Zihni AĞIRMAN


ZORLUOĞLU: TRABZON ZOR ŞEHİR


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayasıyla Trabzon Basın Kuruluşlarının temsilcileriyle Olimpiyat Parkı´nda bir araya geldi.

Göreve gelmesinin dördüncü ayında ilk kez geniş katılımlı basın buluşmasını gerçekleştirdi.

Zaman zaman bu tür buluşmaların sağlanması şehir adına faydalı olacağına inanıyorum.

Başkan Zorluoğlu kısa zaman dilimi içerisinde yapılanlardan bahsederken özellikle belediyedeki yeni yapılanma ve yetki paylaşımı konusundaki değişikliklerin yüzde 25 civarında olduğunu vurgularken yaratılan etkinin çok daha fazla olduğunu söyledi.

Yani bizler de kurum içerisinde yapılan görev değişikliklerinin haddinden fazla abartıldığını söyleyebiliriz.

Başkan haklı.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de geçtiğimiz günlerde ?Kendi ekibini kurması kadar doğal bir şey yoktur? açıklamasını yapmıştı.

Trabzon eski belediye başkanlarının tümü kendi ekibini kurarken kamuoyunda hiç bu kadar eleştirilmemişti.

Zorluoğlu´na haksızlık yapıldığına inanıyorum.

Trabzon bizden hizmet bekliyor ve ben o hizmeti getirecek ekiple çalışmak isterim mantığı son derece doğrudur.

Bırakın eleştirmeyi, yeri ve zamanı gelince de sorgulayın.

Hizmetler niye gelmedi diye sorun

Ama müsaade edin başkan ne yapacağına kendi karar versin.

İstişareyi de kendi yapsın, tasarrufu da kendi sağlasın.

Gelelim başkan Zorluoğlu´nun basın buluşmasındaki kısa pasajlarına.

Murat Zorluoğlu´na seçilmeden önce birkaç kez görüşmemizde Trabzon´un zor bir şehir´dir demiştik.

Ve dünkü basın buluşmasındaki konuşmasına buradan başladı. 

ZOR ŞEHİR

 ?Trabzon´a geldiğimde neredeyse herkesin ilk cümlesi ?Trabzon Zor Şehirdir? idi. Bende her şehrin kolaylıkları- zorlukları vardır Trabzon´u böyle değerlendirin demiştim. 3 ay sonra gözden geçirdiğimde hakikaten zor şehir olduğunu gördüm. İnsanı zor ama aynı zamanda kolay.? 

YENİ YÖNETİM

?Yeni yönetim anlayışını hâkim kılacağız. İstişareye daha açık, şehrin ortak aklını kullanmaya daha yakın yönetim anlayışı olacak. Etkin ve verimli hizmet için belediyede kurumsallaşma hamlesi başlattık. Teşkilat yapısını gözden geçirdik. Bazı değişiklikler yaptık. Bazı daire başkanlıklarını kapattık. Bazılarını birleştirdik. Ve birkaç tane de yeni daire kurduk. Mevcut 24 daire başkanlığı sayısını 23´e indirdik. TİSKİ´de de oldu. Yönetici kadrolarında bazı değişiklikler yaptık. Bu değişiklikler toplamı yüzde 25´i kadardır? 

ERZURUM ÖRNEĞİ

?Belediyelere gelen kaynak yüzölçümü göre değil nüfusa göre aktarılmalı. Erzurum ile nüfusumuz aynı ancak yüzölçümü farkından yılda bizden 150 milyon lira fazla alıyor. Üstelik bizim maliyetimiz çok daha fazla. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza bu konuyu ilettik. Meclis açıldığında kanun değişikliği inşallah yapılacaktır. Ayrıca öz gelirlerimizi de artıracağız. 

PROJELERİN KREDİSİ ÇIKTI

?Bütün Projelere sahip çıktık. Tanjanttaki otopark, öğretmen evi ve Cudibey İlköğretim okulu. Fatih Parkının tamamlanması süratle ilerliyor. Beşirli´de ki koku meselesini gündeminizden çıkarıyoruz. İhale yapıldı iş teslim edildi. Trabzon sahili Ganita´dan Akyazı´ya kadar alanın Gülcemal ile bütünleştirerek Trabzon´a kazandıracağız. Muhteşem sahil ışıklandırması, yeni sosyal donatı alanları iskele, bisiklet yollarıyla Trabzon muhteşem bir sahile kavuşacak. Meydanın, Uzunsokak, Kunduracılar caddesindeki binaların ceplerini yenilenecek ve ışıklandırılacak. Surlar hakeza öyle. Trabzon´u biraz karanlık şehir gördüm. Boztepe, Ayasofya´nın ışıklandırılması işi var.? 

DOLMUŞLAR YENİLENİYOR

?Maraş Caddesi ve Gazipaşa ile ilgili trafik dönüşüm planladık hayata geçireceğiz. Dolmuşların modernizasyonu ile alakalı son aşamaya geldik. Yılbaşından itibaren, engellilere uygun, kışın ısınma problemi olmayan şehrimize yakışır dolmuşlarda son aşamaya geldik.? 

ÇALIŞANLAR MUTLU OLACAK

?Ekonomik olarak belediyemiz iyi durumda değil sıkıntılarımız var. Çalışma barışının belediyede sağlanması bakımından, çalıştırdığımız işçilerin haklarını bütün kaynaklarımızı zorlayarak vermemiz lazım. Biz bu noktada işçilerimiz lehine takdir imkânlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. TRABEL Ve TURKUAZ ile ilgili halletmiş olacağız. İşçilerimizi mutlu edecek çözümü sağlamış olacağız. Çalışanın mutlu olmadığı kurumun başarılı olamayacağına inanan yöneticilerden biriyim? 

OTOGAR AYNI YERE

?Trabzon´da ulaşım daha çok doğu batı aksında devam ediyor. Artvin, İstanbul Ankara. Kuzey Güney aksında çok fazla yok. Doğu Batı aksında bir yerde yapılması çok daha mantıklı olur. Değirmendere bu manada uygun lokasyon. Trenin, hafif raylının geleceğini düşündüğümüzde orası tam bir kavşak. Bence Değirmendere bölgesinde yapılması gerek. Mevcut otogarın bulunduğu alan.?

Başkan Zorluoğlu´nu zinde gördüm.

Öyle kolay kolay yorulmaz.

Trabzon zor bir şehir evet ama Zorluoğlu, zoru da sever.

İmkânsızı biraz zamanını alır.