Tarih: 02.08.2013 12:15

Dernekpazarı`nda Eğitim ve Lisede Dönüşüm

Facebook Twitter Linked-in



Dernekpazarı Trabzon?un en küçük ilçesi. Eğitim alanında adı başarılarla dolu bir ilçe. Okullarından yetişip, parlamento da, tıpta, Mülki idarede ve kamu kurumları yanında özel sektörle değişik alanlardaki birçok boşluğu dolduran insanlarla gurur duyan bir ilçe. Eğitim öğretime maddi ve manevi katkılarıyla kendisini ilde kabul ettiren bir ilçe. Belediye İlçede KENTSEL DÖNÜŞÜM çalışmalarına başladı. Ne var ki binalar üzerinde yapılması istenen dönüşüm Lisede eğitim şeklinde dönüşümle başladı. Hasan Cansız ÇPL miz. Toplam 75 öğrencisi olan, İlçenin tek lisesi. İlçe sürekli göç verdiği için azalan nüfus oranı öğrenci sayısına da yansımakta. Bunlar baz alınıp mevcut lise 2013-2014 yılından itibaren kademeli olarak Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ne dönüştürüldü. Hayırlı olsun.

Hasan Cansız Kom Çok Programlı Lisesinin mevcut alanlarının rağbet görmediği iddia edilmektedir. Rağbet görmeyen okul 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında alanlarında %50 başarıya ulaşan bir okul. 19 öğrencinin başvurup 18 inin girdiği ÖSYM sınavında 9 öğrenci Üniversitelere yerleşerek % 50 başarı elde etti. Bunu ilgisizlikle hangi mantık kıyaslayabilir?

-Elif Tuğce Durmuşoğlu : KTÜ Elektrik,elektronik mühendisliği

-Nuray Şeker: Bartın Ün. Ed. Fak. Tarih Bl

-Muammet Enes Cansız: Erzincan Ünye.ik ve İd. Bl. Fak.Kamu Yönetimi

-Oğuzhan Şahin: Çanakkale 18 Mart Ün Ezine Mes. Yük. Ok. Halkla İlişkiler

-Yusuf Yılmaz: Atatürk Ün. Aşkale Mes. Yük. Ok. Lojistik

 -Vedat Aşık: Bayburt Ün. Makine Mühendisliği

-Muhammed Mahmut Hüdai Cansız: Karabük Ün. Bilgisayar Mühendisliği İngilizce

-Tuğba Akçay: Giresun Ün. Şebinkarahisar Tek. Bil. Mes. Yük.ok. Gıda Teknolojisi

-Rümeysa Balcı: Giresun Ün. Gıda Mühendisliği

İlçemizde otel olmadığı gibi konut sorunu da yaşanılmaktadır. Öğretmenevi kısmen bu sorunu çözmekteydi. 2012 yılında da yeniden dizayn edilerek sunduğu hizmet sonucu kara geçen bir durumdayken ( resmi kayıtlarda mevcut ) Zarar ediyor gerekçesiyle kapatıldı. Şimdi de burası otelcilik ve turizm lisesine devredilecek. Normal liseye öğrenci bulunamadığına göre burası yatılı olarak değerlendirilecek demektir. Bunun içinde en az 100 öğrenci şartı var. Yerleştirme sınavı kitapçığında yer almadığı için duyurularla ek kontenjan dan öğrenci alacağı anlaşılmaktadır. Mevcut öğretmenevi de bu kapasiteyi taşıyacak durumda değil. İlçe merkezinden olup liseye okumak isteyenlerin tercih hakkı da elinden alınmıştır. Meslek lisesi dışında okumak isteyenler çevre ilçeler veya İl deki liselere gitmek zorunda bırakılıyor. Ekonomisi bu yükü taşıyamayacak öğrenciler eğitim hakkından mahrum kalacaktır. Bu mantıkla bakıldığında ilçemizde yaşayanlar için hiç de doğru bir karar olmamıştır. Geleceğimiz tamamen turizme endekslenmiş durumda. Biz bu uğurda potansiyel oluşturma çarelerini aramamız gerekirken ilçemizde olmayan tesislere ara eleman yetiştirmeye öncelik verdik. Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesine okumak isteyenler için her yönüyle tercih edilecek bir okul. İlçe İlde en huzurlu ilçe. Çocuklarını buraya gönderecek veliler kendi evlerindeymiş gibi rahat olabilirler.

Sonuç olarak: Bir karar verilmiştir. Verilmeden önce bir genel görüşmeyle artıları, eksileri masaya yatırılıp karar verilse çok daha yararlı olurdu kanısındayım.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —