Tarih: 07.11.2012 23:03

Yüksekliğe Meydan Okuyan Çaykaralı

Facebook Twitter Linked-in

Çaykara, Yeşilalan köyünde doğan Ömer Yaldız, 20 yılda 167 minareyi boyadı. Birçok kişinin bakmaya dahi cesaret edemediği minarelere çıkarak, Türkiye?nin birçok yerinde minarelerin boyama işi yapan Akrep lakaplı Ömer Yaldız, adeta ölüme meydan okuyor.

 


Şeritle minare tepesine kadar çıkarak boya işi yapan 40 yaşındaki Ömer Yaldız, görenleri hayrete düşürüyor. Bir minarenin boya işini 30 ila 70 metre yükseklikteki minarelerden sadece beline bağladığı ip ve sarkıttığı tahta tezgâhı ile boya yapıyor.

 

4 ile 10 günde bitiren Yaldız, 20 yılda 167 minareyi boyadığını belirtti. Evli ve 3 çocuk babası olan ve 17 yaşından beri minare boyayıp geçimini sağladığını kaydeden Yaldız,  en son Çaykara?dan göç edip Van`ın Özalp ilçesine bağlı Emek köyünü kuran hemşerilerimizin yaşadığı ve 48 yıl önce yaptırılan köy camisinin minaresini boyadı.

Daha önce Van Özalp İlçesi Emek köyünde göç eden bir ailenin ferdi olan ve daha sonra yeşilalan köyüne tekrar geri dönüş yapan hayırsever Yusuf Yılmaz tarafından boya ve diğer masrafları karşılanan işi yaptıktan sonra Çaykara`ya dönen Ömer Yaldız, yerden yaklaşık onlarca metre yükseklikte çalışmaktan korkmadığını, Türkiye?nin her yerine minare boyamak için gittiğini tezgâhını, otomobilin bagajına koyup her yere gittiğini söyledi.

Yaldız, yaklaşık 20 yıldır bu işi yapıyorum, bir minareyi boyarken etrafında dolanmıyorum. Üstten aşağı iniyorum ve bu işlemi minarenin çapına göre 3 veya 4 kez yapıyorum" dedi.


Yaldız; ilk minare boyadığım zaman ayaklarım titriyordu, bu işi rahmetli ağabeyimden  17 yaşında lise birinci sınıfta iken karne tatilinde öğrendim. 
Artık bu benim yaşam tarzım gibi oldu. Bir senede 20 ile 30 minare boyadığım yıllar oldu, dedi. 



www.caykaragundem.com





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —