Tarih: 08.05.2021 09:50

Kadir Gecesinde Çaykara Tek Yürek

Facebook Twitter Linked-in

Bu akşam İslam Alemi olarak bin geceden daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesini yaşayacağız.Çaykara İlçesinde Kaymakam Osman Çelikkol,Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Müftüsü Vahit Şenocak,Siyasi Parti temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri birer mesaj yayınlayarak Çaykara’lı hemşerilerimizin Kadir Gecesini kutladılar.

KAYMAKAM ÇELİKKOL-DARGINLIK VE KIRGINLIKLAR SONA ERSİN

Kaymakam Osman Çelikkol Kadir Gecesi dolayısı ile bir mesaj yayınladı

İşte Kaymakam Çelikkol’un mesajı

Pek çok manevi değeri bünyesinde barındıran Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, bin aydan bile daha hayırlı olan Kadir gecesine ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Kadir Gecesi , sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği özel bir gecedir. Dargınlıklara ve kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmak için bu gece insanlara önemli fırsatlar sunmaktadır. Allah’ın sonsuz rahmeti, merhameti ve mağfiretinin tüm âlemleri kuşattığı bu gece hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, tüm insanların birlik, beraberlik, bolluk, bereket, yardımlaşma ve daha güzel bir geleceğe kapılar açmasını temenni eder.

Pandemi süreci ve salgın hastalık sebebi ile birbirimize sarılıp kucaklaşamadığımız bu zor günlerde pandemi kuralına uyarak Yüce Mevladan bir an önce bu salgın hastalık belasının milletimizin ve tüm insanlık aleminin üzerinden kalkmasını niyaz ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm İslam aleminin Kadir gecesini tebrik ediyor, bu mübarek ve anlamlı gecenin, şirin ilçemiz Çaykara’ya, Ülkemize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum.    

BAŞKAN TOK-BU GECE ESENLİK DOLU BİR GECE

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Kadir Gecesi münasebetiyle bir kutlama mesaj yayımladı.
Başkan Tok mesajında "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonlarına yaklaşılırken, bu manevi havayı bin aydan daha hayırlı yapan Kadir Gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kur’an-ı Kerim’de,’’Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır’’ mealindeki ayetle bu gecenin esenlik dolu olduğuna işaret edilmektedir. Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecelerde; ibadetlerimizde, ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli olduğu bilinmeli, bugünü her gün yaşamaya gayret etmeliyiz. Kırgınlık, dargınlık, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılarak ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmalıyız. Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimizi, felâketlerle boğuşan yakın ve uzak çevremizdeki tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun olması en büyük dileğimizdir.

Bu vesileyle tüm Çaykara’lı hemşehrilerimin ve İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor ve bu gecenin, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

MÜFTÜ ŞENOCAK-MELEKLERİN YER YÜZÜNÜ KUŞATTIĞI GECE

Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak Kadir Gecesi dolayısı ile bir mesaj yayınladı.İşte o mesaj:

‘’O Kur’an ki; İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberidir.’’

Yüce Allah Kadir gecesinin; meleklerin yeryüzünü kuşattığı, bin aydan daha hayırlı olan bir esenlik ve selam gecesi olduğunu Kur’an-ı Kerim’de bizlere müjdelemektedir.  O halde Allah’ın sonsuz rahmetinin yeryüzünü kuşattığı bu esenlik gecesini, diğer bütün zamanlardan üstün kılan özelliklerinin başında, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)’in ifadesiyle bu mübarek gece ile ilgili olarak; “Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır”  buyurduğu kadir gecesinde biz müminlere düşen, asırlar önce dünya semasına inerek insanlığı aydınlatmaya başlayan, insanlığın ufkunu aydınlatan hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’i, kalbimizin semasına yeniden indirmektir. Cenab-ı Hak bizlerin daha nice Kadir Gecelerine, nice bayramlara bu şuur ve idrak la ulaşmamızı nasip etsin.

Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli Çaykara’lı  kardeşlerimin, aziz milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul buyurmasını, bu gece içten ve samimi olarak yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik ve beraberliğine, topyekûn insanlığın ve bilhassa ülkemizin geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasına, normal hayatımıza bir an önce dönmemize, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

PROFESÖR OKUYAN-KADİR GECESİ İNSANI ÖZÜNE ÇAĞIRIYOR

2021 Yılı Ramazan ayının son günlerini İlçemiz Aşağı Kumlu mahallesinde bulunan evinde geçiren Çaykara’lı İlahiyat Profesörü 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi MehmetOkuyan Kadir Gecesi dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

"Kadir gecesi, vahyin değerine dikkat çekmek içindir. O vahiy ise insanı Rum Suresi'nin 30. ayetinde dikkat çekilen fıtrat dinine çağırıyor. İnsanı özüne, Allah'ın şekil verdiği fıtratına çağırıyor. Bu yüzden kendimizi her an ve sürekli Kur'an ile formatlamalıyız."

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SELÇUK-TÜM İNSANLIĞA HAYIR GETİRSİN

AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk, Bin aydan daha hayırlı gece olarak nitelendirilen Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tüm İslam âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik eden İlçe Başkanı Selçuk "Bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Kadir Gecesi vesilesiyle dayanışmanın, yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin daha iyi idrak edileceğini ifade eden İlçe Başkanı Muhammet Selçuk, şunları kaydetti: “On bir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, ‘Bin aydan daha hayırlı’ olarak nitelendirilen Kadir Gecesi’ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Kadir Gecesi, Kuran-ı Kerim’in övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir. Mübarek Kadir gecesinin ölçüye sığmaz faziletlerinin bir kaynağı da bu gecede Kur-an’ın Peygamberimize nazil olmasıdır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, öncelikle ülkemizde, sonra tüm İslam âlemi ve insanlık için sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin maddi ve manevi sayısız güzelliklerin tadılacağı Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle tebrik ediyor, başta ülkemiz olmak üzere İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

BAŞKAN SARI-PAYLAŞMA VE HOŞ GÖRÜ GECESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaykara İlçe Başkanı İsmail Sarı, Kadir Gecesi nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Sarı, mesajında, "Yüce Allah’ın en büyük mucizesi olan Kuran-ı Kerim’i Peygamber Efendimize bu mübarek gecede indirilmiştir. Diğer mübarek geceler gibi Kadir gecesi de kendimizi sorgulamamız ve hatalarımız için af dileyip, kendimizi ve irademizi yenileme zamanıdır" dedi.

Sarı, "Paylaşmanın ve hoşgörünün ayı Ramazanı uğurlarken, tüm islam alemi için en önemli günlerden biri olan Kadir gecesine erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle bu gecede en büyük temennimiz, bizlere gönderilen Kur’anı Kerim’in gerçek manada anlaşılmasıdır. Bu güzel günler müslümanlar için manevi değerlerin arttığı, yardımlaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun dahada önem kazandığı zamanlardır. Bu mübarek gecenin insanlarımız arasında kırgınlıklara ve dargınlıklara son verilmesi, kırık kalplerin onarılması, dünyanın dört bir yanında açlık, sefaletle ve hastalıklarla mücadele eden savaşlardan mağdur olan insanlar için dünyaya barış ve huzur getirmesini diler, bu vesileyle İslam aleminin mübarek Kadir gecesini tebrik eder selam, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi

MHP İLÇE BAŞKANI ÖKSÜZ-KADİR GECESİ EN FAZİLETLİ GECEDİR

MHP Çaykara ilce Başkanı Savaş Öksüz bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Öksüz ; "Kadir gecesi Rabbimizin insanlığa bir rahmet kapısı, bir umut pınarı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Kadir Gecesini idrak ederken; açları, yoksulları, zulme maruz kalmışların haklarını düşünmemiz, onların dertleriyle dertlenmemiz, yaralarını sarmamız gerekir. Bu bütün Müslümanların üzerine düşen bir görev ve sorumluluktur. Kadir Gecesi, en faziletli ve kutsal gecelerden biridir. Bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum. İnanıyorum ki bütün vatandaşlarımız bu mübarek ayın ve bu gecenin hatırına bir hayır yarışı içine olmuşlar; ihtiyaç sahibi insanlarla dayanışma içinde hareket etmişlerdir. Bu düşünce ile mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

SAADET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI KADIOĞLU-TÜM İSLAM ALEMİNİN KADİR GECESİNİ KUTLUYORUM

Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kadıoğlu Kadir Gecesi  dolayısı ile bir mesaj yayınladı

Şair'in dediği gibi; "Her gündüzün ağırlığı gecede, bütün gecelerin ağırlığı Kadir gecesinde. İşte bunun için Kadir gecesi, hayatın ve hilkatin ağırlık merkezi gecesidir."

Bu mana ile Kuran-ı Kerim'in yeryüzüne inmeye başladığı bu gecenin ülkemiz ve bütün İslam alemi için hayırlar getirmesini niyaz ediyor, bütün İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum.

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI KULAÇ-MANEVİYAT İLAHİ BİR NİMETTİR

Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç Kadir Gecesi dolayısı ile bir mesaj yayınladı

Başkan Abdullah Kulaç Mesajında, “Bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmuş bulunmaktayız. Tüm İslam alemine daha huzurlu ve daha sağlıklı yeni bir yaşam bahşedecektir. Kardeşliğin, barışın ve güzelliğin öğütlendiği; merhametin, dostluğun ve muhabbetin övüldüğü; dargınlığın ve küslüğün reddedildiği yüce dinimizin buyruklarında ihtiyacımız olan maneviyatın varlığı hepimiz için ilahi bir nimettir. Bu duygu ve düşüncelerle, İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum bu zorlu günlerimizde Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi.

BAŞKAN DÜNDAR-SEVİNÇ VE HÜZÜNÜ BİR ARADA YAŞIYORUZ

Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar Kadir Gecesi dolayısı ile bir mesaj yayınladı

İnsan için yenilenme ve diriliş vesilesi olan bu mübarek ayı bitirmeye yaklaşırken, bir yandan da Ramazan-ı şerife en büyük anlamını veren mübarek Kadir Gecesi’ne bir kez daha kavuşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz.

Kadir Gecesi öyle bir gecedir ki, cahiliyenin zilletine gömülmüş zihinlere Rabbini bildirmeye; varoluş amacından kopmuş, nerden gelip nereye gittiğini unutmuş, yolunu şaşırmış insanlığa unuttuklarını hatırlatmaya gelen yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, Ramazan-ı Şerifin kalbi olan bu gecede inmeye başlamıştır. Dolayısıyla bu gece bizim Kur’an-ı Kerim ile buluştuğumuz gecemiz olsun.

Dündar, bu duygu ve düşüncelerle Çaykara’lı hemşerilerimizin Kadir Gecesini tebrik ediyor, Bu gecenin manevi bereketinden istifade edebilmemizi ihsan buyurmasını, Kadir Gecesinin bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; insanlığın hidayetine; adalet, huzur ve barışın tesisine vesile olmasını;  aziz milletimizin, İslam Ümmetinin ve  tüm insanlığın Peygamber Efendimiz (sav)’in yüce örnekliğinden nasibdar olmamızı nasip etmesini Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.

BAŞKAN AYDIN-KADİR GECESİ SELAMETE ERMEKTİR

Çaykara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın, kadir gecesi ile ilgili bir mesaj yayınladı.

İşte o mesaj:
“Bir kadir gecesini daha huşu içerisinde idrak edeceğiz. İslam aleminin en mübarek gecelerinden biri olan kadir gecesini, ibadetlerimiz ile süsleyeceğiz.
Kur’an-ı Kerim’de de geçtiği gibi, Bin aydan hayırlı olan kadir gecesinde Kur’an- Kerim’i anlamanın idraki içerisinde olacağız.
Yüce Allah Cebrail Aleyhisselam aracılığıyla efendimiz Hz. Muhammed’e (sallallahu aleyhi ve sellem) bu geceden itibaren kitabımızı vahyetmeye başlamıştır. Efendimizin bir hadisi şerifinde buyurduğu gibi, “Kim Kadir Gecesi’nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır.” Müslümanlar olarak bu bilinçte olacağız.
Melekler kadir gecesinde rablerinin izniyle, sabaha kadar her iş için inerler. Kadir gecesi, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selamettir. Selamet dolu kadir gecesine selam olsun




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —