Tarih: 27.07.2024 14:09

Geleneksel Kurtdağı Yayla Şenlikleri Filistin'e Destek Amacı İle İptal Edildi

Facebook Twitter Linked-in

Çaykara İlçesinin en önemli Kültürel aktivitelerinden olan “Geleneksel Kurtdağı Yayla Şenlikleri” İsrail tarafından Filistin’de bulunan Din Kardeşlerimize sahip ve destek çıkmak amacı ile İPTAL edildi

Normal şartlarda 4 Ağustos 2024 Pazar Günü yapılması planlanan Kurtdağı Yayla Şenlikleri Organizasyon komitesinin almış olduğu karar gereği 2024 Yılında gerçekleştirilmeyecek.

 İsrail’in, 291 gündür devam ettiği Gazze’deki soykırımda  40 bine yakın Filistinlinin  hayatını kaybetmesi nedeniyle Kurtdağı Yayla Şenlikleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Kurtdağı Yayla şenlikleri iptal edildi.

2003 yılından itibaren her yıl Ağustos ayının içinde geleneksel olarak yapılan ve Çaykara Belediyesi ile 10 Mahalle  muhtarının bir araya gelmesiyle kurdukları, Kurtdağı Yayla Şenlikleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Kurtdağı şenlikleri, 2024 Yılında Filistin’e Destek amacı ile gerçekleştirilmeyecek.

Konu ile İlgili Açıklamalarda bulunan Kurtdağı Yayla Şenlikleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Yaşar Ağıralioğlu,gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Dernek olarak Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissediyoruz. Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce Filistinli şehitlerimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak O’nlar orada soykırıma, katliama uğrarken bizlerin Kurtdağında şenlik yapmamızı uygun görmedik.  Manen Filistin halkının yanındayız, dualarımız Filistinli kardeşlerimizle birlikte. Katil İsrail’i kınıyoruz ve 04 Ağustos 2024 Pazar günü yapılacak olan şenliği iptal ediyoruz” dedi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —