Bursa'dan Turnalı'ya Müzik Ziyafeti

16.Durnalı Yayla Şenliklerinin en güzel etkinliklerinden bir tanesi Bursa Büyükşehir Devlet Konservatuvarı Sanatçısı Züleyha Savaş tarafından sunulan Türk Halk Müziği Konseri oldu.

GÜNCEL 22.08.2022 11:41:00 0
Bursa

Karadeniz Müziğinin önemli sanatçılarından Nurettin Kahveci ile Cemile Kara’nın misafirleri olarak Çaykara İlçesinde bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Devlet Konservatuvarı Sanatçısı ve aynı zamanda Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Züleyha Savaş 16. Turnalı Yayla Şenliklerine de katıldı.

Saz arkadaşı Alim Hüseyinoğlu ile birlikte sahne alan Devlet Sanatçısı  Züleyha Savaş birbirinden güzel türküleri büyük bir ustalık ile seslendirdi.

Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Cemile Kara sahnesi esnasında Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Züleyha Savaş’ı da misafir Sanatçı olarak sahneye davet etti.Cemile Kara ve Züleyha Savaş tarafından sahnede Türk Halk Müziğinin birbirinden güzel türküleri çok büyük bir ustalık ile seslendirildi.

Sahnede zaman zaman duygusal eski türküleri,zaman zaman ise hareketli türküleri seslendiren Sanatçı Kara ve Bölüm Başkanı Savaş’ın mükemmel sahne performansı Şenliğe katılan misafirler tarafından büyük bir memnuniyet ile karşılandı ve Türküleri çok büyük bir keyif ile dinlendi. Turnalı Yaylasında Vatandaşlar iki sanatçı tarafından büyük bir ustalık ile seslendirilen türkülere eşlik ederek unutamayacakları bir müzik ziyafeti yaşadılar.