Türkiye´de kendi alanında 10 hastaneden biri olarak Çaykara´nın bir mahallesinde hizmet veren ?Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi? yaptığı çalışmalarla bölgemizin gururu oldu.
Türkiye´de kendi alanında 10 hastaneden biri olarak Çaykara´nın bir mahallesinde hizmet veren ?Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi? yaptığı çalışmalarla bölgemizin gururu olmaya devam ediyor.
Türkiye´de, İstanbul Bakırköy, Erenköy, Samsun, Manisa, Adana, Elaziğ, Bolu, Bursa, Tokat İli merkezlerinde faaliyet gösteren toplam 10 adet Psikiyatri Hastanesinden biri olan ve Çaykara´nın bir mahallesinde başarı ile hizmet veren ?Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi´ sağlık ve sosyal alanlarda uyguladığı çalışmalarla taktir topluyor.
Türkiye´de hiçbir emsali bulunmayan büyük il merkezleri dışında bir ilçenin mahallede 2004 yılından beri hizmet veren ?Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi zor şartlar altında verdiği hizmetler herkesin takdirini topluyor.
Trabzon, Rize, Giresun, Artvin, Bayburt, Kars, Iğdır, Ardahan, Erzurum illerini kapsayan bölge hastanesi olarak geniş bir coğrafyaya hizmet veren ?Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde, 2 Psikiyatri Uzmanı, 4 Pratisyen hekim, 2 Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Hemşireler, Sağlık Memurları ve destek personelleriyle toplam 102 personel ile oluşan kısıtlı kadrosuna rağmen hastanede her gün uyguladıkları tıbbi tedavi, kişisel terapi, işlevsellik kazandırmaya yönelik uğraşların yanında sosyal ve kültürel faaliyetler, hastanede tedavi olan hasta ve yakınlarını mutlu ediyor.Türkiye´de örneği olmayan bir şekilde bir ilçenin Mahallesinde hizmet verdiklerini ifade eden Of Devlet hastanesi Başhekimi, aynı zamanda Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekim vekili olan, Op.Dr.Şaban Uysal,? hastane olarak, Trabzon, Rize, Giresun, Artvin, Bayburt, Kars, Iğdır, Ardahan, Erzurum illeri olarak kısıtlı kadromuzla birlikte geniş bir bölgeye eksiksiz hizmet vermekteyiz. Hastanemiz 70 yataklı olup; 1 bayan, 2 erkek servisi mevcuttur. Hastanemizde ruh sağlığı sorunları olan hastalara; tıbbi tedavi, kişisel terapi, işlevsellik kazandırmaya yönelik uğraşılar, spor ve eğlence aktiviteleri ile tam bir şifa bulmaları için tüm gücümüz ile çalışmaktayız. Ruh sağlığı yönünden ağır, ileri evre hastaların (şizofreni, bipolar bozukluk) yanında Obsesif Kompulsif Bozukluk, Anksiyete Bozukluğu, Depresyon gibi hafif hasta grupları da hasta profilimizi oluşturmaktadır. Hastalarımızın medikal sorunları dışında mevcut hastalıklarını da belirgin etkileyen sosyal, ekonomik, ailesel ve adli sorunlarına yönelik de çalışmalarımız mevcuttur. Günlük; Günaydın toplantıları, çay saatleri (günde 2 kez), uğraşı odası aktiviteleri, günlük gazete okuma, serbest etkinlik faaliyetleri yanında öz bakım, banyo yaptırma haftalık olarak da her Çarşamba günü saat 14:00´te ?Tatlı Çarşamba? etkinliğimiz olmaktadır. Çarşamba günü hastane personelimiz ile hastalarımız o günkü etkinlik için yapılan (kısır, yaş pasta, eğlence) aktiviteyi iş bölümü ve dayanışma içinde yapmaktadır,? dedi.
"ZOR ŞARTLARDA ANLAMLI SAĞLIK HİZMETİ VERİYORUZ"
Yıllık olarak hastalara 2 kez (yazlık, kışlık) elbise dağıtımı yaptıklarını söyleyen Uysal, ?bu zor ancak bir o kadar da anlamlı sağlık hizmetini sürdürmekte, karşılaştığımız zorluklarda Trabzon İl Sağlık Müdürlüğümüzün, Çaykara Kaymakamlığı´nın Çaykara Belediye Başkanlığı´nın bizlere çok büyük destek olması hem bizlerin işlerini kolaylaştırıyor, hem heyecanımızı motivasyonumuzu arttırıyor hem de bir o kadar sorumluluğumuzun çok fazla olduğunu hatırlıyoruz. Hastanemize gelen hastalar; genellikle yatış için ayaktan, ambulans ile, adli makamların sevki ile gelmektedir. Yatan hasta ağırlıklı bir hastaneyiz. 2018 yılı istatistiklerine bakacak olursak, toplam 3110 hasta (Psikiyatri Polikliniği 1737, Acil Servis 1373) hastanemize başvurmuştur. Bunun yanında 971 hastamız da yatarak hastanemiz de tedavi olduğunu, ?söyledi.
Haber: Çaykara Gündem Gazetesi