Gurbette Düğün Bir Başka Güzeldir

BÖLGEDEN 28.08.2012 17:04:55 0
Gurbette Düğün Bir Başka Güzeldir
Bütün Düğünler güzeldir. Bütün Düğünler özeldir. Ve de Bütün düğünlerden keyifle söz edilir. Çünkü Düğünler İnsanların bir ömür buyu Sevinçte ve tasada birlikteliğe EVET dediği Her çiftin en özel günüdür.

Ancak Bu hafta sonu Van İli Özalp İlçesi Dönerdere  ve Emek Köylerinde Yaşanan Düğünler ister bistemez insana Gurbette Düğün Bir Başka Güzel sözünü anımsattı.1965 yılında İmkansızlık ve de çaresizlik yüzünden Muhacir olarak Van İli Özalp İlçesi Dönerdere ve Emek Köylerine yerleştirilmişti hemşerilerimiz. Yaklaşık 47 yıldır onlar iki ayrı Köy olmalarına rağmen hep tek yürek halinde hareket etti hemşerilerimiz. Birbirlerinin sevinci ile sevindiler, birbirlerinin üzüntülerine ortak oldular.Yani sözün özeti Özalp İlçemizde iki Köyümüz tek bir aile gibi oldu.

İşte 26 Ağustos 2012 Pazar günü bu iki köyümüzün dayanışması ve ortak hareket etmesi anlamında bir Köprü daha atıldı. Dönerdere Köyümüzden Şaban-Emine ÖZTÜRK(Gande)`ün Dünyalar Güzeli Kızları Elmas ile Emek Köyümüzden Emek Cami İmamı Mustafa ÇİÇEK`in Yakışıklı Oğlu Muhammet`in Düğün Töreni Emek Köyümüzde yapıldı.

Yaklaşık 100 Araçlık Konvoy sabah saatlerinde Dönerdere Köyümüzdeki Baba Evinden Dualar eşliğinde gelini aldı.İnsanlar Coşku içinde Yaklaşık 10 KM mesafede bulunan Dönerdere Köyümüzden Emek Köyümüze gittiler.Burada yenilen Öğlen Yemeğinin ardından saatlerce sürecek eğlence ve Düğün Merasimi başladı.

Uzungöllü İş Adamlarımızdan Cemall AKYÜZ, Van Özalp`taki İşadamlarımızdan Ayhan İNCİ ve Kalabalık bir Halk Topluluğunun katıldığı düğün töreninde İnsanlarımız hem gönüllerince eğlenerek keyifli bir Pazar gününü yaşamanın mutluluğunu yaşadı hem de Uzaktan ve yakından gelen dostları ile hasret gidermenin keyfini çıkarmış oldu.

Düğün Akşam Saatlerinde sona ererken Düğüne katılan yüzlerce kişinin yüzünde mutluluk tebessümü ve de Bütün Düğünler Güzeldir ama Gurbette Düğün Bir Başka Güzeldir sözünün derin bir etkisi vardı.



Haber:  Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi