Çaykara ve Ötesi Belgeseli Çekiliyor!

Çaykara ve Ötesi Belgeseli Çekiliyor!

Çaykaralı işadamı İbrahim Tunçer´in öncülüğünde ?Çaykara ve Ötesi Belgeseli?nin çekimlerine devam ediliyor.

Çaykara´nın genel tanıtımını yapacak olan ?Çaykara ve Ötesi Belgeseli? ile İlçenin tarihi ve kültürel değerleri, Mahalleleri, sanat ve mimarisini konu alan belgeselinin çekimlerine devam ediliyor. 

Proje sahibi ve Finansörü Çaykara Taşören Mahallesinden işadamı İbrahim Tunçer tarafından yapılan ve yönetmenliğini :Cevdet Gümüş, Proje Koordinatörü ve Danışman: Muhammet Mustafa Tuncer,  Fotoğraf: Hakan Öztürk, Panaromik 360 Cekim: Osman Öztürk,  Kamera: Murat Davulcu, Yazar: Oya Canbazoğlu, Sunucu: Refie Kenar,  Montaj: Raşit Öztürk,  Işık: Hakan Terzi, Muhammet Özen,  Müzik ve Single: Stüdyo Beylerbeyi (Mesut ve Ömer Uçar) Hukuk Danışmanlık: Gürhan Hukuk,  Flay Cam: Emrah Barman ve Ekibi tarafından Çaykara´yı Dünyaya tanıtmak maksadıyla yapılacak bu çalışma, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça olarak yayınlanacaktır. 

ÇAYKARA VE ÖTESİ BELGESELLE AŞAĞIDAKI KONULAR İŞLENECEK 

1- Köylerin tarihi, coğrafi durumu, yaşamı, kültür, sanat ve mimarisini içeren bir belgesel; Çaykara Kalesi, Sultanmurat Şehitliği, keten dokumacılığı, hayvancılık, taş örme duvarları ve yaşam evleri, geleneksel camii mimarisi, bitki örtüsü. 

2- Çaykara´nın genel tarihi belgeseli; Anılarla Çaykara´nın tarihi, doğal afetleri ve göçler. Yöresel sözcükleri ve eğitim. 

3- Yaylalarımız, mesirelerimiz ve şenliklerimiz belgeseli; Kurtdağı ve Sultanmurat Şenlikleri. Halay yerleri ve konaklama yerleri. 

4- Çaykara´ya ilham veren âlimler, bilginler, iş adamları ve ileri gelenleri belgeseli; Çaykara´lı bürokratlar, iş adamları, din âlimleri, ilçeye yön veren aydınları. 

5- Çaykara´nın turizmi ile ilgili belgesel; Uzungöl, Solaklı Deresi, yeşil ile maviyi buluşturan doğası, yöresel mutfağı.

6- Çaykara´yı güzelleştirme ve kalkındırmak için bir hamle ve bir katkı; Çaykara ve köy derneklerinin ilçeye katkısı, iş adamları ve ileri gelenleri ile ilçemize neler yapıldı ve neler yapılabilir. 

7- 3600 Panoramik çekimler ve havadan Flay Cam çekimleri; Çaykara´nın köylerinin ve yaylalarının panoramik ve Flay Cam çekimleri. /resimler/2016-4/20/1354442742161.jpgKISA METRAJLI FİLM;

Bu hayattan bıktım ya al beni ya iste; Kına, düğün, evlilik, halk hikâyeleri, kara sevdalıkları. 

2- Bir nefes bir yudum su; Köylerin yaşlılarıyla söyleşi, halk hekimliği, kocakarı ilaçları. 

3- Çaykara kadını ve yaşantıları; Çileli yaşamı, hayatı sırtında taşıyan kadını ve çocukluğunu çalışma bilen gençleri. 

4- Geleneksel oyunlar; Orta oyunu, kış oyunları, kalandar geceleri, bilmeceler, bulmacalar, şiir, atasözleri, deyimler. 

5- Folklor, müzik, spor; Halk oyunları ve halk meclisleri, atışmalı türküler, dağ tırmanışı, derelerde yüzme. 

Çaykara´nın tanıtımında görmek istediğiniz konuları ve diğer önerilerinizi ibrahimtuncer@hotmail.com mail adresine iletebilirsiniz.

Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir