Osman Abanoz'dan Ali Hikmet Alibeyoğlu'na Vefa Yazısı

Osman Abanoz

Osman Abanoz'dan Ali Hikmet Alibeyoğlu'na Vefa Yazısı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İç Deneticisi Yazar Osman Abanoz Trabzon’da tedavi gördüğü hastanede genç yaşta hayatını kaybeden Ali Hikmet Alibeyoğlu için örnek bir yazı kaleme aldı.

Abanoz’un yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

 ÖRNEK VE GÜZEL İNSAN MERHUM ALİ HİKMET ALBEYOĞLU ANISINA....         

Uzungöl'ün sevilen insanların biri olan Hikmet Alibeoğlu'nun vefatı hepimizi üzdü.Adam tarif et deseler Hikmet Alibeyoğlu'nu  diye tarif ederdim.Güzel ve örnek müslüman göster deseler işte size Ali Hikmet Alibeyoğlu derdim.

Merhum H.Hikmet Alibeyoğlu'nda Allah vergisi güzel bir endamı vardı.Ahlakı ile yumuşak sözü ve beden dili ile gerçekten farklı  bir insandı.Hayır, hasanat ve yardım işlerinde hep önde idi.

Trabzon İskenderpaşa camiinin daim cemaatinden biri idi.Yıllar önce Erzurum'da karşılaşmıştık. Hatta birlikte öğretmenevinde bir odada kalmıştık.O tarihlerde Bitlis 'te ortakları ile  yaptırdığı camii inşaatının durumunu yerinde görmeye gittiğini söylemişti.

Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin akil  ve saygın üyelerindendi. Ortakları ile kurmuş olduğu Trabzon'daki Saadet Kömür adlı firması müşterilerinin  güvenini kazanmış , doğu illerinde de çok sayıda müşterisi olmuştu. 

Bugün sadece Uzungöl değil, başta  Çaykara içemiz hatta Trabzon olarak güzel bir insanı, güzel bir dostu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Her ölüm erken ölümdür elbette.Bildiğimiz bazı Eserleri Van Dönerdere'deki Kur’an Kursu, , Bitlis'teki cami  ve bir çok yerde yaptığın güzel eserler seni kıyamete kadar yaşatacaktır muhakkak.

Hikmet Alibeyoğlu topluma çok daha fazla faydalı olacağı bir döneminde yakalandığı  amansız hastalığa yenik düştü.Allah rahmet eylesin.Başta oğulları İbrahim ve Yusuf olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı diliyoruz Biz razıyızken kendisinden. Allah'ta razı olsun inşallah. Güle Güle Hikmet abi. Seni hiç unutmayacağız. Mekânın cennet olsun....



İlginizi Çekebilir