Çaykara`da Kutlu Doğum Haftası Kutlandı.

 Çaykara`da Kutlu Doğum Haftası Kutlandı.

Çaykara`da Kutlu Doğum Haftası Kutlandı.

 

Peygamberimizi (S.A.V.) anmak ve anlamak için her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenen ?Kutlu Doğum Haftası? nedeniyle Çaykara İlçe Müftülüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı çerçevesinde 14 Nisan Salı günü Çaykara Halk Eğitim Merkezi salonunda etkinlik düzenlendi. Kutlu doğum etkinliğine Çaykara halkı büyük ilgi gösterdi. Salona girişte içinde gül, kitap ve hurmadan oluşan hediye paketi herkese taktim edildi.


Ç
aykara Halk Eğitim salonunda başlayan etkinliğe, İlçe Emniyet Amiri, Garnizon komutan vekili, Çaykara Cumhuriyet Başsavcısı, Hâkimler, Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri, İlçe spor Müdürü, diğer kamu kurum müdür ve amirleri, Diyanet mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.Trabzon İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Emin Aşıkkutlu`nun konuşmacı olarak katıldığı Kutlu Doğum programı Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Diyanet işleri Başkanlığının hazırlamış olduğu sinevizyon gösteriminin ardından, Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan söz alarak,?1989 yılından itibaren kutlu doğumun bir hafta boyunca dünyada sadece Türkiye?de kutlandığını söyledi.

Baycan,? Bizler bu kutlama programlarına Peygamber efendimizi anıyoruz. Fakat onun ötesinde kutlu doğum kutlamalarında özellikle son yıllarda Resulullah efendimizianmaktan ziyade onu anlamaya yönelik programlar tertipleniyor. Biz sadece anmakta kalmayacağız, onu anlayacağız. Onu anlamamız dünya ve ahrette bizi saadete ulaştırması açısından çok büyük fayda sağlayacağını inanıyorum. Anmanın ötesinde onu hayatımıza taşımak, uygulamak karşılaşmış olduğumuz problemlerin çözümünde Allah?ı ve onun kutlu elçisini hakem tayın edebilmek. Ailevi ilişkilerimizde, komşuluk ve akrabalık ilişkilerimizde Resulullahın hayatının en güzel örneklerini öğrenip hayatımıza tatbik edebilirsek o zaman bu kutlu doğum programları amacına ve hedefine ulaşmış olacaktır,?dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Emin Aşıkkutlu "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" konulu bir konferans verdi. ?Bu yılda bizi 14 asır önce insanlığa gönderilmiş yüce Peygamber efendimizin 1444?üncü doğum günü münasebetiyle insanlığa tuttuğu ışığın gölgesinde bizi bir araya getirdiğini dile getiren Aşıkkutlu,? "İnsanlık tarihinin en önemli hadisesi hiç şüphesiz Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) dünyayı teşrif etmeleridir. O`nun dünyaya gelişi ile insanlık zulmün karşısında adaleti, cehaletin karşısında bilgiyi, vahşetin karşısında merhameti, düşmanlığın karşısında kardeşliği görmüştür. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz, asırlar boyu insanlığa yol gösterici olmuştur. O`nun yeryüzünü şereflendirmesi ile insanlığın dünü, bugünü ve geleceği aydınlanmıştır. Karanlıklar içerisinde kaybolmuş insanlık onun rehberliğiyle yeniden yolunu bulmuştur. O`nun öğretileri sayesinde insanlık dünyaya sevgi ve şefkat nazarıyla bakmayı öğrenmiştir. İslam âleminin her yıl artan bir heyecanla yaşadığı Kutlu Doğum Haftası; birlik, beraberlik ve kardeşlik kültürünü daha da genişletip derinleştirmektedir.  Her işimizde samimi olacağız, birbirimizi samimi bir şekilde seveceğiz, Kur`an-ı iyi anlayabilirsek her şey düzelecektir? dedi.




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir