Çaykara'lı Eski Milletvekili Covit'e Yenik Düştü

İlçemiz Maraşlı Mahallesinden XVI. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Zeki Turgut Eroğlu yakalanmış olduğu covit 19 hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.

VEFATLAR 3.05.2021 10:33:00 3
Çaykara

Yaklaşık 15 gün önce covit 19 hastalığına yakalanan Milletvekili Zeki Turgut Eroğlu doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Milletvekili Eroğlu’nun oğlu İlyas Güven Eroğlu da Trabzon’da Medicalpark hastanesinde covit 19 hastalığı sebebi ile tedavi görüyor.Milletvekili Eroğlu Şerafettin Yeni’nin kayınpederiydi. Milletvekili Eroğlu’nun cenazesi 4 Mayıs 2021 Salı Günü Çaykara İlçesinde kılınarak son yolculuğuna uğurlanacak.Öğle namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının yeri henüz belli olmadı.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak Eski Milletvekilimiz Zeki Turgut Eroğlu’na Allah’tan rahmet,kederli ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

KISACA ZEKİ TURGUT EROĞLU

Din Adamı,Siyasetçi ve Sivil Toplum Kuruluşu(STK) Yöneticisi olarak topluma bir çok hizmet veren Eski Milletvekili Zeki Turgut Eroğlu 05.06.1977 tarihinde gerçekleştirilen XVI.Dönem Milletvekili seçimlerinde CHP İstanbul Milletvekili seçilerek TBMM’de Milletvekili olarak görev yapmaya başladı.

Sadece Milletvekili olarak değil aynı zamanda Eğitim Gönüllüsü, öğrencilere ve Eğitime Destek olmaktan büyük bir keyif alan Hayırsever bir insan olarak da tanınan Milletvekili Zeki Turgut Eroğlu  Çaykara İlçesinde ve Çaykara İlçesi dışında bir çok hayır ve gönüllü çalışma işlerinde aktif olarak görev alması ile tanınıyordu

Ülkemizde Vaaz ve Müftü olarak görev yapan Eski Milletvekili Zeki Turgut Eroğlu Almanya’da çalıştığı dönemde ise Federal Almanya Atatürkçüler Kültür Derneği’ni kurdu ve bir dönem Başkanlığını üstlendi.

TBMM ARŞİVİNDE EROĞLU

TBMM Milletvekili arşivinde Çaykara’lı Hemşerimiz Zeki Turgut Eroğlu şu şekilde tanıtılıyor.

Din Adamı, Siyasetçi, STK Yöneticisi, XVI. Dönem İstanbul Milletvekili 1936, Çaykara / Trabzon doğumlu. Kaynaklarda adı Zeki Turgut Eroğlu olarak da geçer. Baba adı Mustafa, anne adı Gülüşan. İlkokul mezunu. Medrese eğitimi alarak yetişti. Almanca, az düzey Arapça biliyor. Evli, 5 çocuk babasıdır. Oğullarından iş adamı İlyas Güven Eroğlu,  CHP Ankara üyesi ve Halkınhabercisi sitesinin sahibidir.

Türkiye’de Ahlat Müftüsü ve vaiz olarak, Almanya’da işçi olarak çalıştı. Federal Almanya Atatürkçüler Kültür Derneğini kurdu ve başkanlığını üstlendi.

Zeki Eroğlu, 05.06.1977 genel seçimlerinde CHP’den XVI. Dönem İstanbul Milletvekili seçilerek 12 Eylül 1980 askeri müdahalesine kadar TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.

İLETİŞİM:

Oğlu İlyas Güven Eroğlu hastanede tedavi görmesi ve telefonlarına bakamaması sebebi ile numarası yazılmadı

Şerafettin Yeni-Damadı-0 532 7961344


MERYEM SARI
3.05.2021 13:15:08
Saygı değer Zeki Amcamın vefatı bizlerde büyük üzüntü yarattı, Rabbim mekanını cennet eylesin nur içinde yatsın inşallah

Mete OSMANÇELEBİOĞLU
3.05.2021 21:42:12
Çaykaranın rengi soldu. Mekanın cennet olsun Zeki amca Nur içinde yat

AZİZ ÇİFTÇİ
4.05.2021 12:28:53
ÇAYKARA ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ.HERKESİN YARDIMINA KOŞAN ,SOHBETİ VE GÜLER YÜZÜ İLE HAYATA RENK KATAN ABİMİZDİ.ONU ARTIK HERGÜN İŞYERİMİN YANINDA GÖREMİYECEĞİM.ONU ÇOK ÖZLİYECEĞİZ.ALLAH(C.C.) MEKENINI CENNET EYLESİN.BAŞTA YAKINLARI OLMAK ÜZERE TÜM ÇAYKARA VE BİZLERE SABIRLAR VERSİN.ALLAH RAHMET EYLESİN.