Çaykara'lı Şair ve Yazar İbrahimağaoğlu'ndan Merhum Ahmet Tok Yazısı

Çaykara

Çaykara'lı Şair ve Yazar İbrahimağaoğlu'ndan Merhum Ahmet Tok Yazısı

Çaykara’lı Araştırmacı Yazar Mehmet İbrahimağaoğlu geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucu vefat eden Çaykara’lı Hayırsever İş İnsanı,Çaykara Belediye Başkanımız Hanefi Tok’un abisi Ahmet Tok için kaleme aldığı yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

Bugün Çaykara Eğridere mahallesi 78’li yılların hızlı ,mert,cesur ve merhametli delikanlısını kaybetti. 

O yıllarda Çaykara'da yaşayıp da Ahmet TOK'u (Sobacı Ahmet)tanımayan belki çok az insan var.Fakire fukaraya yardım elini uzatan,esirgemeyen güzel bir esnaftı.Bulunduğu ortamda kendisini hissettiren yürekli delikanlıydı.Her yangında en önde ölümüne koşar,adeta yangına savaş açartı.O lokantaya giderken mutlaka yanında misafiri olan merhamet yüklü bir kişiydi.Cenaze ve düğünlere de gitmeyi ihmal etmezdi.

Çok açık sözlüydü.Kimseye laf bağışlamaz,adam kayırmazdı.Çevresinde sevilen,yemeği yenen,çayı içilen bir insandı.O dönemler Çaykara'da iyi dostları vardı.Bir kısmı vefat etti bunların.Veliğlu Hikmet,Maliyeci Şaban oğlu.Yine esnaf Hikmet Yıldız,Çokluk ilk aklıma düşenler.

Rahmetli sesli ve yüksek perdeden konuşurdu.Çarşıda gezerken,eğlence yaparken herkese laf atar ve hakkahayla gülerdi.Hemde içinden geldiği gibi samimi gülerdi.

Bende kendisini severdim.Her gün görürdüm onu.İkinci adresimiz onun dükkanının üstünde idi.Geçerken selamlaşıp şakalaşırtık,hatta aynı yolun yolcusuyduk.Derleşilebilecek,sır taşıyacak,çözüm üretecek ve sırt verilecek kadim bir dosttu.

O İstanbul'a gidince uzak kaldı doğduğu büyüdüğü topraklardan.Yazları kısa süreli de olsa sılayı rahim yapardı.Yıllar birbirini kovaladı,birazda unutuldu.Belki yeni nesil bilmez,tanımaz ama rahmetlinin İstanbul'a gidişi Çaykara'da büyük bir boşluk bırakmıştı.Bizi iki kere üzdü.

Bir ayrılışı,birde beklenmeyen acı haberi.

Sevdiğim ve unutmadığım eski bir kardeşimizi kaybettik.Allah yerini mekanını cennet eylesin.Mevlam dünyasını aratmasın.Aile efratına bol sabır ihsan eylesin Rabbim.



İlginizi Çekebilir