Tarih: 18.04.2022 23:13
Kaç Tane Gitar Çeşidi Var?
Enstrüman çalmak bol pratik gerektirir ve kişi kendine uygun olan çalgıları bulmalıdır. En sık çalınan çalgılardan biri de gitardır. Gitar kendi içinde birçok çeşidi vardır. Müzik türleri içinde birçok enstrüman barındırarak daha kaliteli eserler ortaya çıkmasına yardımcı olur. Neredeyse her müzik türünde de gitar bulunur.
Gıtar Çeşitleri
Gitar, telli çalgılar arasında yer alır. Parmakla ya da pena yardımı ile ses çıkarılır. Gitarın uzun bölmesinin üzerinde perdeler bulunur. Yan bölümleri oval ve dikey olarak sekiz şeklindedir. Gitar çeşitleri şunlardır:
- Klasik Gitar: Gitarlar türlerinin içinde en sık kullanılan modeldir ve diğer gitarların atası olarak bilinir. Gitar gövde kısmında büyük bir boşluk bulunur ve bu alan ses deliğidir. Gitarın tellerine vurulduğunda buradan titreşir ve ses oluşur.
- Akustik Gitar: Klasik gitar görünümünden farkı daha basık ve geniştir. Tüm telleri çeliktir ve kalın 4 tel sarımlı, 2 tel ise sarımsız olacak şekilde tasarlanır.
- Elektro Gitar: Gövde kısmında manyetikler bulunur. Tellere dokunulduğunda bu alandan sesler çıkmaktadır. Elektrik akımı sayesin çıkan titreşimler amfiden yüksek sesle çıkmasını sağlar.
- Bas Gitar : Çalışma sistemi genellikle elektro gitara benzemektedir. Klasik gitardan bir oktav kadar daha kalın çıkar. 4 telli, 5 telli, 6 telli, 7 telli, 12 telli ve perdesiz olarak kendi içinde türlere ayrılır.
- Perdesiz Gitar : Erkan Oğur’un ürettiği gitar türüdür. Ara seslerin çıkmasını sağlar. Türk müziği türüne katkı sağlanması için çıkmıştır. Çift saplı elektrikli, 8 telli perdesiz olacak şekilde kendi içinde türlere ayrılır.
- Jazz Gitar : Gövdesi daha geniş bir gitar türüdür. Genellikle jazz müzik türünde kullanılır. Bazılarının gövdesi boş bazılarının ise doludur.
- 7 Telli Gitar : Klasik gitardan farklı olarak ince ve kalın olmak üzere birer adet tel eklenmesiyle kullanılan çeşittir.
- 12 Telli Gitar: Bu gitar türünde genellikle 12 çelik tel bulunur. Blues, Rock and roll gibi müzik türlerinde sıklıkla kullanılır.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —