Çaykara Yeşilalan Mahallesinden, Diyanet işleri Başkanlığında çeşitli görevlerde bulunan ve son olarak Tekirdağ İl müftüsü olarak emekli olan Ahmet Okutan Çocukluk anılarından başlayıp eğitim sürecini ve Diyanet İşleri Başkanlığında geçen yıllarını kaleme aldı. Okutan, eğitim sürecindeki zorlukları o dönemlerde karşılaştıkları sıkıntıları, çevresindeki önemli şahsiyetleri, kendi büyüdüğü (Holaysa) Yeşilalan Köyünün tarihi süreci, âlimleri ve etkilendiği şahsiyetleri ile Diyanet İşleri Başkanlığında göreve başladığı tarihten başlayarak emekli olana kadar yaşadıklarını kaleme aldı.
Örnek alınabilecek zor ve gelecek kuşaklara ilham verici derslerle dolu bir yaşam öyküsünün yer aldığı 600 sayfa olarak hazırlanan ?Hayatım ve Din Hizmetinde Geçen 40 Yılım? adlı kitap okuyucularla buluştu. Kitabı almak için irtibat telefon ve adresi aşağıdadır.
RAĞBET YAYINLARI
Telefon: 0212 528 85 19
bilgi@ragbetyayinlari.comAhmet OKUTAN Kimdir?
1950 yılında Çaykara (Holaysa) Yeşilalan köyünde doğdu. İlkokulu ve hafızlığı köyünde bitirdi. Ortaokulu Çaykara´da okudu. 1969 yılında Trabzon İmam Hatip okulundan mezun oldu. Aynı yıl ara vermeden İstanbul Yüksek İslam Enstitüsüne kaydoldu. Okula devam ederken İstanbul Üsküdar Alemdağ köyüne İmam Hatip olarak atandı. 1973 yılında Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldu. Çanakkale ilçe vaizliği yaptıktan sonra 1975 yılında kısa dönem askerlik görevinde bulundu.
1976 yılında açılan sınavı kazanarak Diyanet işleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Raportörlüğüne atandı. 1980 yılında kazandığı sınavla T.C Essen Başkonsolosluğu Çalışma Ataşeliği Sosyal Yardımcılığı/Din görevliliğine atandı. 1984 yılında Diyanet işleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Başkanlığına atandı. 1992 yılında Karlsruhe Başkonsolosluğu Din hizmetleri ataşeliğine atandı. 1999 yılında Bolu İl müftüsü oldu.2006 yılında Tekirdağ İl müftülüğüne atandı. 2010 yılında bu görevden emekli oldu. Okutan Ulusal ve Uluslararası Sempozyumlarda sunduğu yüzlerce tebliğleri yanı sıra Radyo ve Televizyonlarda konuşmaları bulunmaktadır.
Yayınlanmış eserleri
1-Kutsal Kitabımız Kur´a-i Kerim
2-15 Derste Kur´an Öğreniyorum
3-Kur´anda Ahlak
4-Dini Ahlaki Öğütler
5-İslam Dininin Evrensel Güzellikleri
6-Müftünün Kaleminden
7-Müftünün Konferansları-1
8-Müftünün Cuma Yazıları
9-Din İnsanı bir ihtiyaçtır
10-Kadın Üzerine Hasbihal
11-Dindarlık Bilgili Olmayı Gerektirir
12-Sevgili Peygamberimizin Örnekliği Ahlak Merkezlidir
13-Müftüden Konferansler-2
14-Yüce Allah Buyuruyor
15-Davranış Modelimiz Hz. Peygamber
16-Özet Olarak Tecvit
17-İslam Dininin Haftalık Mesajları Hutbeler
18-İbadet Üzerine En Çok Sorulan Sorular
19-İnsanlık Tarihinin İlk Sosyolojik Kurumu Aile
20-Merak Edilen Dini Konular
21-Camiler Ve Din Görevlileri
22-Dini Misak´ın Güncellenmesi Dua Ve Tövbe
23-Kur´anda Peygamberlik ve Peygamberimizin Hz. Muhammed Mustafa (sa)
24-Kur´anda Deyimler Darb-ı Meseller ve Bazı Gerçekler
Haber:Çaykara Gündem Gazetesi