Çaykara ve Dernekpazarı`nda Elektrik isyanı

ÇAYKARA 8.01.2013 20:29:30 0
Çaykara ve Dernekpazarı`nda Elektrik isyanı


Çaykara ve Dernekpazarı?nda son iki gün etkili olan kar yağışının ardından Çaykara ve Dernekpazarı ilçeleri karanlığa gömülmesi yöre halkını isyan ettirdi.

Çaykara ve Dernekpazarı?nda iki gün önce başlayan kar yağışı ile birlikte 07.01.2013 Pazartesi akşam 17:30?da kesilen elektrikler 24 saat geçmesine rağmen 08.01.2013 Salı günü akşam saat 18:00 civarında verilmesi ve yaklaşık iki saat sonra tekrar kesilmesi ile birlikte 4 gündür elektrik verilemiyor
 
Çaykara ve Dernekpazarı ilçeleri ve buna bağlı olan ve Turizm Beldesi Uzungöl ile diğer Belde ve köylerin tamamı 4 gün boyunca karanlığa gömüldü. 
Kar yağışı ile birlikte kar kalınlığının on santim olması ile birlikte elektriklerin 4 gündür verilmemesi yöre halkının büyük tepkisine neden oldu. 
Yöre halkı; ?Geçen yıllara oranla bu kışın çok fazla etkili olmamasına rağmen çok az kar yağması ile birlikte Çaykara ve Dernekpazarı ilçeleri Beldeleri ve Köylerine 4 gün boyunca boyunca elektriklerin verilmemesi Çaykara?nın ne kadar sahipsiz olduğunu göstermektedir? dediler. 
Kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatlarını taşıyan direğin devrilmesi sonucu solaklı vadisine elektrik verilmediğini, arızanın giderilmesi ile birlikte bu akşam saat 18:00 civarında elektriklerin verildiği öğrenildi. Daha sonra elektriklerin tekrar kesildiği bildirildi.

Aralıksız yağan kar nedeni ile, Uzungöl ve yüksek Köylerde kar kalınlığı bir metreyi geçti. Çaykara Merkezde ise kar kalınlığı 15 santimetreyi civarında. Çaykara ve Dernekpazar?nda dün tatil edilen okulların bir gün daha tatilleri uzatıldı.






Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi