Dağcılar Uzungöl'ü Fethetti

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyesi sporcular, Rize Dokadak doğa sporcularıyla birlikte Uzungöl ‘de kamp kurdu.

SPOR 18.05.2015 20:14:44 0
Dağcılar Uzungöl

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyesi sporcular, Rize Dokadak doğa sporcularıyla birlikte Ülkemizin ve Karadeniz'in en önemli Turizm merkezi Uzungöl ‘de 2 gün kamp kurarak değişik etkinliklerde bulundu. 

Zengin flora ve faunasının oluşturduğu doğal güzellikleriyle adeta büyülü bir görüntü oluşturan Uzungöl merkezde 16 Mayıs Cumartesi günü erken saatlerinde çadırlarını kuran dağcılar, ilk günde doğa harikası (Haldızen) Demirkapı Vadisi zirvesinde bulunan Balıklı göl'e zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Havaların ısınmasıyla birlikte yer yer bir metreyi bulan Kar'ın yumuşaması nedeniyle yürüyüşlerini zorluk içinde sürdüren dağcılar, Balıklı göl'e çıkmayı başardılar. Balıklı gölün %95'inin karla kaplı olduğunu gören sporcular göl'ün açık olan bölümlerinden balıklara yiyecek atarak burada bulunan balıkları hayranlıkla izleme şansını yakaladılar. Dağcılar akşam saatlerinde Uzungöl'e inerek burada gerçekleştirdikleri meşaleli gece yürüyüşün ardından geceyi çadırlarında geçirerek kampa girdiler. /resimler/2015-5/18/2017559017603.jpgEtkinliğin ikinci gününde sabahın erken saatlerinde Uzungöl Doğa Sporları üyesi dağcılar ile Rize Dokadak doğa sporcularıyla birlikte ortak faaliyetleri kapsamında yürüyerek Karester Yaylasına ulaşan dağcılar burada verdikleri yemek ve Çay molasının ardından farklı güzergah kullanarak Uzungöl'ün yemyeşil doğası ve güzellikleriyle eşsiz bir görünüm sunan her yerini seyrederek Greni mezralarından tekrar Uzungöl'e dönerek 2 günlük kamp faaliyetlerini bitirdiler. /resimler/2015-5/18/2018295737094.jpgÇeşitli etkinliklerle Uzungöl ve çevresindeki doğa harikası yerleri, turizm potansiyelinin hala fark edilemediğini bir kez daha yerinde müşahede ettiklerini söyleyen Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği Başkanı Aydın Mutlu, 16 -17 Mayıs 2015 UDSAK ve DOKADAK doğa sporları üyesi dağcılarla birlikte yapmış olduğumuz ortak faaliyetler çerçevesinde Uzungöl'de 2 günlük bir kamp düzenleyerek çeşitli etkinlikler düzenledik. İlk günde Demirkapı zirvesinde bulunan Balıklı göl'e zorlu bir tırmanış gerçekleştirdik. İkinci günü Karester yaylasına çıkarak, inişte değişik parkuru kullanarak Uzungöl'ü zirveden seyretmenin keyfini yaşadık. Gezdiğimiz yerlerin gerekli alt yapı çalışmalarının biran önce bitirilerek bölgenin Çaykara turizmine ve ekonomisine hızlı bir şekilde kazandırılması gerektiğini ve bu durumun kaçınılmaz olduğunu gördük. Bölgemizin turizm konusunda elindeki zenginleri fark ederek bu yönlerini sık sık dillendirdiklerini, Doğu Karadeniz bölgesinde yükselen turizm pastasından hak ettiği payı alması için bu tür uyarıları sık sık yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Çaykara Güden Gazetesi