Çaykara Yeşilalan Mahallesinden emekli Müftü Ahmet Okutan´ın yazdığı, ?ATATÜRK´Ü DOĞRU ANLAMAK? isimli kitap okuyucuyla buluştu.
Çaykara Yeşilalan Mahallesinden emekli Müftü Ahmet Okutan´ın yazdığı, ?ATATÜRK´Ü DOĞRU ANLAMAK ? adlı kitabı kırk yayınları tarafından kitapçılarda raflardaki yerini aldı. Çaykara Yeşilalan Mahallesinden, Diyanet işleri Başkanlığında çeşitli görevlerde bulunan ve son olarak Tekirdağ İl müftüsü olarak emekli olan Ahmet Okutan, en son yazdığı ?Atatürk´ü Doğru Anlamak?? adlı kitabında, ?okumadan fikir sahibi olma hastalığının toplumda büyük bir bilgi kirliliğiyle birlikte kaosa neden olduğu artık herkes tarafından kebul edilmektedir. 2000 yılına kadar pek çok yerli ve yabancı yazar ve düşünür tarafından hakkında 15 bin kitap yazılan ayrıca sayısız yazı ve makalelere konu edilen Atatürk hakkında bir din adamı olarak benimde bir şeyler yazmaya kalkışmam bir cüret sayılmasın. Çünkü Atatürk milletimizin yeniden kişiliğine dönüp kendine güvenmesini sağlamış, hepimizin yeniden kişiliğe dönüp güvenmesini sağlamış hepimizin ortak bir değeri. İşte bu gerçekten hareketle ben de Atatürk´ü daha çok bilim adamı ve düşünür kimlikleriyle öne çıkaran bazı yerli ve yabancı zevata atıfta bulunarak ortak değerimiz olan Atatürk hakkında birşeyler yazmak istedim. Bundan amacım da hem Atatürk´ü, hemde dini şahsı ve dayanaksız iddialarına alet edip onu Atatürk aleyhinde kullanmak suretiyle dine yapılan haksızlığın ortaya koymaktır, ? diyerek her insanı yakından ilgilenmesi gereken tüm bilgilerin toplandığı kitap raflardaki yerini aldı. Ahmet OKUTAN Kimdir?
1950 yılında Çaykara (Holaysa) Yeşilalan köyünde doğdu. İlkokulu ve hafızlığı köyünde bitirdi. Ortaokulu Çaykara´da okudu. 1969 yılında Trabzon İmam Hatip okulundan mezun oldu. Aynı yıl ara vermeden İstanbul Yüksek İslam Enstitüsüne kaydoldu. Okula devam ederken İstanbul Üsküdar Alemdağ köyüne İmam Hatip olarak atandı. 1973 yılında Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldu. Çanakkale ilçe vaizliği yaptıktan sonra 1975 yılında kısa dönem askerlik görevinde bulundu.
1976 yılında açılan sınavı kazanarak Diyanet işleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Raportörlüğüne atandı. 1980 yılında kazandığı sınavla T.C Essen Başkonsolosluğu Çalışma Ataşeliği Sosyal Yardımcılığı/Din görevliliğine atandı. 1984 yılında Diyanet işleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Başkanlığına atandı. 1992 yılında Karlsruhe Başkonsolosluğu Din hizmetleri ataşeliğine atandı. 1999 yılında Bolu İl müftüsü oldu.2006 yılında Tekirdağ İl müftülüğüne atandı. 2010 yılında bu görevden emekli oldu. Okutan Ulusal ve Uluslararası Sempozyumlarda sunduğu yüzlerce tebliğleri yanı sıra Radyo ve Televizyonlarda konuşmaları bulunmaktadır. Yayınlanmış eserleri
1-Kutsal Kitabımız Kur´a-i Kerim
2-15 Derste Kur´an öğreniyorum
3-Kur´anda Ahlak
4-Dini Ahlaki Öğütler
5-İslam Dininin Evrensel Güzellikleri
6-Müftünün Kaleminden
7-Müftünün Konferansları-1
8-Müftünün Cuma Yazıları
9-Din İnsanı bir ihtiyaçtır
10-Kadın Üzerine Hasbihal
11-Dindarlık Bilgili Olmayı Gerektirir
12-Sevgili Peygamberimizin Örnekliği Ahlak Merkezlidir
13-Müftüden Konferansler-2
14-Yüce Allah Buyuruyor
15-Davranış Modelimiz Hz. Peygamber
16-Özet Olarak Tecvit
17-İslam Dininin Haftalık Mesajları Hutbeler
18-İbadet Üzerine En Çok Sorulan Sorular
19-İnsanlık Tarihinin İlk Sosyolojik Kurumu Aile
20-Merak Edilen Dini Konular
21-Camiler Ve Din Görevlileri
22-Dini Misak´ın Güncellenmesi Dua Ve Tövbe
23-Kur´anda Peygamberlik ve Peygamberimizin Hz. Muhammed Mustafa (sa)
24-Kur´anda Deyimler Darb-ı Meseller ve Bazı Gerçekler
25-Kur´an´da Emirler-Yasaklar ve Düşündüren sorular
26-Vatan ve Şehitlik Ayet ve Hadislerde Haber:Çaykara Gündem Gazetesi