Çaykara´nın genel tanıtımını yapacak olan ?Çaykara ve Ötesi Belgeseli ? Yaz çekimlerini devam ederken, Proje sahibi ve Finansörü Çaykaralı işadamı İbrahim Tunçer çekimleri yerinde denetledi.
Çaykara´nın genel tanıtımını yapacak olan ?Çaykara ve Ötesi Belgeseli? ile İlçenin tarihi ve kültürel değerleri, Mahalleleri, sanat ve mimarisini konu alan belgeselinin Yaz çekimleri devam ederken Proje sahibi ve Finansörü Çaykaralı işadamı İbrahim Tunçer, Belgeselin zamanında tamamlanması için çekimlerin yapıldığı Çaykara´ya gelerek Yaz çekimlerinin yapıldığı yerlerde çalışanları denetledi.
Yaz çekimlerinde Çaykara´nın değişik yaylalarında, Çayır kesme, Mahallelerde bazı yaşlılar ile yapılan röportajlar ve ilçenin doğal güzelliklerin çekimleri yapıldı.MUHTARLARLA TEKRAR BİR ARAYA GELECEĞİZ
Proje sahibi ve Finansörü Çaykara Taşören Mahallesinden işadamı İbrahim Tunçer gazetemize yaptığı açıklamada, Çaykara´nın tanıtılmasında büyük öneme sahip olan belgeselin çalışmalarını yerinde incelemek ve çalışanlara moral motivasyon sağlamak için İlçemize geldim. Belgeselimizin Yaz çekimleri devam ediyor. Bundan sonra yapılacak çekimler için özellikle Mahalle muhtarlarına çok büyük iş düşmektedir. Bunun için Muhtarlarla önümüzdeki günlerde Çaykara´da yeniden bir araya gelerek bundan sonraki çekimlerimizi onlarla beraber planlayacağız, ?dedi.Yönetmenliğini: Cevdet Gümüş, Proje Koordinatörü ve Danışman: Muhammet Mustafa Tuncer, Fotoğraf: Hakan Öztürk, Panaromik 360 Cekim: Osman Öztürk, Kamera: Murat Davulcu, Yazar: Oya Canbazoğlu, Sunucu: Refie Kenar, Montaj: Raşit Öztürk, Işık: Hakan Terzi, Muhammet Özen, Müzik ve Single: Stüdyo Beylerbeyi (Mesut ve Ömer Uçar) Hukuk Danışmanlık: Gürhan Hukuk, Flay Cam: Emrah Barman ve Ekibi tarafından Çaykara´yı Dünyaya tanıtmak maksadıyla yapılacak bu çalışma, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça olarak yayınlanacaktır. ÇAYKARA VE ÖTESİ BELGESELLE AŞAĞIDAKI KONULAR İŞLENECEK
1- Köylerin tarihi, coğrafi durumu, yaşamı, kültür, sanat ve mimarisini içeren bir belgesel; Çaykara Kalesi, Sultanmurat Şehitliği, keten dokumacılığı, hayvancılık, taş örme duvarları ve yaşam evleri, geleneksel camii mimarisi, bitki örtüsü.
2- Çaykara´nın genel tarihi belgeseli; Anılarla Çaykara´nın tarihi, doğal afetleri ve göçler. Yöresel sözcükleri ve eğitim.
3- Yaylalarımız, mesirelerimiz ve şenliklerimiz belgeseli; Kurtdağı ve Sultanmurat Şenlikleri. Halay yerleri ve konaklama yerleri.
4- Çaykara´ya ilham veren âlimler, bilginler, iş adamları ve ileri gelenleri belgeseli; Çaykara´lı bürokratlar, iş adamları, din âlimleri, ilçeye yön veren aydınları.
5- Çaykara´nın turizmi ile ilgili belgesel; Uzungöl, Solaklı Deresi, yeşil ile maviyi buluşturan doğası, yöresel mutfağı.
6- Çaykara´yı güzelleştirme ve kalkındırmak için bir hamle ve bir katkı; Çaykara ve köy derneklerinin ilçeye katkısı, iş adamları ve ileri gelenleri ile ilçemize neler yapıldı ve neler yapılabilir.
7- 3600 Panoramik çekimler ve havadan Flay Cam çekimleri; Çaykara´nın köylerinin ve yaylalarının panoramik ve Flay Cam çekimleri. Haber:Çaykara Gündem Gazetesi