.Hayatımızdaki Trabzon İzleri Kitabı Yazarı Öğretmen ve Öğrencilerden Turizm Merkezi Uzungöl Ziyareti

.Hayatımızdaki Trabzon İzleri Kitabı Yazarı Öğretmen ve Öğrencilerden Turizm Merkezi Uzungöl Ziyareti

.Hayatımızdaki Trabzon İzleri Kitabı Yazarı Öğretmen ve Öğrencilerden Turizm Merkezi Uzungöl Ziyareti

Gebze Trabzonlular Derneği tarafından çıkarılan “Hayatımızdaki Trabzon İzleri”  kitabı yazarı olan öğrenciler ve öğretmenler Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’ü ziyaret ettiler.

Kitabın Yazarı olan Öğrenciler ve görevli öğretmenler 24-27 Haziran tarihleri arasında Trabzon İlini ziyaret ederek tarihi ve turistik yerlerini geziyorlar.

Gebze Trabzonlular Derneği Yönetim Kurulu adına Dernek Başkanı Cemal Koçyiğit,Başkan Yardımcısı Akif Bal ve Yönetim Kurulu üyeleri Mahmut Aşıkoğlu,Hasan Kurşun,Rümeysa Kadı, yanı sıra Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Trabzon ‘lu Eğitimcilerden Mahmut Aşıkoğlu ile öğretmen ve öğrenciler yer aldılar.

Kitap Yazarı Öğretmen ve Öğrenciler,25 Haziran 2024 Salı Günü Karadeniz ve Ülşke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’ü ziyaret ettiler.

HAYATIMIZDAKİ TRABZON İZLERİ KİTABINI TANIYALIM

Gebze Trabzonlular Derneği olarak Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluş günü olan 24 Şubat günleri her yıl Gebze’de de bir anma programı ile kutlanmaktadır. 2024 yılı programını zenginleştirmek, Gebze bölgesinde oluşan kültürel zenginliğe katkı sunmak ve topluma daha da yaygınlaştırmak üzere dernek yönetim kurulu bir yarışma düzenleme kararı almıştır.

Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası kaymakamları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından konu okullara aktarılmış ve okullarda konuyu takip edecek ilgililer görevlendirilmiştir.

 Katılımın arttırılması ve özgün eserlerin ortaya çıkarılması için yürütme kurulu okul yöneticileri ve ilgili görevliler ile devamlı iletişim halinde olmuş, verilecek ödüller ve Trabzon gezisi hakkında bilgiler paylaşılmıştır.

Okullarda konu öğrencilere anlatılmış, yarışmaya katılmaları için teşvik edilmiştir.  Teşvikler sayesinde 203 eser, 2023 Aralık ayının ilk haftası mail olarak derneğe ulaşmıştır. Maillerden sorumlu birim bütün eserleri numaralandırarak bir dosyada toplamış ve değerlendirme komisyonuna eserler gönderilmiştir. Değerlendirme komisyonu eserlerin yazarlarını bilmeksizin öncelikle eserleri şartnamedeki talimat doğrultusunda değerlendirmiş, sonra da başarılı bulunan eserler derecelendirilmiştir. Böylece ilk 3 eser ve 7 mansiyon eserden sonra, 51 eser daha belirlenerek hem Trabzon seyahatine katılacak hem de kitap için basılacak 61 eser belirlenmiştir. 

Bu süreçlerden sonra sonuçlar, 24 Şubat 2024 tarihinde Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde yapılan “Trabzon’un Kurtuluş Günü Etkinliklerinde” açıklanmış ve ödül töreni yapılmıştır.

Yarışma ödüllerinin verilmesinden sonra Trabzon Gezisi organizasyonuna başlanmıştır. Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim müdürlüklerinin büyük katkısı ile yarışmaya katılan öğrencilere yönelik gezi organizasyonu başlamıştır. 

Geziye  35 Kız,6 erkek öğrenci olmak üzere 41 öğrenci, 6 danışman öğretmen ve dernek başkanı ve 4 dernek yönetim kurulu üyesi katıldı.

Geziye 24 Haziran Pazartesi günü dernek binası önünden saat 16.00’da başlandı. 25, 26 Haziran günleri Trabzon’da konakladıktan sonra 27 Haziran Perşembe günü saat 14.00’da Trabzon’dan hareket edilerek Gebze’ye dönüş yapılacak. 

Gezide Trabzon’un tarihi ve turistlik yerleri gezilecek, Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Trabzonspor ziyareti yapılacaktır.

 



İlginizi Çekebilir