Dernekpazarı Yeter Artık Diyor

Dernekpazarı Yeter Artık Diyor

DErnekpazarı Yeter Artık Diyor

   Fahri Düzenli

    10 yıldır bitirilemeyen Dernekpazarı Çaykara arası Karayolu çalışmaları yarım işlerini tamamlamadan ilçe merkezinde iki ayrı yerde başladığı çalışma ile ilçenin giriş çıkışlarını labirente dönüştürdü. İlçeye uğrayıp yan yollarla ana yola devam etme imkanları giriş çıkışlar kapatılarak ortadan kaldırıldı.

Aldığımız duyumlara göre İlgili makam tek köprüyü yapacaktı yapılan baskılar sonucu  iki köprünün aynı anda yapımına geçildi. Eleman ve diğer makine eksikliği nedeni ile işler tamamen aksadı. En çok üç ayda biter dedikleri halde 5. Aydaki duruma bakıldığında bu yaz biteceği yok.Turizmden başka gelir umudu olmayan esnafımız kepenk kapatma aşamasına geldi. İlçeye giriş çıkışlar için alternatif yol güzergahları hizmete açılarak ilçenin soluk alması sağlanmalı.Mevcut giriş çıkışlarda da gerekli görsel uyarılar dikkat çekici büyüklükte olmadığından her an trafik kazalarının oluşacağı da bir gerçektir.Çaykara istikametinden ilçe girişi noktasındaki düzenleme çok tehlikeli bir düzenlemedir. Gidiş geliş olan tünel giriş yol ayrımından.ilçeye giriş sağlanmakta. Bu yan yol ayırımında Gidiş geliş transit, ilçeye giriş, ilçenin iki noktasından çıkış, Zincirlitaş istikametine gidiş geliş hizmeti veren dar bir alan.

     Uyarı levhaları yetersiz, yer çizgileri yetersiz Hiç konulmayan alan bile var.

  Şu ana kadar yapılan çalışmaları değerlendirdiğimizde aynı kadro ve tempo ile bu yazın bitirilmesi mümkün görülmemektedir.



Anahtar Kelimeler: Dernekpazarı Yeter Artık Diyor

İlginizi Çekebilir