Tarih: 05.06.2012 01:20

52 yıldır gezgin arıcılık yapıyorlar

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemizin zengin kaynakları ve değişik iklim koşulları olması sebebiyle verim farklılıkları olmasına rağmen; güzel yurdumuzun her yerinde arıcılık faaliyeti yapılabilir.Bazı bölgeler arıcılık açışından büyük avantajlar sunmaktadır. Demirkapı Vadisi aslında arıcılar için çok uygun bir yer. 

Dünyada eşi emsali bulunmayan kır çiçek flora örtüsüne sahip olan, Çaykara (haldızen) Demirkapı vadisinde, İlkbaharın sonlarında bitki örtüsü uyanır ve yeşillenmeye başlar, Haziran ayının sonlarına doğru yeşillenme ve çiçeklerdeki çeşitlilik doruğa ulaşır, Ormangülleri, çiğdemler, orkideler ve çuha çiçeklerinin kokuları eşliğinde bir renk cümbüşüne dönüşüyor. Demirkapı Köyü, Anzer yaylasınının hemen arkasında bulunuyor. Çok yakın olan bu iki yerin bitki örtüsü yönünden aynı zenginliği taşımasına rağmen, Demirkapı vadisinde arıcılık yapan parmakla sayılacak kadar az. 


Turan Ailesi 52 yıldır gezgin arıcılık yapıyor 
Çaykara Demirkapı Köyünden Yaşar ve Turan TURAN Kardeşler, 52 yıldır gezgin arıcılığı, Dededen, Babaya ve babadan da oğula kadar günümüze kadar getirdiler. Dede ve Baba mesleği olan arıcılığı devam ettiklerini, Uzun süre babasıyla birlikte yürüttüğü bu mesleği babasını kaybettikten sonra da ağabeyi Yaşar TURAN?la birlikte devam ettirdiklerini, ağabeyinin Trabzon?da markette durduğu için eşi Hayriye Turan?ın arıcılık belgesi aldıktan sonra bu mesleği beraber yürüttüklerini dile getiren Turan TURAN; Her yıl 150 adet kovanla Mayıs sonlarına doğru Demirkapı vadisinde bulunan Çatmalar mevkiine geldiklerini burada 1 ay kaldıktan sonra, Haziran sonlarına doğru Demirkapı Köyünde çiçeklerin tamamen ortaya çıkması ile birlikte oraya taşınacaklarını, Ayrıca Annemin Anzerli olmasından dolayı orada da bal ürettiklerini vurgulayarak, Ürettiğimiz Balı Trabzon?da Maraş Caddesi üzerinde bulunan ve 52 yıldır hizmet veren marketimizde "Yayla Ova Balı" ismi ile tüketicilere ulaştırdıklarını söyledi.



Haber: Çaykara Gündem 






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —