Bakan Günay, Zağnos Vadisi`ni çok beğendi

Bakan Günay, Zağnos Vadisi`ni çok beğendi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Trabzon gezisinde tarihi ve turistik yerleri gezerek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bir dizi incelemelerde bulunmak için bugün Trabzon`a gelen bakan Ertuğrul Günay Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ile birlikte ilk olarak Boztepe mevkiindeki Kızlar Manastırı`nı ziyaret etti. Buradaki restorasyon çalışmaları hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ve çalışmaları yürüten ekipten detaylı bilgiler aldı. Kızlar Manastırı`nın Trabzon manzarasından çok etkilendiğini dile getiren Bakan Günay "Ankara`nın siyasi yorgunluğunu atmanın tek yolu Anadolu`nun böyle manzaralarına kaçmaktır" dedi.

Bakan Günay, Zağnos Vadisi`ni çok beğendi

Zağnos Vadisi`ne geçerek Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu`ndan kentsel dönüşüm hakkında bilgiler alan Bakan Günay, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ortaya çıkan rekreasyon düzenlemelerini çok beğendiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Gümrükçüoğlu Çömlekçi, Tabakhane, Narlıbahçe ve Ayasofya kentsel dönüşümlerinin geldiği son durum hakkında Bakan Günay`a bilgi vererek desteklerinden dolayı teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir