Karadeniz Müziğinin sevilen ismi Onay Şahin Uzungöl Dursun ali İnan Müzesinin bahçesinde ikinci konserinde hayranları ile buluştu.İlk Konserini 17 Temmuz 2021 Cumartesi Akşamı gerçekleştiren Sanatçı Onay Şahin 22 Temmuz 2021 Perşembe akşamı ikinci konserinde hayranları ile bir araya geldi.
22 Temmuz 2021 Cumartesi akşamı gerçekleştirilen Konser öncesi Uzungöl’de yağan yoğun yağmur konser saatinde de devam edince Organizasyon Komitesi Genç turizmci Mehmet İnan önderliğinde anında işe koyuldu.Yaklaşık 4 saatlik yoğun bir çalışmanın ardından Dursun ali İnan Müzesinin üstü branda ile kapatıldı.Yağmurdan korundu ve misafirler için hazır hale getirildi.
Bu defa Uzungöl’de onay Şahin hayranları için trafik çilesi ortaya çıktı.Uzungöl’ün Bayram yoğunluğuna bir de Sanatçı Onay Şahin yoğunluğu eklenince Uzungöl Trafiği adeta felç oldu.Ancak Onay Şahin sevdası engel tanımadı.Ve yüzlerce Onay Şahin hayranı yağmur ve yoğun trafiğe rağmen Dursun Ali İnan Müzesine koşarak bahçeyi tıklım tıklım doldurdu
Konserde bu defa da elektrik sorunu yaşandı.Sevilen Sanatçı Onay Şahin konseri esnasında onlarca defa elektrikler kesildi.Ancak elektrik kesintileri dahi Onay Şahin ile hayranları arasındaki sevgi bağını koparamadı.Sanatçı Onay Şahin hayranları ile muhteşem bir koro oluşturarak elektriklerin kesildiği anlarda da türkülerini hayranları ile birlikte seslendirerek bir ilki gerçekleştirdi.
Sanatçı Onay Şahin’in Konserinde bağlamada Halil Hoca görev alırken klavyede Çaykara İlçesinin sevilen ismi Turan Kamberoğlu görev aldı.Kemençede ise Türkiye’nin en sevilen kemençe Sanatçısı büyük usta Tahsin Terzi görev aldı
Sanatçı Onay Şahin’in konserinde Karadeniz Müziğinin sevilen ismi Mahmut Okutan da sahne alarak Karadeniz Müziğinin birbirinden güzel türkülerini hayranları için seslendirdi.
Sanatçı kimliğinin yanı sıra Bölge Kültürüne de çok büyük bir önem veren Sanatçı Onay Şahin bu etkinlik ile iki organizasyonu bir arada gerçekleştirmeyi planlıyor.Bir yandan müzik dostları ile Uzungöl’de buluşarak hasret gidermeyi planlayan Sanatçı Onay Şahin diğer yandan ise Karadeniz Kültürünün en büyük müzesi olan Dursun Ali İnan müzesini vatandaşların gezmelerini sağlayarak Bölge Kültürünü yaşatmaya çalışıyor.
Bilindiği gibi Dursun Ali İnan Müzesi Karadeniz Bölgesinin tarih kokan en önemli müzelerinden bir tanesi mkonumunda bulunuyor.Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan’ın 60 senelik emeklerinin ve turizm altyapısının eserlerini taşıyan Uzungöl Dursun Ali İnan müzesi bölgemizin son 200 senesine ışık tutuyor.
Bölgemizde sosyal yaşamın her alanından deriz izler taşıyan ve de herkesin yaşantısından derin izler taşıyan,herkesin kendisinden bir şeyler bulabildiği,geçmişe özlem duyanların kendinden geçeceği ve çocukluk anılarını yaşayacağı Dursun Ali İnan müzesi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir müze özelliğini taşıyor.
Sanatçı Onay Şahin Konser etkinliği ile bu iki amacı bir arada gerçekleştirmeye çalışacak.
ONAY ŞAHİN
Sadece yaptığı müzik ile değil kültürü,eğitimi,beyefendi kişiliği ve de insanlar ile kurduğu sımsıcak iletişimi ile Tüm Karadenizin hatta Tüm Ülkemizin gönlünü fetheden Sanatçı Onay ŞAHİN´in bu örnek yönü Çaykaralı hemşerileri olarak bizlere farklı bir gurur kaynağı veriyor.
Sanatçı kimliğinin yanı sıra Karadeniz Müziğine kazandırdığı kendine özgü ve kültürümüze hitap eden yeni eserler ile Sanatçı Onay ŞAHİN bizlere hem kültürümüzü yaşatmış oluyor hem de unutulmaya yüz tutmuş olan kültürel değerlerimizi yeniden gündeme getirerek onları anımsamamızı ve de yaşamamızı sağlıyor.
BİRKAÇ CÜMLE İLE ONAY ŞAHİN
Hepimizin bildiği gibi Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Onay Şahin, Çaykara İlçemize bağlı Şahinkaya(Şur) Mahallemizdendir .Kendi tabiri ile İstanbul´da Okumaya geldik ama Sanatçı olduk Çıktık" diyor Sanatçı Onay Şahin. Kendisine bunun sebebi sorulduğunda ise o kendine has espirili anlatımı ile başlıyor konuşmaya
"1999 Yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesini kazandım.Fakülteye kaydımı yaptırırken sol elimde kemençem ve bavulum vardı. Okulumu kemençem ile kazandığım paralar sayesinde okudum. Ne var ki mezun olduğumda müzisyen yönüm ağır basmaya başlamıştı. Karadeniz piyasasında aranan bir kemençeci oluvermiştim. Çünkü Kemençem ile başta Erkan OCAKLI olmak üzere bir çok Karadeniz Sanatçısına eşlik ediyor, sahneden sahneye düğünden düğüne koşuyordum. Annem ise bu durumdan pek memnun değildi. Zira Uşağı "Hükümetin kapısına bir anahtar uyduramamıştı.Okumuş okumuş da sonunda Kemençeci olmuştu.Babam ise her türlü kararı bana bırakmış ve adeta bu konuda benim yolumu açmıştı. Çünkü bana ilk kemençemi babam almıştı. Ben annemi de kırmamak için askerlik görevimden sonra Yeniden Üniversite sınavlarına girdim. Bu sefer Marmara Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü kazandım. Ne var ki yine kemençem ve bavulum elimden düşmüyordu. İkinci Üniversitemi okurken 2008 Yılında Onaylı Kaydeler Albümümü çıkardım. Bu Albüm beni müzikte profesyonelliğe taşıdı. Böylece yolumu kesin olarak müzikle çizmiş oldum.Şimdi vitrinimde 4 müzik albümü ve duvarda ise asılı 2 diplomam var.
Toplam altı albümü var ama albüm dönemi bittiği için tekli şarkılar üretmeye devam ediyor. Yaklaşık yedi tane de tekli şarkısı piyasaya çıktı. Müzik Dünyasına Toplam seksen civarında eseri kazandırdı.. Bu türkülerin bir çoğunun sözü ve müziği Sanatçı Onay Şahin’e aittir. Sanatçı Şahin’in Derlemeleri de var, başka arkadaşlarından aldığı söz ve müzikler de var. Sanatçı Onay Şahin bundan sonraki çalışmalarında tekli olarak devam edecek ama sadece kültürel arşiv niteliğinde bir albüm de yapmayı düşünüyor.