Tarih: 18.05.2012 13:58

Kene Can Almaya Devam Ediyor!

Facebook Twitter Linked-in

Havaların ısınması ile birlikte, Kene ısırması (Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı sonucu Kastamonu?da 3, Samsun?da ise 1. kişi olmak üzere 4. Kişi hayatını kaybetti

UZMANLAR UYARIYOR
Kene kaynaklı KKKA hastalığının, keneyle temastan kaynaklanıyor. Havaların ısınması ile vatandaşların arazilerde çalışmaya başladıklarını, dolayısıyla insanlarımızı çok ciddi şekilde uyarılması gerektiği, belirtilerek, korunma tedbirlerini almaları konusunda önemli uyarılarda bulundular.

Kene Isırmasına Karşı Önlemler

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Nedir?

Kırım-Kongo Kanamalı Ateş (KKKA),keneler tarafından taşınan Nairovirüs grubundan bir virüsle oluşan ateş, cilt içi ve diğer vücut alanlarında kanama gibi bulgular ile seyreden hayvan kaynaklı bir enfeksiyondur.

Keneler Nasıl Tanınır ve Nerelerde Bulunur?

Keneler insan ve hayvan kanından beslenen artropodlar olup dünyanın birçok bölgesinde gözlenir. Hastalık yayılımı açısından bakıldığında kenelerin temel karakteristiği, bir sonraki gelişim evresine geçebilmek için kanla beslenirler. Bu sayede hastalıkları insana bulaştırırlar

Keneler otlaklar, çalılıklar ve kırsal alanlarda yaşayan küçük oval şekilli, 6-8 bacaklı, uçamayan, sıçrayamayan hayvanlardır.

Ülkemiz kenelerin yaşamaları için coğrafi açıdan oldukça uygun bir yapıya sahiptir.

Kimler Risk Altındadır?



Haber: Çaykara Gündem






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —