Çaykara'da Yaz Kursları Başladı

EĞİTİM 21.07.2020 08:27:00 0
Çaykara

2021 Üniversite Sınavlarına hazırlanan Çaykara İlçesinde MEB tarafından Desteklenen  DYK(Destekleme Yetiştirme Kursları) 20 Temmuz 2020 Pazartesi Gününden itibaren başladı.

28-29 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleşen  2020 Üniversite sınavının hemen ardından bir sene sonraki sınavın hazırlıklarının yapıldığı Çaykara İlçesinde 30 Haziran’dan itibaren 12. Sınıf öğrencilerinin kitap okumaları sağlanıyordu.

Bunun yanı sıra Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında12. Sınıfa geçen öğrencilerin velilerinin tamamına ulaşarak öğrenci velilerini çocuklarının durumunu görüşmek üzere Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne davet etti.

Yaklaşık 1 aydır her gün onlarca veli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelerek öğrencilerinin nasıl bir çalışma yöntemi ile Üniversiteye hazırlanması gerektiği ile ilgili olarak Müdür Çamurali’nin tecrübelerinden yararlanıyor

20 Temmuz 2020 tarihi itibarı ise Çaykara Anadolu Lisesi,Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinde Yaz Kursları başladı.Öğrenciler sabahın sekizinde çalışmaya başlıyor ve bu çalışma temposu günlük ortalama 12 saat devam ediyor.

Bu tempo yaklaşık olarak bir sene boyunca devam edecek.Sonrasında ise 2021 Yılı Haziran ayında tıpkı geçtiğimiz senelerde olduğu gibi sesler yükselmeye başlayacak Çaykara İlçesinden

10 Öğrenci Tıp Fakültesi

10 Öğrenci Uçak Mühendisliği

10 Öğrenci Kamu Yönetimi

20 Öğrenci Hukuk Fakültesi

Böyle uzayıp gidecek liste tıpkı geçtiğimiz senelerde olduğu gibi…

Bunu nereden mi biliyoruz.

Ne ekersen onu biçersin demiş eskilerimiz.Çaykara İlçesi sınavlara daha bir sene varken  öğrenciler için emek ekiyor,mücadele ekiyor,özveri ekiyor,fedakarlık ekiyor.

Elbetteki bunun meyvelerini her zaman olduğu gibi başarı olarak toplayacak

KURSLAR İLKOKULDAN BAŞLIYOR 12.SINIFA KADAR DEVAM EDİYOR

Çaykara İlçesinde Sınavlara hazırlık mkursları sadece bir sene ile sınırlı değil.Öğrenciler okul idareleri ve öğretmenlerin fedakar çalışmaları ile ilkokuldan sınavlara hazırlanmaya başlıyorlar.Ve bu tempo 12 sene boyunca planlı ve programlı bir şekilde devam ediyor.

SON 10 SENEYE DAMGASINI VURDU

Çaykara İlçesi Eğitimde elde etmiş olduğu Akademik Başarı oranı ile son 10 senede Trabzon İline damga vurmayı başardı.Üniversite Yerleştirme sınavlarında elde etmiş olduğu üstün başarılar ile öğrencilerin yüksek puanlı okullara yerleşmelerine katkı sağladı Çaykara İlçesi

Dershane yok Çaykara İlçesinde.Fiziki şartları çok çetin.Çünkü her tarafı yüksek dağlar ile çevrili Çaykara İlçesinde.

Ancak Eğitimde durum hiç de çetin değil.Çaykara İlçesi Eğitimde dezavantajı avantaja çevirmiş durumda.

UYUMAYAN BİR MÜDÜR-AHMET ÇAMURALİ

Eğitimde başarı ve öğrencilere iyi bir gelecek hazırlamak için Kocaman bir gönül  köprüsü kurulmuş Çaykara İlçesinde.Bu gönül köprüsünün başında Kaymakam Salih Çiğdem ve Belediye Başkanı Hanefi Tok yer alıyor.Zincirin halkaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Okul Müdürleri,Öğretmenler,Öğrenciler,veliler şeklinde devam ediyor Çaykara İlçesinde

Kış boyunca uyku haram İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’ye…Sabahın 5’inde çıkıyor evinden Çamurali.Öğrenci Yurtlarını tek tek geziyor.Öğrencilerin çalışmalarına rehberlik yapıyor.Öğrenciler ile birlikte kahvaltı yaparak güne başlıyor Müdür Çamurali

Saat 17 oluyor ve mesai bitiyor.Ancak Müdür Çamurali için mesai daha yeni başlıyor.Yollara düşüyor Ahmet Çamurali.Yoğun ve çetin kış şartlarına rağmen.Önce Karaçam…Ardından Taşkıran…Hemen ardından Uzungöl…Buralardaki çalışmalarını tamamladıktan sonra İlçe Merkezine geliyor.Yurtları bir kere daha dolaşarak tamamlıyor gününü.Evine adım attığında ise saatler gece 00.00’ı gösteriyor.

18 Saatlik yoğun bir temponun ardından 5 saatlik bir uyku ve ardından bir sonraki gün için yeniden sabahın beşinde yollara düşmek.Bu temponun Cumartesi pazarı da yok onu da ekleyelim.Çünkü aybnı tempo Hafta Sonu da devam ediyor.

Sonra gün başlıyor.Gün boyunca hem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki işlerine devam ediyor hem de her okula ulaşarak günlük çalışmaları takip ediyor Müdür Çamurali.

Herkes tek amaç etrafında toplanmış.Herkesin tek bir derdi var Çaykara İlçesinde.Çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak

Ve Çaykara İlçesinin bütün okullarında sabahın sekizinde başlayan Eğitim gece 22’ye kadar devam ediyor.Önce normal okul sonrasında kurs ve ETÜT çalışmaları.Bu yoğun tempo hafta sonları da devam ediyor.

Örneğin şu an yaz tatilinde okullar.Ancak 2020 Yılı Üniversite sınavlarının hazırlanmasından hemen sonra 2021 Üniversite hazırlıkları başladı Çaykara İlçesinde.Şu an öğrenciler harıl harıl kitap okuyarak hazırlanıyorlar 2021 Üniversite sınavına.20 Temmuz 2020 itibarı ile ise DYK Kursları başladı.

Üniversite sınavlarında her sene başta Tıp Fakültesi,Hukuk Fakültesi,Uçak Mühendisliği olmak üzere bir çok kaliteli üniversitenin en iyi bölümlerine öğrenci göndermeyi başarıyor Çaykara İlçesi.Ve de şimdi Büyük bir heyecan ile 2020 Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor