1-7 Mart Deprem Haftası dolayısı ile Çaykara Zeki Bilge İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından Deprem Haftası ve Bina Tahliye Tatbikatı etkinliği gerçekleştirildi.
4 Mart 2022 Cuma Günü Zeki Bilge İlkokulu ve Ortaokulunda gerçekleştirilen Deprem etkinliğine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Kd.Bşçvş. Aşkın Hava,İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Numan Tuncer ile Veysel Somuncu,Kurum Amirleri,Zeki Bilge Eğitim Kurumları Yönetici,öğretmen ve öğrencileri katıldılar. Etkinlik kapsamında ilk olarak Okul Yöneticileri tarafından hazırlanan Deprem ile ilgili video öğrencilere izletildi.
Programdan önce okulun değişik bölgeleri ve ilan panoları Afetlerle ilgili tanıtıcı afişler ve pankartlarla donatıldı.
Okul İdareleri tarafından ZOOM sistemi üzerinden öğrencilere, ve Görsel anlatım şekliyle kamu kurumlarına Afet Farkındalık ve Deprem konularında eğitim verildi. Öğrenciler tarafından Çaykara İlçe Merkezinde çeşitli alışveriş merkezlerinin önünde broşürler dağıtıldı.
Öğrenciler tarafından vatandaşlara afetler hakkında bilgi verildi.
Depremden önce yapılması gereken doğru davranışljar.
Deprem esnasında nasıl davranmalıyız.
Depremden sonra nasıl davranmalıyız konuklarında öğrencilere bilgi verildi.
Daha sonra Okul İdareleri tarafından temsili olarak alarm zili çalındı.Öğrenciler sınıflarının içinde güvenli yerlere yerleşerek ve kendilerini koruyarak alarm zilinin bitmesini beklediler.Alarm zilinin bitmesinin ardından ise protokol,öğrenciler,öğretmenler güvenli bir şekilde binayı terk ederek Deprem Esnasında Bina Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi.
Deprem Haftası etkinliği birlikte çekilen fotoğraf ile sona erdi.
TRABZON'DA ÖRNEK DEPREM TATBİKATI SEÇİLDİ
Çaykara Zeki Bilge Eğitim Kurumları tarafından gerçekleştirilen Deprem tatbikatı Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından örnek uygulama seçildi ve video görüntüleri Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından örnek uygulama olarak paylaşıldı.