikte başkente çıkarma yapması Trabzonlu bakanlara, milletvekillerine, bürokratlara gitmesi kaçınılmazdır.

Yeni ruh ve heyecanla bu değişimin Trabzon’a ve bölgeye uğurlu gelmesini temenni ediyorum.