2021 Ve Uzungöl

Öğretmen Hilmi Kanık tarafından kaleme alınan "2021 ve Uzungöl" Yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

UZUNGÖL 29.12.2021 09:37:00 0
2021 Ve Uzungöl

Artık Geleneksel bir hale gelen yeni bir Uzungöl Yıl Boyu Değerlendirme yazımız ile sizlerle birlikte olmaya çalışıyoruz.

Çaykara Gündem farkı ile 2010 yılında başlamış olduğumuz bu değerlendirme yazılarımızda 12. Yılımızı tamamlamış olmanın hem mutluluğunu hem de biraz da hüznünü yaşadığımızı ifade etmek isterim.Çünkü bu süreçte Uzungöl olarak bir çok acı ve üzücü olayı da bir arada yaşamış olduk.

2021 Yılına baktığımız zaman ise Tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de ve Uzungöl’de de üzücü ve acı dolu bir yılı geride bırakmış olmanın acı burukluğu ile yolcu ediyoruz 2021 yılını.

2021 YILI UZUNGÖL ALTYAPI ÇALIŞMALARI

2021 yılında Uzungöl’de gerçekleştirilen Altyapı Çalışmalarını Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk’ten dinleyerek başlayalım değerlendirme yazımıza.

1-Gölbaş mevkiinde gölün dolmasına nede olan kanalları DSİ. nin katkılarıyla temizlendi.

2- Karla mücadele ederek Çaykara belediyesinin katkılarıyla yolları acık sürekli açık tutuldu. Gerektiğinde yolların tuzlama çalışmaları yapıldı.

4- Mart, Nisan aylarında yayla yolları temizlendi. Kapalı yollar ulaşıma açıldı.

5- Dornorim meziresinde, Gamelac mevkiinde yol gitmeyen evlere yol yaptırıldı.

6- Pandemi dolayısı ile tüm Tesis ve işletmeler Salgın ile mücadele yönetmeliği kapsamında hizmete uygun hale getirildi.

7- Yaz aylarında yoğunluktan dolayı Uzungölü besleyen  su kaynakları yetersız.Uzungöl Muhtarlığı tarafından ek kaynak sağlanması için gerekli projeler hazırlandı. Yakın zamanda ek su kaynakları bağlanarak Uzungölün su sorunu çözülmüş olacak. Ayrıca 2021 yılı içerisinde bütün su depolarının tadilatı yapılıp yıkatılmıştır. Ayrıca arıtma tesisini kapasitesi artırılıp çalışır hale gelmesi için gerekli çalışmalar yapılmıştır.

8- Uzungöl Muhtarlığı ve Uzungöl Platformu tarafından Uzungöl’ü doğal gaz ile buluşturmak için kamuoyu oluşturulup gerekli yerlere müracaat yapıldı.

9- Çaykara belediyesi ve  Uzungöl platformu olarak beraber göl ve Uzungöl Çevresinin temizlenmesi in gereken çalışmalar yapılmıştır.

10-2021 yılı içerisinde yıkl boyunca Uzungöl Muhtarlığı ve Uzungöl Platformu tarafından Uzungöl’e, Büyükşehir belediyesince düzenlenen belediye Otobüs serleri için defalarca gerekli mercilere müracaat etmemize rağmen balarılı olunamadı. 2022 Yılında  bunun için gerekli çalışmalara devam edilecek.

11- 2021 yılında Gamelafç küme evlerinde 750 ton asfalt ve Kastel mevkiinde 300 metre küp beton döküldü. 2024 yılına kadar mahallerimizde staplize yolumuz kalmaması için gerekli çalışmalar devam ediyor. Gerekli alt yapıyı hazırladık.

12-Afet alanlarının Islahıyla alakalı gerekli çalışmalar yapılmış, Sn. İçişleri bakanımızla görüşerek gereken finansmanın vereceğini sözünü aldık.

13-Dornorım,hocali komları ve filak komları ile alakalı orman kadastrosu tamamlanmış, yakın zamanda mülkiyet kadastrosunuda inşallah bitireceğiz.

14- Orman kadastrosu yapılırken Orman alanı içinde kalan evlerimiz için gereken krokiler yetkili harita mühendisleri tarafından çizilmiş Milli Emlak ile çalışmalara başlanmıştır

İMAR PLANI VE 18.MADDE MÜCADELESİ

Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili 2021 yılında da çok önemli gelişmeler yaşandı.18 Haziran 2021 tarihinde İmar Planı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çaykara Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı ve 17 Temmuz 2021 tarihinde askıdan indirildi.

Bu arada İmar Planının Uzungöl gerçekleri ile örtüşmemesi sebebi ile Uzungöl Platformu tarafından İmar Planı ile ilgili yoğun bir çalışma temposunun içine girildi.Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Muhtarlarından Mustafa Tahan,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl Birlik A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı ve İmar Planı mücadelesinin başladığı ilk günden bu yana en fazla mücadele eden isim olan İdris Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz,Uzungöl Platformu yöneticisi Abdullah Özen ve Şehir ve Bölge Plancısı Merve Özen tarafından aylarca sürecek yoğun bir çalışma temposu gerçekleştirildi.Defalarca Uzungöl’den Ankara’ya giden ve günlerce Ankara’da kalarak Uzungöl insanının haklı davasını anlatmaya çalışan ekibimize ve Uzungöl’e ilk güzel haber Bölge İdari Mahkemesinden geldi.Bölge İdari Mahkemesi vatandaşların itirazları sebebi ile 6 noktada Yürütmeyi Durdurma kararı verdi.

Bu süreçte ekibimiz Ankara’da teknik ekip ile masaya oturdu.Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma  Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman,Daire Başkanları ve Teknik Ekip ile Uzungöl İmar Planını masaya yatıran Uzungöl Platformu vatandaşların taleplerinin yaklaşık %80-85’ini İmar Planına ekleme konusunda anlaşmaya vardı.Taraflar anlaşmaya vardıktan sonra Uzungöl Platformu tarafından Şehir ve Bölge Plancısı Merve Özen aracılığı ile hazırlamış olduğu Plan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderildi.

Ancak 2021 yılının son bölümünde Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunda  yeni bir gelişme yaşandı.Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kahraman ve ekibi görevden alındı.

2021 Yılının son  günlerinde Uzungöl Platformu yetkilileri Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile birlikte Ankara’ya giderek Uzungöl İmar Planı ile alakalı Uzungöl Platformunun taleplerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine ilettiler.

Olumlu bir havada ve verimli bir çalışma ortamında gerçekleştirilen bu toplantının ardından şimdi ise gözler 2022 yılına çevrilmiş durumda.2022 Yılının Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı konusunda son derece hareketli geçeceği tahmin ediliyor.

UZUNGÖL TEK YÜREK

2021 Yılında Uzungöl’de bir ilk yaşandı.Uzungöl Muhtarı ve Uzungöl ile ilgili STK’ların tamamı 2021 yılında hep bir araya gelerek Ortak Uzungöl sevdası yolunda hizmet verme sevdası peşinde koştular. Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Muhtarlarından Mustafa Tahan,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl Birlik A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz,Uzungöl Platformu yöneticisi Abdullah Özen,Uzungöl Kültür ve Dayanışma Derneği İstanbul Mecidiyeköy Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sait Albayrak,Pendik Kaynarca Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Aygün,Bursa Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Yazıcı ve Almanya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eroğlu ile birlikte Uzungöl ile ilgili tüm kanaat önderlerinin içerisinde aktif olarak yer aldığı bir çalışma grubu oluşturuldu.

Oluşturulan bu Grup 2021 Yılı boyunca Sosyal Medya üzerinden sürekli olarak bir araya gelerek Uzungöl ile ilgili çeşitli konularda fikir alış verişinde bulundular ve ortak bir çalışma planı oluşturdular.Alınan tüm kararlar ve gerçekleştirilen tüm etkinlikler Platformda yer alan tüm katılımcıların ortak kararları ile gerçekleştirildi.

Bu arada Uzungöl Platformu tarafından hem İmar Planı hem de diğer konular ile ilgili olarak 2021 yılı içerisinde belirli zamanlarda geniş katılımlı Halk Toplantıları gerçekleştirilerek vatandaşlar İmar Planı konusunda bilgilendirildiler.

2021 YILI UZUNGÖL TURİZM SEZONU DEĞERLENDİRMESİ

2021 Yılı Uzungöl Turizm sezonu son derece hareketli geçti.Pandemi  dönemi olması ve Suudi Arabistan kapılarının kapalı olmasına rağmen 2021 yılı yine de son derece hareketli ve yoğun geçti.Turizm sezonu boyunca otel ve pansiyonlarda doluluk oranı %100’e ulaşırken bu yoğunluk sonbahar döneminde de devam etti ve yıl sonuna kadar Uzungöl çok yoğun bir Turizm sezonu geçirdi.

Uzungöl’de Turizm sezonunda ve Turizm sezonu dışında fiyatlar son derece makul seviyelerde seyrederken Uzungöl’ü ziyarete gelen misafirler ise kendi bütçelerine uygun bir şekilde tatil yapmanın mutluluğunu yaşamış oldular.

UZUNGÖL KAN OLDU KIZILAY’A AKTI

2021 Yılında daha önceki senelerde olduğu gibi Kızılay Kan Bağışı aracı 3 defa Uzungöl’e gelerek Kan Bağışı Organizasyonu gerçekleştirdi.Uzungöl Halkı her zaman olduğu gibi farkını ve duyarlılığını bir defa daha ortaya koyarak kan  bağışı etkinliğine yoğun  bir katılım ile destek verdi.

ÜRETEN ELLER UZUNGÖL’Ü BESLEMEYE DEVAM EDİYOR

Uzungöl’ün Altyapı kaynağı konumunda olan Elmalı Mahallesi Üreten Eller Ataölyesi 2021 yılında da yoğun bir tempo ile çalışmaya devam etti.

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesinin katkı ve destekleri ile üretime başlayan “Üreten Eller” kursu ürettiği ürünlere her gün bir yenisini ekliyor

Başlangıçta tepsi,çay sehpası gibi sınırlı ürünler ile üretime başlayan “Üreten Eller” kursu  gelen talepler doğrultusunda günümüzde onlarca ürünü yapabilme özelliğine sahip

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de  Hediyelik Eşya dükkanlarının tamamının raflarını Üreten Eller Kursunda üretilen ürünler süslüyor.Ayrıca Bölgede bulunan diğer Turizm Merkezlerine de gönderiliyor üretilen ürünler.

Bölge kadınına da çok önemli bir istihdamı sağlamış durumda Üreten Eller Kursu.Her sene Elmalı Mahallesi ve komşu mahallelerden yaklaşık 50 kadın bu kurslarda görev alarak hem üretime katkı sağlıyor hem de aile ekonomisine ek destek sağlıyor.

KARADENİZ VE TÜRK HALK MÜZİĞİNİN ÖNEMLİ İSİMLERİ UZUNGÖL’DE

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl 2021 yılında Türk Halk Müziği ve Karadeniz Müziğinin önemli isimlerini müzik hayranları ile buluşturmanın farkını yaşadı.

Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Seyfettin Çakıral yaz boyunca Uzungöl’de Çadır Cafe’de her akşam müzik dostları ile buluştu.

Türk Halk Müziği ve Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Nuray Aksoy yaz boyunca Uzungöl’de müziğin yeni adresi Çadır Cafe’de hayranları ile buluştu.

Ulusal Müzik Dünyasında Karadeniz Müziğini çok büyük bir başarı ile temsil eden mükemmel Sanatçı kimliğinin yanı sıra beyefendiliği ile,eğitimi ile tüm müzik severlerin yüreğinde taht kuran Sanatçı Onay Şahin 2021 yılında yaz boyunca Dursun Ali İnan müzesinin bahçesinde hayranları ile buluşarak hasret giderdi.

GİZLİ KAHRAMANLAR HER ZAMANKİ GİBİ DEVREDE

Her sene Üniversitelerde öğrenim gören onlarca Üniversite öğrencisine Burs vererek öğrencilerin okumalarını ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen Uzungöl’lü Hayırsever İş Adamları 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında da onlarca Üniversite öğrencisine burs desteği sağlıyor.

Uzungöl’e dışarıdan bakan insanların Uzungöl’ün her şeyi para diye iftira ettikleri bir ortamda Hayırsever İş Adamları isimlerinin dahi aöçıklanmasını istemeden gizli bir şekilde Üniversite öğrencilerimizin umudu olmaya devam ediyorlar.

HAROS KOMLARI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Uzungöl Turizminin en önemli Altyapılarından bir tanesini oluşturan Haros Komları 2021 yılında da Bölge Turizminin ilgi odağı olmaya devam etti.Yerli ve yabancı milyonlarca turist yıl boyunca Haros Komlarının sessiz,sakin ve doğa ile iç içe huzur dolu ortamında tatil yapmanın keyfini yaşadılar.

GLAZOMAT UZUNGÖL TURİZMİNİN CAN DAMARI

Glazomat mevkii daha önceki senelerde olduğu gibi 2021 yılında da Uzungöl Turizminin cazibe merkezi ve ilgi odağı olmaya devam etti.

MEHMET İNAN ŞİİRLERİ İLE TOPLUMA YÖN VERMEYE DEVAM EDİYOR

Uzungöl’lü genç Turizmci,profesyonel fotoğraf sanatçısı ve Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu önemli şairlerden Mehmet İnan,daha önceki senelerde olduğu gibi 2021 yılında da yazmış olduğu birbirinden güzel şiirleri ile insanlarımızın duygularına tercüman olmaya devam etti.

SEVGİ ELİ DERNEĞİ GÖNÜLLERİ FETHETMEYE DEVAM EDİYOR

Uzungöl’lü genç Turizmci Ali Zeyrek’in başkanlığını yürüttüğü ve senelerdir Uzungöl’den başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere,Ülkemizin her tarafındaki çocuklara yönelik olarak gerçekleştirmiş olduğu destek ve yardımları ile öğrenciler ile Uzungöl arasında sağlam bir gönül köprüsü kurmayı başaran Uzungöl Sevgi Eli Derneği 2021 yılında da Ülkemizin değişik bölgelerinde bulunan çocuklara yönelik Sevgi Eli projelerine devam etti.

UZUNGÖL BAYBURT YOLU İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Uzungöl-Yaylaönü Mahallesi,Şekersu Mahallesi ve Bayburt Grup yolunda yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları 2021 yılında da devam etti.Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Yaylaönü Muhtarı Yakup Toprak ve Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün’ün işbirliği içerisinde birlikte çalışmaları neticesinde önce bu yolun genişletme çalışmaları tamamlandı.2021 Yılında ise Yaylaönü Muhtarı Yakup Toprak’ın çabaları ile Uzungö-Yaylaönü Mahallesi arasında bulunan yaklaşık 12 KM’lik yolun genişletme ve betonlama çalışmöaları tamamlandı.Yolun geri kalan kısmı için ise Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün tarafından Bakanlıktan gerekli destek sözü alındı.2022 Yılının ilk aylarında başlayacak altyapı çalışmaları ile 2022 yılı içinde Uzungöl-Yaylaönü Mahallesi-Şekersu Mahallesi-Bayburt grup yolunun tamamının betonlama ve asfaltlama çalışması tamamlanmış olacak.

UZUNGÖL-KARAÇAM BAYBURT BAĞLANTI TÜNELİ MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Çaykara İlçesinden Bayburt’a Karaçam Mahallesi tarafından yapılacak olan ve yapım çalışmaları devam eden Çaykara Bayburt tüneli için Karaçam Mahallesinden Uzungöl’e bir bağlantı tünelinin verilmesi için çalışmalar 2021 yılında da devam etti

Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından 2021 yılında üst düzey Bakanlık düzeyinde bir çok defa görüşmeler gerçekleştirilerek Uzungöl Bağlantı tünelinin bu projeye eklenmesi talebi gerçekleştirildi.Muhtar Öztürk’ün bu gayretlerinin 2022 yılında meyve vermesi ve bu projeye Uzungöl Bağlantı tünelinin eklenmesi Uzungöl Halkı olarak en büyük temennimiz.

UZUNGÖL’E DOĞALGAZ MI GELİYOR ?

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl’ün en önemli sorunlarından bir tanesi kuşkusuz doğalgaz talebi.Uzungöl Muhtgarı Mehmet Öztürk tarafından yaklaşık 2 senedir bu konuda gerek Bakanlık düzeyinde gerekse Yerel Yönetimler ve Trabzon düzeyinde çeşitli çalışmaları oldu.

2021 yılının son günlerinde ise Uzungöl’e Doğalgaz konusunda çok önemli bir gelişme yaşandı.Çaykara Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Aralık ayında Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirildi.

Bu ziyarette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile de bir görüşme gerçekleştirildi.Bu görüşmede Muhtar Mehmet Öztürk tarafından Uzungöl’e Doğalgaz talebi dile getirildi.Bu talep Çaykara Muhtarlar Derneği tarafından desteklendi.

Bu talep üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Çaykara ve uzungöl’e Doğalgaz sözünü verdi.Şimdi bizler 2022 yolunda heyecanla bu konuda atılacak adımları bekleyecek ve takip edeceğiz.

UZUNGÖL BÜYÜKŞEHİR’DEN OTOBÜS İSTİYOR

2021 Yılının büyük bir bölümü Uzungöl Halkının Trabzon Büyükşehir Belediyesinden otobüs talepleri ile geçti.Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden olan ve de her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turistin ziyaret ettiği Uzungöl’de Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüsünün olmamasının eksikliği Uzungöl’de bulunan Uzungöl Platformu yöneticileri tarafından defalarca yetkililere iletilerek bu konuda çözüm bulunması istendi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Uzungöl’e otobüs seferi koyması hayalleri 2022 yılına kaldı.

UZUNGÖL KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI ASKIYA ÇIKTI

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Vatandaş tarafından büyük bir merakla beklenen Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı İtiraz sonrası 18 Haziran 2021  tarihinde Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıya çıktı. 2020 Yılında çıkarılan İmar Planı Bölge İdari Mahkemesi tarafından 6 parsel üzerinde Parsel Bazlı İtirazlar sebebi ile Yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşların itirazları değerlendirilerek üzerinde gerekli düzeltmeler gerçekleştirilerek İmar Planını askıya çıkardı.

UZUNGÖL TURİZMCİLER DERNEĞİNDE MEHMET KELEŞ DÖNEMİ

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’ün en önemli Sivil Toplum Kuruluşlarından Uzungöl Turizmciler Derneğinde Olağan Genel Kurul heyecanı yaşandı.

19 Haziran 2021 Cumartesi günü gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul sonucunda Genel Kurulda Mehmet Keleş yönetimindeki Yönetim Kurulu Genel Kurulun tamamının oyunu alarak Uzungöl Turizmciler Derneğinin yeni Yönetim Kurulu oldu.

Oluşturulan Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor

1-Mehmet Keleş-Başkan

2-Süleyman Sezgin-Başkan Yardımcısı

3-Fatih Akyüz-Üye

4-Yasin Soylu-Üye

5-Ahmet Keleş-Üye

UZUNGÖL’ÜN ALTYAPISI YENİLENDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehirde ilk kez uygulanan CIPP sistemi ile Uzungöl’ün 1500 metrelik kanalizasyon hattını rehabilite etti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehirde ilk kez uygulanan CIPP sistemi ile Uzungöl’ün 1500 metrelik kanalizasyon hattını rehabilite etti. Menfezlerin gölle buluştuğu noktalara file yerleştirilerek göl yüzeyinde rüsubat oluşumunun önüne geçildi.

Bazı noktalarda sızıntı ve yeraltı sularının kanalizasyon hattına karıştığının tespit edilmesinin ardından harekete geçen TİSKİ Genel Müdürlüğü, gölün daha sağlıklı hale gelmesi adına Trabzon’da ilk kez uygulanan CIPP sistemini hayata geçirdi.

KAZI YAPILMADAN KAPLANDI

TİSKİ Genel Müdürlüğü, Uzungöl’de aşırı deforme olmuş, sızdırmazlığını kaybetmiş boru hatlarını kazı yapılmadan ana borunun içinde tek parça boru oluşturma tekniği olan CIPP sistemini 1500 metrelik hatta uygulayarak göle sızan katı atıkları engelledi. Bunun yanı sıra bölgedeki derelerden Uzungöl’e çok fazla evsel atık ve rüsubat karıştığını tespit eden ekipler, menfezlerin gölle buluştuğu noktalara özel fileler yerleştirerek bu atıkların göle karışmasını engelledi.

 ALTYAPI KOMPLE YENİLENDİ

Şehrin ve ülkenin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Uzungöl’ün altyapısını yenilediklerini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Kanalizasyon hattına dışarıdan girecek olan yer altı kaynak suları veya içeriden dışarıya sızan kanalizasyon sularını CIPP adı verilen sistem sayesinde kesmiş olduk. Öte yandan menfez ağızlarına yerleştirdiğimiz özel filelerle gölde rüsubat oluşumun da önüne geçtik. Uzungöl’ümüzü eskisinden daha sağlıklı bir altyapıyla buluşturduk” dedi.

UZUNGÖL’ÜN HASTANE VE AMBULANS ÇİLESİ

Karadeniz ve Ülke turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Hastane ve Ambulans sıkıntısı 2021 yılında da hem Turizmi olumsuz etkiledi hem de insan sağlığını tehdit etmeye devam etti.

On binlerce insanın bulunduğu Uzungöl’de sağlık sorunu yaşayan insanlar da oluyor.Bu durumda acil ambulans ihtiyacı duyuluyor.Ancak ne yazık ki ambulans yetişemiyor.Bu şekilde sadece 2021 yılı yaz mevsiminde 3 vatandaş hayatını kaybetti.

Tarih 10 Ağustos 2021 Salı.Aygır Gölünde Gaziantep’ten gelen vatandaş Hasan Hüseyin Polat fenalaşıyor.Ambulans aranıyor.Ancak en yakın ambulans Arsin’den geliyor.45 dakikada Aygır Gölüne ulaşıyor ancak ne yazık ki Hasan Hüseyin Polat kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Tarih 2 Eylül 2021 Perşembe.Tarel Elhassan isimli Kuveyt’li misafir.Konakladığı otelde rahatsızlanıyor.Otel sahibi anında 112’yi arıyor.Ancak en yakın ambulans bu defa Arsin’den yönlendiriliyor.Otel sahibi misafirinin durumunun ağırlaştığını görüyor.Kendi özel aracı ile Çaykara M.İlhan Durgun Devlet Hastanesine getiriyor.Bu sırada Ambulans da geliyor.Ancak nafile.Kalp Krizi geçiren Kuveyt’li misafir hayatını kaybetti.

Bundan sadece 1 gün sonra.Tarih 3 Eylül 2021 Cuma.Uzungöl Merkez Camiinde Kuveyt’li bir misafir Cuma namazını kılarken yere yığılıyor.Cemaat anında müdahale ediyor.Ambulans aranıyor.Ancak en yakın Ambulans yine Arsin’den geliyor.Ve Ambulans gelene kadar da 58 yaşındaki  Kuveyt’li misafir Faleh Almutairi kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

UZUNGÖL’DE BARAJLAR VE GÖL DOLDU ÇÖZÜM BEKLİYOR

Uzungöl’de gölün dolmasını önlemek amacı ile yapılan barajlar tamamen dolmuş durumda ve acil olarak boşaltılmaları gerekiyor.

Dolan Barajlar Gölün de dolmasına sebep oluyor. 1989 yılında DSİ(Devlet Su İşleri) tarafından gölün dolmasını önlemek amacı ile  Uzungöl’ün 3 KM yukarısında yapılan barajlar gelen taş,toprak ya da alivyonu tutmak ve göle ulaşmasını önlemek amacı ile yapılmıştı.Ancak uzun zamandır bu baraj bölgesinde rusubat temizleme ve boşaltma çalışması gerçekleştirilmemesi sebebi ile barajlar tamamen doldu ve artık gelen taş,toprak ve alüvyonları tutmayacak hale geldi.Gelen malzeme direk olarak göle geliyor ve gölün dolmasına sebep oluyor.

Uzungöl’de gölün sürekli olarak bu şekilde dolmakta olduğu hem yöre halkı hem de ziyaretçiler tarafından ifade ediliyor.

Gölün dolmasının önlenmesi için Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından defalarca DSİ Trabzon Bölge müdürlüğü ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi.DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından barajların boşaltılması için büyük iş makinelerinin Uzungöl’e çıkarılması gerektiğini barajlarda biriken rusubat ve toprağı koyacak yer bulamadıklarını bu rusubatı koyacak yer bulunduğu an barajların boşaltılacağı Muhtar Mehmet Öztürk’e ifade edildi.

UZUNGÖL’DE GOŞON DERESİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de vatandaşlar ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri Goşon Deresinin Islah edilmesi konusunda yetkililerden çözüm bekliyor.

Yağan her şiddetli yağmur sonrası Karester Yaylasının üstünden akmaya başlayan yağmur suları beraberinde sürüklediği taş ve toprak parçaları ile birlikte Goşon Deresini takip ederek  Solaklı Deresine karışıyor.Ancak şiddetli yağış durumunda yağmur suları dere yataklarından dışarı çıkarak yerleşim alanlarını tehdit ediyor.Uzungöl’ün Büyükköy Mahallesi ve İnceli ile Meryemli Mahallesi başta olmak üzere Merkez Hocalı Mahallesi,Kaplanoz Mahallesi,Filak Mahallesi,Çamlık ve Alçakköprü Mahallesi…Yani kısaca tüm Uzungöl’ü tehdit ediyor Goşon Deresi.

YAZIN SEL KIŞIN ÇIĞ TEHLİKESİ

Goşon Deresi yaz mevsiminde sel ve taşkın tehlikesi bakımından Uzungöl için çok büyük bir risk oluşturuyor.Kış mevsiminde ise Goşon Deresi  ise bu defa çığ tehlikesi  ile Uzungöl’ü tehdit ediyor.

Yani Goşon Deresi için bir Islah Projesinin hazırlanması ve bu projenin hayata geçirilmesi Uzungöl Turizmi için can alıcı ve hayati bir önem arz ediyor.

UZUNGÖL DOĞA SPORLARI AYDIN MUTLU İLE DEVAM DEDİ

Karadeniz Bölgesinin en önemli Doğa Derneklerinden olan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği Olağan Genel Kurulunda Aydın Mutlu yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

26 Eylül 2021 Pazar Günü Trabzon’da Dernek Binası Lokalinde gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurul üyelerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.Genel Kurulda Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Mutlu tek aday olarak girmiş olduğu Genel Kurulda 5. Defa Dernek Başkanlığı görevine seçildi.

Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYE LİSTESİ

1-Aydın Mutlu

2-Ali Kaya

3-Hamdiye Mutlu

4-Selami Aksoy

5-Hayrettin Mutlu

6-Varol Ergül

7-Damlanur Kirman

8-Yakup Yılmaz

9-Aydın Soylu

10-Talip Kansız

UZUNGÖL TURİZMİNİ YAŞATMA DERNEĞİNİN YENİ BAŞKANI METİN İNAN OLDU

Uzungöl Turizmini Yaşatma  Derneği seçimli Olağan Genel Kurulu'nda Metin İnan Dernek Başkanlığı görevine getirildi.

2013 yılında kurulan Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneğinde Olağan Genel Kurul 23 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçime bir önceki dönem Başkanı Mustafa Akyüz aday olmadı. Metin İnan başkanlığındaki liste Genel Kurul'da tüm oyları alarak göreve getiirldi. 

İşte Uzungöl Turizmciler Derneği'nin yeni yönetimi:

Baskan:          Metin INAN
Bsk Yrd;          İsmail OZBEK
Bsk Yrd;          Mustafa KELES
Bsk Yrd;          Ömer KIR
Bsk Yrd;          Mustafa FINDIK
G.Sekreter;     Ahmet AKYÜZ
Sayman ;        Mustafa AKYÜZ
 

Başkan Mustafa Akyüz ve ekibine Uzungöl’e sunmuş oldukları katkılar için teşekkür eden Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Metin İnan tüzük değişikliği tamamlayıp aktif çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti. 

TÜRKİYE DAĞ KAYAĞI ŞAMPİYONASI GÖZ KAMAŞTIRDI

Türkiye Dağcılık federasyonu tarafından Çaykara ilçesinin Demirkapı(Haldızen) Mahallesinde gerçekleştirilen Türkiye Gençler ve Büyükler Dağ Kayağı Şampiyonası 11-14 Şubat 2021 tarihlerinde Demirkapı Mahallesinde gerçekleştirildi.

Trabzon’da ilk kez bu yıl düzenlenen 2021 Türkiye Dağ Kayağı Şampiyonası 11-14 Şubat tarihleri arasında Trabzon Çaykara ilçesi Haldizen Yaylası’nda gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Trabzon Üniversitesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu arasında, imzalanan protokol çerçevesinde, Dağ Kayağı Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası, Trabzon’un Çaykara İlçesi Haldızen Yaylası’nda gerçekleştirildi. Trabzon’da ilk kez organize edilen şampiyona, sporcuların yanı sıra doğaseverlerden de büyük ilgi gördü.

UZUNGÖL’DE DOĞAL AFET DUYARLILIĞI

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Doğal Afet Duyarlılığı konusunda gerçekleştirilen Destek Kampanyası göz kamaştırdı.

Akdeniz yangınlarının başladığı dönemde Uzungöl’de Muhtar Mehmet Öztürk yönetiminde Uzungöl Muhtarlığı,Dernek Başkanı Mehmet Keleş yönetiminde Uzungöl Turizmciler Derneği,Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz yönetiminde Uzungöl Birlik A.Ş.,Başkan Mustafa Akyüz yönetiminde Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği,Dernek Başkanı Mehmet Öztürk Yönetiminde Uzungöl Hediyelik Eşya Derneği,Uzungöl Platformu ve Uzungöl Haber Koordinatörü Abdullah Özen yönetiminde toplanan Uzungöl Platformu Akdeniz Bölgesinde meydana gelen yangınlar ile ilgili olarak Uzungöl Platformu olarak Manavgat İlçesine destek olma kararı alındı.

Paltform tarafından toplanan 100 000 TL tutarındaki bağış makbuzu Dernek Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol’a takdim edildi.

BURSA UZUNGÖL DERNEĞİ GÜVEN TAZELEDİ

Bursa’da sivil toplum örgütü ve hemşehri derneği olarak faaliyetini sürdüren Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği, olağan Genel Kurul toplantısı 21 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirdi.

Mevcut Başkan Hikmet Yazıcı Başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu

1-Hikmet YAZICI

2- Oğuzhan SEZGİN

3- İrfan UÇAN

4- Alibey AYGÜN

5- Mustafa ÇELİK

6- Mehmet Hilmi ACAR

7- Ahmet KURT

GARESTER VE ŞEKERSU’DA KAR MOTORU HEYECANI

Garester ve  Şekersu yaylasında gerçekleştirilen Kar Motoru etkinliğinde Muhteşem doğa görüntüsü göz kamaştırdı.

Karadeniz ve ülke turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´ün Şekersu Yaylasında Uzungöl´lü Gençler tarafından gerçekleştirilen Kar Motoru etkinliği hem muhteşem doğa görüntüsü hem de zengin etkinlik kaynakları ile tabiri caiz ise adeta göz kamaştırdı.

Yaz Mevsiminde muhteşem doğal güzelliği ile insanları büyüleyen ve de sezon boyunca on binlerce turistin ziyaret ettiği Uzungöl´ün Şekersu Yaylası kış mevsiminde de Muhteşem kar manzarası ve kayak parkuru ile görenleri kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.Uzungöl´lü Gençler Şekersu Mahallesi muhtarı Mehmet Aygün, Şekersu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan,Gürkan Aygün, Orhan İnce, Vokan Alibeyoğlu, Zeki Aygün ,Mustafa Kul,Salih Kul ve Yılmaz Hüseyinpaşaoğlu kış mevsimi boyunca her fırsat bulduklarında Şekersu Yaylasına çıkarak hem Kar Motoru keyfi yaşıyor hem de bölgede saklı olan turizm potansiyelini tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyorlar.

UZUNGÖL’DE ONAY ŞAHİN KONSERLERİ YAZ BOYUNCA GÖZ KAMAŞTIRDI

Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Onay Şahin tarafından 2021 yılı yaz sezonu boyunca Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesinin bahçesinde Açık Hava konserleri gerçekleştirildi.

Sanatçı kimliğinin yanı sıra Bölge Kültürüne de çok büyük bir önem veren Sanatçı Onay Şahin bu etkinlik ile iki organizasyonu bir arada gerçekleştirmeyi planladı.Bir yandan müzik dostları ile Uzungöl’de buluşarak hasret gideren  Sanatçı Onay Şahin diğer yandan ise Karadeniz Kültürünün en büyük müzesi olan Dursun Ali İnan müzesini vatandaşların gezmelerini sağlayarak Bölge Kültürünü yaşatmaya çalıştı.

ŞİMDİ GELİN 2021 YILINA KRONOLOJİK AÇIDAN BİRLİKTE BAKALIM

2021 Yılı Uzungöl için hem acı hem de tatlı anıların yaşandığı bir yıl oldu.Filak Mahallesinin iki değeri Murat Fidan ve Mustafa Duran’ı kaybetmenin acısını yaşadı Uzungöl 2021 Yılında.Sonra Kastel Mahallesinden Sevgili Mustafa Yazıcı yüreğimizi kor bir ateş gibi yaktı.Ve Uzungöl’ün Kültür Abidesi Sevgili Şaban Eroğlu 2021 yılında Uzungöl’e hüzün yaşatan bir diğer isim oldu.Ve daha niceleri..Şimdi gelin 2021 Uzungöl fotoğrafına hep birlikte bakalım.

YUSUF İLE ÖZLEM’DEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl Alçakköprü Mahallesinden Yusuf Karatay ile aslen Uzungöl'lü olan ve Bursa'da ikamet eden Özlem Yazıcı Uzungöl'de gerçekleştirilen düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

Alçakköprü Mahallesinden Süleyman Karatay'ın yakışıklı oğlu Yusuf ile Bursa'da ikamet eden hemşerilerimizden Şaban Yazıcı'nın dünyalar güzeli kızı Özlem'in düğün törenleri 15 Ocak 2021 Cuma akşamı Uzungöl İnan Kardeşler Hilmi İnan tesislerinde gerçekleştirildi. Pandemi kuralları çerçevesindehijyen kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen dğün töreni sınırlı katılım ile maske ve sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde gerçekleştirildi.

EN ACI HABER

Uzungöl İnceli Mahallesinden Salih Genel’in eşi benim dünyalar tatlısı Teyzeciğim Lütfiye Genel, yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 30 Ocak 2021 tarihinde Hakkın Rahmetine kavuştu.

Bursa İnegöl'de Bir süredir rahatsız olan ve hastanede tedavi gören Lütfiye Genel tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Abdurrahim,Cemal ve Ömer Genel ile Saadet Genel’in anneleri,Mustafa,Yunus,Murat ve Süleyman Çiçek’in ablaları,Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi Bayram,Mustafa,Remzi ve İsmail Genel’in abilerinin hanımı ‘İş adamı Ahmet Çiçek’in amcasının kızı olan Lütfiye Genel Uzungöl’ün yetiştirmiş olduğu önemli İlim adamlarından Yaşar Genel’in kaınvalidesi, Öğretmen Hilmi Kanık ile Zeki Otomotiv sahibi Zeki Kanık’ın teyzeleriydi.

FATMA ÇAKIR VEFAT ETTİ

Uzungöl Büyükköy Mahallesinden Ahmet Çakır’ın eşi Fatma Çakır 18 Şubat 2021 tarihinde vefat etti.

ŞAKİR MUTLU VEFAT ETTİ

Uzungöl  Elmalı Mahallesinden Şakir Mutlu uzun süredir Mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşerek 24 Mart 2021 tarihinde hayatını kaybetti.

SALİH İLE NİSANUR’DAN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl’ün Turizmcilerinden Mehmet İlhan’ın oğlu Deniz Bilimleri Yüksek Mühendisi Salih İlhan İle Trabzon’dan Mimar Nisanur Özyılmaz Trabzon Nova Otel’de gerçekleştirilen düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe evet dediler.

Mehmet Fatma İlhan Çiftinin yakışıklı oğlu Deniz Bilimleri Yüksek Mühendisi Salih İlhan ile aslen Trabzon’lu olan ve Bursa’da ikamet eden Müteahhit Hasan Basri Türkan Özyılmaz çiftinin dünyalar güzeli Mimar kızları Nisanur Özyılmaz çiftinin düğün törenleri 1 Nisan 2021 Perşembe Günü gerçekleştirildi.Genç Çiftlerin düğün törenine uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ile davetliler katıldılar.

HACI İSMAİL SAYIN VEFAT ETTİ

Uzungöl’ün yetiştirmiş olduğu önemli İlim Adamlarından Hacı İsmail Sayın (Hıra)6 Nisan 2021 tarihinde  Uzungöl Çamlık Mahallesinde bulunan evinde vefat etti

MURAT FİDAN UZUNGÖL’Ü GÖZ YAŞLARINA BOĞDU

Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Murat fidan covit 19 sebebi ile tedavi gördüğü hastanede 10 Nisan 2021 tarihinde hayatını kaybetti.

25 Gün boyunca Covit 19 hastalığı sebebi ile Solunum güçlüğü sebebi ile KTÜ Tıp fakültesi Farabi Eğitim ve Araştırma hastanesi yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlanan Murat Fidan yaşam mücadelesini kaybederek Uzungöl'ü göz yaşlarına boğuyordu.

Merhum Murat Fidan 11 Nisan 2021 tarihinde Uzungöl Filak Mahallesinde göz yaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanıyordu.

EMEKLİ CEZAEVİ MÜDÜRÜ ÖZEN AĞLATTI

İlçemiz Uzungöl Köseli Mahallesinden Samsun Bafra Açık Cezaevi Müdürü Katip Özen 25 Mayıs 2021 tarihinde yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak hayatını kaybetti.

ELİF İLE AYHAN’DAN MUTLULUK TÜRKÜSÜ

Uzungöl’lü Elif Kul ile Ayhan Akyüz 2021 Yılının Haziran ayının ilk haftasında Uzungöl ve Bursa’da gerçekleştirilen kına ve düğün törenleri ile bir ömür boyu sürecek birlikteliğin ilk adımlarını attılar.

MERAL İLE HÜSEYİN’DEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl Ortaokulu Emekli Okul Müdürlerinden Abdülkadir Kaya’nın Rehber Öğretmen olan Dünyalar güzeli kızı Meral ile Giresun Eynesil’den Hüseyin Berber 7 Haziran 2021 Pazartesi Günü Uzungöl Aygün Motel’de gerçekleştirilen nikah töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

İNEGÖL’DE AYŞE ERGİN AĞLATTI

Bursa İnegöl’de ikamet eden hemşerilerimizden Merhum Emin Ergin’in hanımı Ayşe Ergin(Muhaga) yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 9 Haziran 2021 tarihinde hayatını kaybetti.

BAŞKAN AYGÜN’ÜN BABA ACISI

2009-2014 Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün’ün babası Hamit Aygün Almanya’da geçirmiş olduğu beyin kanaması sonrasında 13 Haziran 2021 tarihinde hayatını kaybetti

Uzungöl’den Almanya’ya ilk giden isimlerden bir tanesi olan Merhum Hamit Aygün çalışkan ve örnek bir toplum insanı,sosyal etkinliklerde hep en ön sırada yer almaya çalışan ve hayır işlerine gönüllü olarak hem katılan hem de yardımcı olan farklı bir insan olarak tanınıyordu. 

EMİNE DURAN HAKKA YÜRÜDÜ

Uzungöl’ün asırlık çınarlarından Emine Duran 103 yaşında vefat etti.

Yaşlılığa bağlı çeşitli rahatsızlıkları bulunan Emine Duran Uzungöl Filak Mahallesinde bulunan evinde 103 yaşında vefat etti. Merhume Emine Duran Yılmaz ve Recep Duran’ın anneleriydi.

Merhume Emine Duran 18 Haziran 2021 Cumartesi Günü öğle namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından Filak Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

MAKBULE KUTBAY VEFAT ETTİ

Aslen Uzungöl Büyükköy Mahallesinden olup İnegöl’de ikamet eden merhum Ahmet Kutbay(Ruşen)’in eşi Makbule Kutbay 24 Haziran 2021 tarihinde vefat etti.

ŞÜKRÜYE ŞAHİN GURBETTE VEFAT ETTİ

1965 Yılında Uzungöl’den Van Özalp Dönerdere Mahallesine İskan olarak giden hemşerilerimizden Merhum Salih Şahin(Sayego)’nun eşi Şükriye Şahin 26 Haziran 2021 tarihinde Vefat etti.

ALAA İLE ÖMER’DEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl’lü Genç İş adamı Ömer Çakır ile Suudi Arabistan’dan Alaa Badhıduh 11 Temmuz 2021 tarihinde Trabzon Çakırbey Düğün Salonunda gerçekleştirilen dillere destan bir düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

Alaa& Ömer Çakır çiftinin düğün töreni yoğun bir katılım ile gerçekleşti.İş Dünyası ve Siyaset Dünyasının yoğun bir ilgi gösterdikleridüğün törenine Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu,Önceki Dönem Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,Çaykara Belediye Başkan Yardımcısı Temel Şimşek,AK Parti Çaykara Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cuman ile Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar ile yoğun bir davetli topluluğu katıldı.

ŞÜKRÜ AYGÜN İSTANBUL’DA VEFAT ETTİ

Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Şükrü Aygün(Muha) yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 23 Temmuz 2021 tarihinde hayatını kaybetti.

Uzun bir süredir mide kanseri hastalığı ile mücadele eden merhum Şükrü Aygün İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

EMEK’TE KURAMA ŞENLİĞİ

Uzungöl’den Van’a göç eden ve Van’ın Özalp ilçesine bağlı Emek köyünde ikamet eden Uzungöl’lü hemşerilerimiz, gelenek haline getirdikleri “Kurama şenlikleri” her yıl olduğu gibi 2021 yılında da yine yaptı.26 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilen kuramada Uzungöl’lü hemşerilerimiz gönüllerince horon oynarken bir araya gelerek sohbet etmenin mutluluğunu da yaşamış oldular.

EDANUR İLE ALİ İHSAN’DAN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl Meryemli Mahallesinden Nizam Kanık’ın Dünyalar güzeli kızları Enanur ile Uzungöl’ün sevilen isimlerinden TEDAŞ Emekli Şefi Zeki Aygün’ün yakışıklı oğlu Ali İhsan  Aygün’ün düğün törenleri 3 Ağustos 2021 Salı akşamı saat 19.00’da Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleşti.

AYŞE EROĞLU İSTANBUL’DA VEFAT ETTİ

 Uzungöl Merkez Mahallesinden, Salimegolardan Dursun,Nevzat,Gürsel,Mustafa ve Abdullah Eroğlu’nun anneleri , İstanbul Pendik' te ikamet eden Ayşe Eroğlu (Suroşodena) 4 Ağustos 2021 tarihinde İstanbul Pendik' te vefat etti. 

GURBETTE MUHTEŞEM BİR DÜĞÜN

Van Özalp Dönerdere Mahallesinde yaşayan Hemşerilerimizden Mustafa Zengin’in yakışıklı oğlu Evren ile Batman’dan Tuba Yakşi 10 Ağustos 2021 tarihinde hayatlarını  birleştirdiler.

Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen Düğün törenine Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi Bayram Genel,Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Dönerdere Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Türkay Özbek,Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Genel,Dönerdere Ortaokulu Müdürü Halil Alçiçek,Dönerdere İmam Hatibi Yaşar Genel ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

MELİKE İLE SAMET’TEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl’ün sevilen Turizmcilerinden İsmail Koç’un Torunu Melike Koç ile yeğeni Samet Kardeş 27 Ağustos 2021 tarihinde Uzungöl’de ve 29 Haziran 2021 tarihinde ise  Tercan Çadırkaya’da gerçekleştirilen Kına ve Düğün törenleri ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

Uzungöl’ün genç Turizmcilerinden Öğretmen Murat & Hatice Koç çiftinin dünyalar güzeli kızları Melike ile aslen Uzungöl’lü olan ve Erzincan Tercan Çadırkaya Nahiyesinde ikamet eden Neriman & Menderes Kardeş çiftinin yakışıklı oğulları Samet’in Kına ve düğün törenleri yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

MUSTAFA DURAN GÖZ YAŞLARI VE DUALAR İLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Son senelerde çok fazla genç ölümü acısı yaşayan Uzungöl’de 2021 yılında da bu acılardan bir tanesi Mustafa Duran ile yaşandı.Yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak Bursa'da genç yaşta vefat eden Mustafa Duran 31 Ağustos 2021tarihinde  Uzungöl'de göz yaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Uzungöl ve Bursa'da herkes tarafından çok sevilen saygı duyulan örnek toplum insanı Mustafa Duran yaklaşık 15 aydır Bursa'da Tedavi görüyordu.

MUSTAFA YAZICI GENÇ YAŞTA KANSERE YENİK DÜŞTÜ

Uzungöl’de Mustafa Yazıcı 59 yaşında kansere yenik düşerek 4 Eylül 2021 tarihinde Uzungöl’ü göz yaşlarına boğdu.

Mustafa Yazıcı yaklaşık 2 senedir kanser hastalığı ile mücadele ediyordu.Zaman zaman hastaneye yatırılan ve tedavi gördükten sonra taburcu edilen Mustafa Yazıcı son olarak 10 gün önce rahatsızlanarak KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatırılmıştı.Mustafa Yazıcı ne yazık ki kurtarılamayarak genç yaşta Uzungöl'ü göz yaşlarına boğdu.

Yumuşak ahlak yapısı,alçakgönüllülüğü,eğitime ve kültüre vermiş olduğu önem ve örnek aile eğitimi ile Uzungöl'de  toplum içinde örnek gösterilen farklı toplum insanı Mustafa Yazıcı'nın genç Yaşta kansere yenik düşmesi sevenlerini göz yaşlarına boğdu.

UZUNGÖL’DE SILA İLE GURBETİ BULUŞTURAN DÜĞÜN

Uzungöl’den Nusret Aygün ile Van Özalp Dönerdere Mahallesinde yaşayan hemşerilerimizden Esra Alçiçek 4 Eylül 2021 Cumartesi akşamı Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen Düğün töreni ile evlendiler.

MUSTAFA İLE MERVE’DEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl Filak Mahallesinden Mustafa Zeyrek ile aslen İlçemiz Karaçam Mahallesinden olup Lüleburgaz’da ikamet eden Merve Küçük 5 Eylül 2021 tarihinde Uzungöl’de dillere destan bir düğün töreni ile evlendiler.

1965 Yılında Uzungöl’den Van Özalp Dönerdere Mahallesinde İskan olarak giden Uzungöl’lü hemşerilerimizden Merhum Hacı Salih Zeyrek’in torunu,Merhum Mehmet & Firdevs Zeyrek’in Yakışıklı oğlu Mustafa Zeyrek ile aslen Karaçam’dan olan ve Lüleburgaz’da ikamet eden Cemile & Mehmet Küçük çiftinin dünyalar güzeli kızları Merve’nin düğün törenleri 5 Eylül 2021 Pazar Günü Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirildi.

İBRAHİM DİLMAÇ GENÇ YAŞTA COVİT’E YENİK DÜŞTÜ

Köseli Mahallesinden İbrahim Dilmaç yakalandığı Covit 19 hastalığına yenik düşerek 8 Eylül 2021 tarihinde genç yaşta hayatını kaybetti.

FATMA FALAY HAKKA YÜRÜDÜ

Uzungöl’ün çok sevilen isimlerinden Mehmet  İhsan Falay ile Fatma Aygün’ün anneleri,Uzungöl’ün genç turizmcilerinden Recep Falay’ın ise babaannesi Uzungöl’ün yaşayan çınarlarından Merhum Ahmet Falay’ın hanımı Fatma Falay, 9 Eylül 2021 tarihinde Hakkın rahmetine kavuştu.

SEVDA İLE SALİH’TEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl’ün sevilen isimlerinden İstanbul’da Günsoy Kereste sahibi Kadir & Hatice Aygün çiftinin dünyalar güzeli kızları Sevda ile yine Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Asım & Havva Kocaman çiftinin yakışıklı oğlu Salih’in düğün törenleri 12 Eylül 2021 tarihinde Uzungöl Sezgin Otel’de yoğun bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşti.Uzungöl Trabzon ve İstanbul’dan gelen yüzlerce  davetli Düğün Salonunu tıklım tıklım doldurdu.

UZUNGÖL’DE FESTİVAL GİBİ DÜĞÜN

Uzungöl’ün sevilen genç turizmcilerinden Musa Keleş ile İstanbul’dan Aleyna Albayrak 13 Eylül 2021 tarihinde Uzungöl’de dillere destan bir düğün töreni ile evlendiler.

Genç çiftlerin düğün törenlerinde Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok düğün törenine katılarak genç çiftlere mutluluk dileklerini iletti.Genç çiftlerin düğün törenine protokol de yoğun bir katılım gerçekleştirdi.Bayburt Üniversitesi akademik kadrosu düğün törenine yoğun bir katılım sağladı,Bayburt Üniversitesi Rektörü Mutlu Türkmen ve ailesi,Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Savaş Bülbül ve ailesi,Bayburt Üniversitesi Rektör Danışmanı Murat Kul ve ailesi,Bayburt Üniversitesi Koordinatörü Ümit Yıldırım,Bayburt Üniversitesi Özel Kalem Müdürü Yavuz Kaan Konuk;Bayburt Üniversitesi Öğretim Görevlileri Mehmet Yönal,Umut Barış ve Doc.Dr. Ufuk Töman genç çiftleri düğün törenlerinde yalnız bırakmadılar.

Genç çiftlerin düğün törenlerinde Karadeniz Müziğinin güçlü sesleri Tuncay Gargar,İlyas Furkan Derya,Ali Baran,Yakup Atalay,Nurettin Kahveci,Nuray Aksoy ve Seyfettin Çakıral sahne alarak festival gibi bir düğün heyecanının yaşanmasını sağladılar.

FEHMİ İLHAN KANSERE YENİK DÜŞTÜ

Uzungöl’ün sevilen isimlerinden, Aydın insanlarından Turizmci Fehmi İlhan yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 13 Ekim 2021 tarihinde hayatını kaybetti.

MİRAY İLE ULAŞ’TAN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl’den Mimar Recep ile Emine Çiçek’in yakışıklı oğulları,Müteahhit Ahmet Çiçek’in torunu Ulaş ile Trabzon’dan Seher & İbrahim Melek çiftinin dünyalar güzeli kızları Miray Melek 13 Ekim 2021 tarihinde Trabzon Çakırbey Düğün Salonunda gerçekleştirilen mahşeri bir düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe “EVET” dediler.

Genç çiftlerin düğün törenleri düğün töreni yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Genç çiftlerin düğün törenlerine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli,CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İyi Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, İyi Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır  ve kalabalık bir protokol topluluğu katıldı.

ŞABAN EROĞLU UZUNGÖL’Ü GÖZ YAŞLARINA BOĞDU

Uzungöl’ün yetiştirmiş olduğu en önemli iş adamlarından İstanbul’da ikamet eden Şaban Eroğlu, yakalanmış olduğu amansız hastalıktan kurtulamayarak 25 Ekim 2021 tarihinde  İstanbul’da hayatını kaybetti.

1924 yılında Uzungöl’de doğan Uzungöl’lü Hayırsever İş Adamı  Hacı Şaban Eroğlu Uzungöl’ün İş Dünyasındaki en önemli isimlerinden bir tanesi olarak tanınıyordu. Uzun yıllar Erzurum ve Ağrı’da ticari faaliyetler yürüten ve aynı zamanda Türk Hava Kurumun’nun 30 yıl süresince Ağrı il başkanlığını, Ticaret Odası Meclis Başkanlığını ve bir çok derneğin yöneticiliğini  yürütmenin yanısıra, çeşitli eğitim kurumları yanında  sosyal sorumluluk projelerine de destek vermiştir.

SALİHA İLE AHMET’TEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl'de Saliha Sezgin ile Ahmet Sekmen 7 Kasım 2021 tarihinde Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen dillere destan muhteşem bir düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

Uzungöl’lü Din Görevlisi Muhammet & Refika Sezgin çiftinin dünyalar güzeli kızları Saliha ile Uzungöl’ün sevilen isimlerinden ve Turizmcilerinden Hamit & İsabet Sekmen çiftinin yakışıklı oğulları Ahmet’in düğün  törenlerinde sevenleri yalnız bırakmadılar ve salonu doldurdular.

HAVVA SOYLU KANSERE YENİK DÜŞTÜ

Uzungöl’ün en eski esnaflarından Mustafa Soylu’nun hanımı Havva Soylu 9 Kasım 2021 tarihinde,Trabzon’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Merhum Havva Soylu,Uzungöl'ün en eski esnaflarından Mustafa Soylu'nun eşi,Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan'ın eşinin abisinin hanımı,İmam Mehmet Soylu ile Recep Soylu'nun anneleri,Uzungöl Muhtarlarından Mustafa Tahan'ın baldızı,Mehmet Tahan'ın kayınvalidesi,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş ile Hamza ve Kemal Keleş'in abilerinin hanımı,Uzungöl’ün genç Turizmcilerinden Mehmet İnan’ın dayısının hanımıydı

EMİNE SOYLU VEFAT ETTİ

Uzungöl Gölbaşı Mahallesinden Uzungöl Turizmciler Derneği Eski Başkanı eki Soylu’nun annesi, Emine Soylu bir süredir mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek 23 Kasım 2021 tarihinde İzmit’te hayatını kaybetti.

YENİDEN REFAH PARTİSİ ÇAYKARA’DA İDRİS AKYÜZ İLE DEVAM DEDİ

Çaykara İlçesi Yeniden Refah Partsi 1. Olağan Genel Kurulu 29 Kasım 2021 tarihinde Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.Genel Kurulda Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yeniden Refah Partisi Çaykara İlçe Başkanlığı görevine seçildi.

UZUNGÖL’LÜ FOTOĞRAF SANATÇISI METİN İNAN ÖDÜLE DOYMUYOR

Çaykara’lı Profesyonel Fotoğraf Sanatçısı Metin İnan Yerel ve Ulusal düzeyde gerçekleştirilen çeşitli yarışmalarda kazanmış olduğu dereceler ile göz kamaştırıyor.

Sanatçı Metin İnan’ın 2020 ve 2021 yılında kazanmış olduğu ödüllerden sadece birkaç tanesi:

2020 yılında Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin organize etti yarışmadaki hikaye kategorisinde birincilik ödülü

2021 yılında Maçka Belediyesi'nin düzenlediği ulusal fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü

2021 yılında Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği uluslararası 41 yarı maratonunda 2. lik ödülü

Sanatçı Metin İnan tarafından çekilen Ağrı Dağının eteğinde suda oynayan çocuklar fotoğrafı Yarışmanın en güzel fotoğraflarından bir tanesi seçilerek sergiye değer bulundu.

Bu fotoğraf ile Karların hemen dibinde çocukların suya girerek suyun içinde oyun oynamalarını gösteren fotoğraf aslında yöre insanının ve yöre çocuğunun ne kadar çetin bir coğrafyada yaşadığının ve bu çetin coğrafyaya rağmen cesur bir şekilde adeta karın içinde suya girerek cesaretini ortaya koyduğunun güzel bir örneğini yakalamış Sanatçımız Metin İnan

Doğu Anadolu Bölgesinde yaşayan kadınlarımız ekmek tandırları ile ünlüdürler.İşte o güzel tandırda ekmek yapan Doğu Kadını görüntülerinden bir tanesi Fotoğraf Sanatçısı Metin İnan’ın objektiflerine takılmış.Ve de o resim Yarışmada Sergilenme Ödülü kazandı.

GELECEĞİN SPORCULARI UZUNGÖL’DE YETİŞİYOR

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün gençlere yönelik olarak gerçekleştirmiş olduğu etkinlikler göz kamaştırmaya devam ediyor.Son olarak Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu anrtenman salonunda Beden Eğitimi Öğretmeni Eski Milli Judocu  ve Müdür Yardımcısı Ayşegül Yazıcı koordinesinde gerçekleştiriliyor.

ŞÜKRÜ KURT'U DA KAYBETTİK

Bizler bu değerlendirme yazısını yayınladıktan sonra bir acı haber de İnceli Mahallesinden Sevgili Şükrü Kurt Abimizden geldi.Bundan 1 ay önce beyin kanaması geçiren ve hastaneye kaldırılan Şükrü Abi ne yazık ki yaşam mücadelesini kaybederek vefat etti.

Merhum Şükrü Abi 30 Aralık 2021 Perşembe Günü öğle namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından İnceli Mahallesimnde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Yazının sonunda şunu söyleyeceğinizi çok iyi biliyorum.Uzun hem de çok ama çok uzun bir yazı oldu.Bunu ben de biliyorum:Ancak Sevgili Dostlar.Bizler Uzungöl´e öylesine bağlıyız ki  söz konusu olan Uzungöl olunca  insan hiçbir  ayrıntıyı atlamak istemiyor.Her şeyi büyük bir özen ile yapmak istiyor insan.

2021 Yılı için Uzungöl adına söyleyebileceklerimiz bunlar Sevgili Dostlar.

Pandemi Yılıydı 2021.Hepimizin sağlığımız ile uğraştığı bir yıl oldu.

Ne Güzel Söylemiş Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman:

“Halk içinde muteber bir nesne yok Devlet gibi,

Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sihhat Gibi”

Hayatta hiçbir şey  alacağınız sağlıklı bir nefesten daha kıymetli değildir

2022 Yılının size ve de Sevdiklerinize sağlık,mutluluk ve de başarı getiren ve de tüm dileklerinizin gerçekleştiği bir yıl olması dileği ile şimdiden hepinizin 2022 yılını kutluyor Hepinize iyi seneler diliyorum Efendim.