Dağcılar, Çaykarayı Fethetmeye Hazırlanıyor!

Dağcılar, Çaykarayı Fethetmeye Hazırlanıyor!

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü büyük organizasyona hazırlanıyor.

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin kulübü derneğinin 1.Geleneksel Kırklar Dağı Kamp Şenliği 14-16 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. 

2010 yılında kurulan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü yaptığı etkinlik ve organizasyonlarla, yurtiçi ve yurt dişi faaliyetlerle Karadeniz bölgesinin en önemli kulüplerinden bir haline geldi. 

Dağcılık federasyonu üyesi olarak yaptığı faaliyetlerle, Bölgemizin tanıtımında büyük katkı sağlayan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü 14 Ağustos Cuma günü ülkemizin ve yöremizin en önemli turizm merkezi Uzungöl´de başlayacak ve 3 gün devam edecek 1.Geleneksel Kırklar Dağı Kamp Şenliği için bütün hazırlıkları tamamladı. 

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü üyesi sporcularla, Dağcılık federasyonuna bağlı ülkemizin değişik yerlerinden gelecek olan 40 sporcu yapacakları etkinlik ve Kırklar dağı tırmanışı ile yöremizin tanıtımında büyük katkı sağlayacak. 

1.Geleneksel Kırklar Dağı Kamp Şenliği başlayacağı 14 Ağustos Cuma günü Uzungöl´de bulunan dernek alanında kurulacak kamp çadırlarıyla birlikte turistlerin en yoğun olduğu bu dönemde çeşitli gösteriler ve etkinlikler yapılacak. Etkinliğin ikinci gününde Çaykara Şekersu yaylasına geçecek olan dağcılar, burada verecekleri moladan sonra sırt çantalarıyla birlikte kırklar dağı kamp alanına yürüyerek bir gece burada konaklayacak olan dağcılar. Etkinliğin 3 gününde yüksekliği 3180 metre olan Kırklar dağına tırmanış gerçekleştirecekler. Motor kros ve Off Road gösterilerinin ardından yapılacak olan katılım belgesi töreniyle 1.Geleneksel Kırklar Dağı Kamp Şenliği sona erecek. 

14-16 Ağustos tarihleri arasında yapacak olan 1.Geleneksel Kırklar Dağı Kamp Şenliği için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyen, Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü başkanı Aydın Mutlu,? ilkini yapacağımız şenliklerde bölgemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağız. Türkiye Dağcılık Federasyonu resmi internet sitesinde faaliyetimizin yayınlanması, Trabzon´da bulunan Kulübümüzün ciddi bir etkinlik yapacağımızın göstergesi olarak kabul ediyorum. Ülkemizin değişik yerlerinden gelecek olan yaklaşık 40 sporcuyu yöremizde ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyorum. Derneğimizin ilerleyen yıllarda daha büyük organizasyonları profesyonelce yapacağımıza inanıyorum,?dedi. /resimler/2015-8/13/1049261080019.jpgAydın,"Bölgemizi Sosyal, kültürel ve tarihi dokusunu tanımak ve yayla turizminin yanında dağcılık sporunu ilimiz turizminin bir parçası haline getirmek amacındayız. 2010 yılından beri yaptığımız faaliyetlerle doğa turizmine sahip çıkacağız," dedi./resimler/2015-8/13/1042353103316.jpgHaber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir