Kaymakam Ayrancı´dan Turizm Değerlendirme Toplantısı

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Tarafından Uzungöl´de Bulunan Turizm Yöneticileri İle Turizm Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

ÇAYKARA 9.03.2017 10:53:46 0
Kaymakam Ayrancı´dan Turizm Değerlendirme Toplantısı

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı tarafından yaklaşan Turizm sezonu öncesinde Uzungöl´de bulunan Turizm İşletmelerine yönelik bir Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Kademeli olarak gerçekleştirilecek olan Turizm Toplantılarının ilki Çaykara Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı´nın Başkanlığında gerçekleştirilen Toplantıya Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ertan Sonkaya,Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu,Uzungöl BİRUZ Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz Uzungöl Hediyelik Eşya Derneği Başkanı Mehmet Öztürk ve Turizmci Şükrü Fettahoğlu katıldı.

TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEN KONULAR:

1-SEZON ÖNCESİ YAPILACAK ÇALIŞMALAR

Yaklaşan Turizm Sezonu öncesinde yapılması gereken çalışmalar masaya yatırıldı.Bu konuda Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri dinlendi.Ve de Ortak bir çalışma sisteminin benimsenmesi kararlaştırıldı.

2-BİSİKLET ALANI

Turizm sezonunda Uzungöl´ün en önemli sorunlarından bir tanesi hiç kuşku yok ki bisikletler.Yoğun insan ve de araç trafiği içerisinde bisikletlerin de yer alması hem trafik akışını zoırlaştırıyor hem de insanların rahat gezmelerine engel oluyor.Ayrıca her gün bisikletler ile ilgili bir çok kaza da yaşanıyor Uzungöl´de.

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı her konuda olduğu gibi bisiklet konusunda da kararlı olduklarını ve de koydukları kuralları kesinlikle takip edeceklerini ifade ettiler.Buna göre sadece gölün karşı tarafı bisiklet yolu olarak tespit edildi ve de bisikletlerin sadece bu alanda kullanılmasına izin verildi.Bisikletlerin diğer bölgelere girmesi durumunda ise çok ağır cezaların uygulanması toplantıda ortak olarak benimsendi ve kararlaştırıldı.

3-OTORARK SORUNU

Uzungöl´de Otopark sorununun en önemli sorunlardan biri olduğu görüşünde birleşildi.Bu konuda tesis sahiplerine büyük görev düştüğü görüşünde birleşildi.Her tesis sahibinin kendi tesisine gelen turistlerin park sorununu çözmesi durumunda sorunun önemli bir bölümünün çözüleceği benimsenen toplantıda ayrıca Uzungöl´de mevcut otoparkların da bu soruna bir parça da çözüm bulacağı görüşüne yer verildi.

4-TRAFİK SORUNU

Jandarma Trafik ekiplerinin de planlı çalışmaları ile trafiğin düzene girmesinin amaçlandığı Uzungöl´de Trafik konusunda kısa vadeli ve de orta vadeli çözüm önerilerinin benimsenmesi kararlaştırıldı.

Kısa Vadeli Çözüm Önerileri:

Mevcut trafik akışını hızlandırmak ve de insanların rahat hareket etmelerini sağlamak amacı ile Jandarma Trafik ekipleri gün boyunca Uzungöl´de değişik noktalarda hizmet verecekler.

Pazarlama araçlarının gün içerisinde Uzungöl´e girişlerine kesinlikle izin verilmeyecek.

Araçların yol üzerinde park etmelerine ve de duraklama yapmalarına Jandarma Trafik ekipleri tarafından kesinlikle müsaade edilmeyecek.

Gelen araçlar hızlı bir şekilde jandarma trafik ekipleri tarafından ya gidecekleri yönlere ya da park alanlarına doğru yönlendirilecek.

Orta Vadede Çözüm Önerileri:

Jandarma Trafik ekipleri tarafından Uzuıngöl´de bulunan tüm otel,restaurtant ve pansiyonların park alanları tespit edilecek.Ve de her gelen turistin kendi konaklayacağı otel,restaurant ya da pansiyonun otoparkına yönlendirilmesi sağlanacak.

Çaykara Belediyesi ile İş Birliği yapılarak yeni park alanlarının oluşturulması sağlanacak ve de gelen araçlar bu otoparklara yönlendirilecek.

5-FİYAT STANDARTLARI

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Uzungöl´ün en önemli sorunlarından bir tanesinin otel,restaurant ve pansiyonlarda uygulanan fiyat standartları olduğunu ve bu fiyat standartları konusunda mutlaka ortak bir çalışma sisteminin belirlenmesi gerektiği ifade edildi.

Tüm İşletmelerin Ortak bir fiyat standartı belirlemesi gerektiğini ifade eden Kaymakam İhsan Ayrancı yerli ve yabancı tüm misafirlerimize aynı fiyat standartının uygulanması gerektiğini ver de hak ettiğinden daha fazla fahiş fiyat uygulaması yaptığı tespit edilen işletmelere de çok ağır yaptırımlar uygulanacağını sözlerine ekledi.

Uzungöl´ü ziyarete gelen turistlerin her konuda olduğu gibi fiyat konusunda da Uzungöl´den Memnun ayrılmaları gerektiğini ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Bölgemizden memnun ayrılan her turistin önümüzdeki yıllarda kendisinin yanı sıra binlerce turisti daha bölgemize kazandıracağını bu şekilde bölgemizin Turizm Sektöründe bulunduğu konumdan çok daha ileri seviyelere gideceğini sözlerine ekledi.

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Toplantıda yaptığı konuşmada yaklaşan Turizm sezonu öncesinde Şirin İlçemiz Çaykara´yı ve de Turizmde Dünya Markası olan Uzungöl´ü ziyarete gelecek olan insanlarımıza en iyi hizmeti verebilmek için yoğun bir tempo içerisinde çalıştıklarını ve de bu toplantıların bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

İlk Toplantıya Uzungöl Muhtarı ve de Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticilerini davet ettiklerini ifade eden Kaymakam İhsan Ayrancı muhtar ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerimiz ile fikir alışverişinde bulunduklarını ve de insanlarımıza daha iyi ve de kaliteli hizmet verebilmek için yapılması gerekenleri masaya yatırdıklarını ifade etti.

Uzungöl Turizminin sorunlarının da masayaq yatırıldığı toplantıda Kaymakamlık,Belediye Başkanlığı Uzungöl Muhtarlığı ve Turizmcilerin birlikte hareket ederek Uzungöl Turizmini geliştirici ve de kaliteli hizmet anlayışının benimsediği bir çalışma sisteminin uygulanması kararlaştırıldı.

Turizm Toplantılarının belirli poeriyotlar ile devam edeceğini ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Nisan Ayının ilk haftasında Uzungöl´de bulunan Tüm İşletme sahipleri ile ortak bir toplantı yapacaklarını ve de bu toplantıda hem turizmcilerimizin sorunlarını dinleyeceklerini hem de 2017 Yılı Turizm sezonu için ortak bir çalışma planı benimseyeceklerini ve de bu planı acil olarak uygulamaya koyacaklarını ifade etti.

Mayıs ayının ilk haftasında ise Uzungöl´de bulunan tüm işletmelerde görev yapacak olan bütün personeller ile ortak bir toplantı gerçekleştireceklerini ifade eden Kaymakam İhsan Ayrancı bu toplantıda da otel ve restaurant larda görev yapacak olan personele müşteri memnuniyeti ile ilgili bilgi ve tecrübelerini aktaracaklarını ve müşteri memnuniyeti konusunda çok titiz davranacaklarını sözlerine ekledi.

Haber:Çaykara Gündem