Kaymakam Çiğdem Muhtarlarla Buluştu

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem İlçede görev yapan 32 Mahalle Muhtarı ile bir durum değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

ÇAYKARA 4.05.2020 13:00:00 0
Kaymakam Çiğdem Muhtarlarla Buluştu

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem İlçede görev yapan 32 Mahalle Muhtarı ile bir durum değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Çaykara Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı 30 Mayıs 2020 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Kaymakam Salih Çiğdem Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçemizde görev yapan Mahalle Muhtarları katıldı.

Toplantıda tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs Salgını(Covit19) ile ilgili Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda Kaymakam Salih Çiğdem tarafından Çaykara Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Grubu tarafından 7 gün 24 saat vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet verildiği hem vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarının vatandaşlarımızın kapısına getirildiği hem de evden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın maaşlarının da Vefa Destek Grubu tarafından vatandaşlarımızın kapısına getirildiği ifade edildi.

Ayrıca Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Belediyesi İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri tarafından düzenli olarak trafik denetimlerinin gerçekleştirildiği, vatandaşlarımıza evlerinden çıkmamaları konusunda sokaklarda sürekli uyarıların yapıldığı ve Çaykara insanının zorunlu olmadıkça evden çıkmadığı Kaymakam Salih Çiğdem tarafından ifade edildi.

Toplantıda Kaymakam Salih Çiğdem tarafından Mahalle Muhtarlarından:

1-Mahallelerini sürekli olarak kontrol etmeleri ve insanların zorunlu olmadıkları sürece evlerinden çıkmamaları tavsiye edildi.

2-Risk Grubu oluşturan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı çocuklarımızın evlerinden kesinlikle çıkmamaları konusunda muhtarların vatandaşları bilgilendirmeleri istendi.

3-Sokağa çıkmak zorunda olan vatandaşların kesinlikle maske takarak dışarıya çıkmaları gerektiği bu konuda muhtarlarımızın sorumluluk almaları ve duyarlı davranmaları gerektiği anımsatıldı.

4-Sokağa çıkmak zorunda olan vatandaşların sosyal mesafe kuralına uıymaları konusunda Muhtarlardan duyarlı olmaları istendi.

5-Alışveriş merkezleri ve marketlerin muhtarlar tarafından takip edilmesi ve vatandaşların kesinlikle maske kullanarak alış veriş yapmasının sağlanması ve sosyal mesafe kuralına uymalarının sağlanması anımsatıldı.

6-Muhtarlardan Mahallede bulunan vatandaşların sağlık durumlarında olumsuz bir gelişme olması durumunda zaman geçirmeden sağlık kuruluşuna başvurmalarının  sağlanması istendi.

7-İl  ve İlçe dışından Mahallelere gelen vatandaşların 15 gün boyunca kendilerini karantinaya almaları gerektiği bu süreçte kesinlikle hiç kimse ile görüştürülmemesi gerektiği anımsatıldı ve bu konuda muhtarların son derece hassas davranmaları gerektiği anımsatıldı.